Евтините козметични продукти, от които сме доволни - 51

• 69 481
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Моята кожа пък е супер чувствителна и рядко нещо ми допада.
Сега ползвам The ordinary и Ревюел. Доволна съм, нямам никави реакции по кожата.
Черни точки почти нямам, което означава, че порите ми не се запушват от тези продукти  Peace

# 106
Имам въпрос към момичетата със суха кожа и черни точки. Как се справяте с черните точки при положение, че повечето продукти против черни точки и разширени пори са за мазна кожа и повечето допълнително изсушават кожата?
Маска с хума🤞 Аз съм със суха кожа, само на носа и малко на брадичката имам черни точки. Веднъж в седмицата си я правя, сваля всичко.
Ако я искам малко по-"агресивна"- само хума и вода. И стоя 15-20 мин. После кожата ми е изсушена и леко зачервена. Мажа с крем "Здраве" и няма и помен. Изсушава си.
Ако е по-"нежният" вариант- хума+кисело мляко. Не изсушава изобщо, кожата отново е почистена много добре (но не чак толкова, колкото само с водата).

# 107
А как мога да разбера, кой от продуктите , които ползвам ми запушва порите? По принцип от 2 години съм с разширени пори и козметиката рядко ми остава една  и съща, но последните месеци ми избиват пъпки (преди цикъла повечето пъти) до нослето точно върху разширените пори.

# 108
  • София
Да се отбележа в темата с козметичните продукти, които ползвам в момента: крем Bioten skin defence, маските на Евелин и масла за лице- редувам сусамово и от кайсиеви ядки.
Искам да пробвам отново крема на Виктория Бюти с охлюви и хиалуронова киселина в шише с помпичка. Пиша "отново", защото преди време взех от тази тяхна серия, но крема беше в бурканче, мазен, силиконов, едва изразходих и в онзи момент отхвърлих марката. Надявам се този да е с подобрения във формулата, не само във външния си вид.

# 109
Alexa23, проверявам тук:

http://www.cosdna.com/eng/ingredients.php

Намираш онлайн състава на продукта, копираш го в бялото поле и после синия бутон  Analysis. В колоната Acne се показва комедогенен индекс на всяка една съставка.

# 110
Alexa23, проверявам тук:

http://www.cosdna.com/eng/ingredients.php

Намираш онлайн състава на продукта, копираш го в бялото поле и после синия бутон  Analysis. В колоната Acne се показва комедогенен индекс на всяка една съставка.

Много благодаря! Много полезен линк! Blush

# 111
Проверих някои продукти. Някои ми са изчистени и имат по 1 червенко в графата с акне за целия състав, а някои като събрах червените точки ( най вероятно не се прави така ама не знам как хаха) и ми излиза 14. Това, което беше с 1 е продукт на Микса, а това с 14 на Нукс, което много ме учудва. Как се смята като цяло състава, напълно изчистени ли трябва да търся или може и такива с примерно 2 или 3 червени точки и да не ми запушват порите. Нямам представа дали някои ме разбира какво се опитвам да кажа, но за първи път гледам състав на продукт и нямам представа какво точно да гледам.

# 112
Купих си околоочния гел на Ревюел hydralift, но съм се мазала 3 4 пъти с него и всеки път усещам едно затопляне, запарване не мога да го обясня. На вас случвало ли ви се е и да спра ли употребата на гелчето?
Аз не усещам нищо, даже след час все едно не съм мазала нищо.

# 113
Здравейте 😊, следя темата,  но май  не съм писала до сега в нея. Имам въпрос относно пяната за бръснене на Балеа. Купих си някаква лимитка с магнолия, роза и смокиня. Никога не съм ползвала такъв продукт, защото принципно  не се епилирам по този начин, но сега се налага. Та- питането ми е, подходяща ли е тази пяна за бикини зоната? По принцип, от години се обезкосмявам на козметик, но в последно време ми се образуват много обърнати косъмчета и ми писна, пък и понякога се възпаляват. Запланувала съм фотоепилация, но докато стигна до там, варианта ми е самобръсначката. Ще съм благодарна, ако някой, който е наясно, сподели.
Между другото😊🖒- страхотна тема, много полезни неща споделяте. Благодарение на вас открих олиото за коса на Дългокосото момиче и косата на късокосото момиче/ т.е. - моята коса/  е искрено благодарна💐😊

