НОЕМВРИйче сладко в мен бушува, че ще гушне мама скоро се вълнува!

• 32 132
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Fossy Hug

Десислава`` Споко, още малко стискай кълки. Hug

yyoana Много познато Grinning И кафе пия, и шофирам, и болести изкарах. Та баткото е на ясла, 3-4 вирусчета премъкнах вече.

Госпожа Лаленце

Никакъв шанс да спра да пътувам Blush Живеем на отдалечено място и всеки ден шофирам. Минавам си средно около 60-70 км. Не ме е страх и ще продължа.

Ама сериозно се разсейвам из форума и от днешния план съм на никъде. Баткото е канен на 2 празненства за рожден ден и трябва да измисля как да купя подаръци. Разпитах майките, имам насоки и теми, които харесват децата. Сега трябва и да харесам нещо.

# 151
Аз както съм спокойна и не си давам зор, и контракции нямам, ми се струва, че ми изтекоха малко води. Със сигурност не съм се напишкала, снощи за последно слагах овули флоражин. Обаче досега от тях не съм имала бистро течение, по-скоро бледо на цвят. Та се сетих, че някой си беше купувал лятото още тест за амниотична течност, но беше някакъв конкретен. Може ли някой да ми припомни какъв, моля.

# 152
pepina80, АГ-то ми препоръча да си взема анмишуър тест, когато имах съмнение за изтичане на околоплодни води. Малко трудно се намира по аптеките обаче.. Аз например не си намерих и ми правиха проба с бром в болницата.

# 153
  • София
Да и аз взех Амнишуър, намерих го в една аптека до Пирогов. Можеш да звъннеш на телефоните на сайта на Амнишуър и ще те ориентират къде го има в аптеките.

# 154
Ей сега прочетох, че е предназначен за ползване от здравни работници. Трябва да се вземе влагалищен секрет, с което не мисля, че ще се справя, а и ме е страх.

# 155
Десислава, ти успя ли да го приложиш върху себе си? На мен ми се струва много трудно.

# 156
  • София
Неее, занесох го на лекарката и ми го направи. Аз пак съм на системи! На тоновете хванаха контракции и айде пак..

# 157
Десислава много кофти така ...
Като ви гледат за контракции има ли скАла , както е тук например от 0 до 100 ? Като ме гледаха моите стигаха до 30.
Все съм знаела , но винаги се чудя на бг системата как за всичко искат да приемат в болница . Както и да е и това ще мине и ще гушкаме здрави бебчета ❤️

А относно магнезийя се чудя до кога да го пия , така като не знам секцио или нормално ще раждам 🤔

# 158
Деси ти вече в коя седмица си ? Не е ли нормално да имаш по-чести контракции. И аз имам някой път по-болезнени стягания на корема , но това няма нищо общо с родилните контракции

# 159
  • София
Разбира се, че е нормално.. това са Бракстън Хикс, само стягат корема и не ми скъсяват шийката. Аз съм 35+2 дни и си ги имам отдавна тези. Даже знам, че не могат да се спрат, не знам какво искат, честно.. Явно ги е страх да не прокърви плацентата пак, ама тя ако кървеше от тях да съм била 6 месеца с кървене. Гледам да не се ядосвам щото пак днес както не бях спала се ядосвах много и само ядосвам разбойника и той рита. Ще видим и утре на визитацията какво ще кажат! Рената няма скала, до колкото раЗбрах кофти е когато контракциите скъсяват шийката... а моята е 32см.

# 160
Деси, малко в кръга на шегата, но явно им харесва присъствието ти 😀 дано наистина утре те пуснат 🍀
Аз пък нямам почти никакви стягания или просто не ги усещам ако имам. Това нормално ли е? Иначе си имам болки в кръста,а напоследък и всеки ден и менструални болки, но никакви стягания 🙄 магнезия го пия вече много рядко и то само ако имам силни болки разтварям една Биолектра.

# 161
  • Bарна, морето, сините вълни
Имам един по-различен въпрос.
Преди бях казала, че съм се отрезвила и не вярвам вече в никакви суеверия, бабини девитини и т.н. Така, че въпросът ми не е породен от суеверие.
На 22.11 става една година, откакто почина бащата на мъжа ми. Някак не ми се иска да ходя на струване, та дори и на гробищата, просто защото искам този месец да го свързвам с нещо приятно, а именно появата на детето ни. Мъжа ми ме разбира и подкрепя в това, не го чувства като неуважение.
Вие как бихте постъпили? Изпадали ли сте в подобна ситуация?
Иначе съм сигурна, че майка му, брат му и сестра му няма да одобрят неприсъствието ми. Пък знае ли се, може и да съм родила дотогава...
Просто искам да видя различните гледни точки.

# 162
Аз съм чувала, че бременна не трябва да ходи на гробищата. Моя колежка не ходеше на гробищата, докато дъщеря й беше бременна. Според мен не трябва да има причина да ти се сърдят ако в такъв момент искаш да го пропуснеш, за мен това не е неуважение, но хора всякакви. Аз лично бих постъпила така, както се чувствам на момента, не толкова заради суеверията, а заради емоциите.

# 163
  • София
Ами, аз невиждам защо една много бременна жена трябва да ходи на гробища, още повече, когато има колебание за това.
Даже си мисля, че може би повечето хора биха се учудили, ще бременна е отишла там. Ти не си суеверна, но някой хора са.
Аз също не бих отишла. Надявам се да те разберат.

# 164
  • София
И аз не бих ходила бременна на гробища, не от суеверия, а за да си спестя негативните емоции. Не бих се сърдила и на никого за такова лично решение.
Аз ходих на погребение като прясна младоженка на бащата на скъп за мен приятел. Тогава свекърва ми много ме съветваше да не ходя, че не било хубаво, но ѝ обясних, че в случая за мен е важна подкрепата, която мога да дам.

Дописвам:

Някоя мама искаше да си вземе слинг на Caboo, които в момента са намалени с 10% в сайта на Сгушени. Тула и Ергобейби също са прилично намалени там. Въобще сега заради седмицата на бебеносенето навсякъде има хубави отстъпки.

Последна редакция: ср, 03 окт 2018, 20:08 от Госпожа Лаленце

Общи условия

Активация на акаунт