Последна редакция: пн, 01 окт 2018, 14:46 от Phenix

# 114
Може би има и хубави неща на Ревюел. Това, което аз купих - дневният и нощният крем Хидралифт (от Лили), серумът с пептиди, пилингът с въглен, с охлюви и един ексфолиант е тотално разочарование, без ексфолианта, който горе-долу става. Серумът и кремовете - ефекта е все едно не съм си мазала лицето с нищо, кожата стои изпръхнала и груба, пилингът с въглен ми прави неотмиваеми топчета,не съм пробвала този с охлювите, но както четох ефекта е подобен. Ексфолианта не е лош, но е много неикономичен. Може би не съм улучила продуктите за моята кожа, може би тази марка не е толкова добра, но спирам с опитите. С парите за трите ексфолианта щях да си купя един на Фриймън, който да ползвам цяла година, просто според мен няма смисъл от такива експерименти.

# 115
Намаления в Кауфланд

# 116
Здравейте 😊, следя темата,  но май  не съм писала до сега в нея. Имам въпрос относно пяната за бръснене на Балеа. Купих си някаква лимитка с магнолия, роза и смокиня. Никога не съм ползвала такъв продукт, защото принципно  не се епилирам по този начин, но сега се налага. Та- питането ми е, подходяща ли е тази пяна за бикини зоната? По принцип, от години се обезкосмявам на козметик, но в последно време ми се образуват много обърнати косъмчета и ми писна, пък и понякога се възпаляват. Запланувала съм фотоепилация, но докато стигна до там, варианта ми е самобръсначката. Ще съм благодарна, ако някой, който е наясно, сподели.
Между другото😊🖒- страхотна тема, много полезни неща споделяте. Благодарение на вас открих олиото за коса на Дългокосото момиче и косата на късокосото момиче/ т.е. - моята коса/  е искрено благодарна💐😊

Не знам дали ползвах точно тази, но беше розов флакон под налягане. По принцип аз я ползвах и там, но чувството не беше особено приятно - нещо средно между леко щипане и охлаждане, не ми допадна. Освен това трябва да се внимава да не влезе...нанякъде, защото тези неща не са с особено подходящ състав за тези части на тялото.

Колкото до cosdna.com е сайт, в който според мен можеш да добиеш обща представа за състаквите на продукта и колко опасни са те. Не знам колко точки превръщат продуктите в комедонни, но като цяло колкото повече са червените индекси, толкова по - нетолерантен е продукта.

# 117
Проверих някои продукти. Някои ми са изчистени и имат по 1 червенко в графата с акне за целия състав, а някои като събрах червените точки ( най вероятно не се прави така ама не знам как хаха) и ми излиза 14. Това, което беше с 1 е продукт на Микса, а това с 14 на Нукс, което много ме учудва. Как се смята като цяло състава, напълно изчистени ли трябва да търся или може и такива с примерно 2 или 3 червени точки и да не ми запушват порите. Нямам представа дали някои ме разбира какво се опитвам да кажа, но за първи път гледам състав на продукт и нямам представа какво точно да гледам.
Ще се опитам да ти обясня-колкото повече червени точки има даден продукт-толкова повече има химия в него(казва се ,че съществува потенциална заплаха за потребителя или околната среда).Колкото по-назад,накрая в състава се намират тези съставки с червени точки-в толкова по-малко количество са.Надявам се да съм разбрана....

# 118

Някой ползвал ли е този Биокарите крем?

# 119
  • Пловдив
А, нищо, просто явно кожата ти е феноменална – продукт за суха кожа на точно тази марка ѝ се отразява много добре, продукт за мазна кожа на точно тази марка ѝ се отразява много добре...

Ако докажеш твърденията си с цитати, направо ти ще си феноменална.Grinning
Вече сериозно - вече става досадно всеки път като се заговори за марката Ревюел, един или двама човека да станат подозрителни за реклама или не знам си какво. Щом толкова стриктно чететш постовете на Джаста Праста, не видя ли, че тя хвали и препоръчва продукти на различни марки? Или само една марка виждаш, а другите се пропускат?
Няма да е приятно пишещите тук да спрат да споделят за някоя марка заради смешните подозрения за някои хора за реклама.

Общи условия

Активация на акаунт