НОЕМВРИйче сладко в мен бушува, че ще гушне мама скоро се вълнува!

• 31 966
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
Мисис Роузи, не си сама Simple Smile абсолютно същото важи и за мен, с тази разлика, че не снощи, а преди 2 вечери имах контракции. Но за баткото (в случая каката), ревът, дрехите, неподготвеността и т.н. - сякаш аз съм го писала Simple Smile В момента остават 22 мин. да се извърти пералнята Smile Stuck Out Tongue Closed Eyes а то как да не ги махнеш етикетите, имам 2-3 нови дрешки за бебето и като им гледам хартиените етикети - директно ги срязах и тях. По спомен карам и визуално Simple Smile

# 136
  • София
Здравейте, мен и днес няма да ме изпишат, направо ми писна всеки доктор да си има свое виждане.. един вика пий магнезий по един път, днес друг ми вика по два пъти.. вчера -ще те изпишем, днес -може би утре. А моя мъник тая нощ ме разцепи от ритане, не съм мигнала. Говорих му, галих то, не се кротна. Сега чакам за запис да видим какво се случва.

# 137
Деси,не знам какво да ти кажа вече, освен кураж 🤗🤗 а за лекарите и различните мнения даже не ми се коментира. Пожелавам ти наистина много скоро да те изпишат и после престоя покрай раждането да е кратък 🍀🍀🍀 Ти в коя седмица си?
Аз снощи не можах да спа добре, не защото не ми е било добре, даже ми се спеше. Просто като се ококрих и така 2 3 часа. Много мразя така,хем ми се спи,хем не мога 😤
Багажа за болницата ми е готов от няколко дни,така ми е по-спокойно. Етикетите и аз ги режа, особено като се сетя за бодитата на H&M и техните дълги етикети 😁 Мисис Роузи, моите приятелки ми дадоха доста дрехи, ама и те са ги изрязали и аз нямам идея за какви месеци са, стоя и ги налагам,ама то пък различните марки им се разминават  размерите за едни и същи месеци 😂

# 138
  • София
Аз съм 35+2, не знам май още 8 месец се води.

# 139
Аз съм 35+2, не знам май още 8 месец се води.
По моя календар влизам в 9ти, когато съм 35+5с. Да си стои на топло младежа 🍀🍀

# 140
  • гр.Божурище
Здравейте мамчета Честито на родилите мамии 🍀🌺🌺!!! вчера бях за първи път на тонове в 36г.с ухх хубаво е да слушаш 20мин. как бие сърчицето на мъничето получих и една мъничка контракция която хииич не я усетих аз имам чувството ,че дори и да имам не ги усещам ,а на уред се засичат някоя от вас има ли същия случай Simple Smile)) 👼👼

# 141
  • София
Деси, стискам палци да се махаш от тази болница вече днес, сигурно е ужасно Disappointed
Ти къде си между другото и там ли ще раждаш, в смисъл поне запозна ли се с обстановката и екипа да си знаеш? Не че на мен посещението на болницата много ми помогна, по-скоро ме притесни и не ми допадна и една мама! Ужасно беше!

Мами, вие кога смятате да спрете да пътувате? Аз съм 33+2 и тази събота ще пътуваме за една вечер, но нещо ме мъмрят близките и май ще е последно...

# 142
  • София
Nel_ няма да ме изпишат днес. В Шейново съм, тук искам да раждам с екип ама и аз нещо се разочаровам. Ще видим каква ще я свършим накрая..

# 143
Аз сега съм 32 г.с и засега няма да спра да шофирам - докато не ми кажат лекарите да си седя вкъщи Simple Smile На 10 дни шофирам по 450 км общо от Хасково до София за прегледи. Но тъй като дъщеря ми ходи на предучилище в Хасково - не мога да я спра за един месец , а много плаче като ме няма. Ако започне още да се скъсява шийката си оставам в София. Реално аз е хубаво да стигна 35 г.с поне - а след това вече е по-спокойно и ако трябва по спешност ще стигнем за час и половина до София . Но аз съм висока и краката ми са дълги и изобщо не се свивам като шофирам и ми е удобно и досега никога не ми се е стягам коремът повече от нормалното като пътувам или след това. Но освен честите прегледи - тази бременност не се " вталясвам за глупости " и си живея нормално Simple Smile - сутрин си пия кафе , понякога вечер по малко вино , ходя си на работа за 3-4 часа, не се паникьосвам като някой е болен около мен

# 144
  • София
nel__, и ние този уикенд сме на сватба извън София и ще пътуваме 200 км в посока. За сега нямаме планове за друго пътуване до раждането, а и аз искам вече да се кротна и да съм близко до болниците и докторите. Иначе си шофирам ежедневно, не мисля да спирам въобще.
obichammama, като дойде време ще усетиш и контракции и всичко, не се притеснявай!
Десислава``, тъпо за изписването! ПОне му се вижда края. И нашия бебок снощи беше във вихира си, до 3 не съм мигнала. По едно време даже станах да се разхождам, че съвсем не му беше удобно.
Sunnyhobi, отметнах я тази задача миналата седмица да не ми тежи. Разбрахме се да ида 10 дни преди термина да ми каже пак за обработката на пъпчето и какво да си купя за в нас и в болницата.
Мисис Роузи, не е ли по-добре вечер? Така и таткото ще е с вас, а иначе може да е на работа.
yyoana, много ми харесва колко по-спокойно звучите мамите с втора бременност. Самата аз си мисля колко много неща бих променила със следващото бебе.
nikol s, е споделиш ли какво точно са ти изследвали, моля? И аз снощи имах нещо като лек обрив по корема, предо 3-4 вечери също.

Аз етикети няма да режа на този етап, ще видим дали ще пречат и тогава ще ги махам.
Сега отивам да пренареждам шкафовете за да освободя място за бебешките неща.

# 145
  • София
Честито на новите мами и бебчета! Да сте живи и здрави! Flowers Four Leaf Clover

Деси, дано скоро да приключи тази сага и да си те пратят вкъщи скоро.

Моят багаж уж е готов, но не е сложен в чанта още. Дребните неща са в една торба, хавлии в гардероба, джапанки на краката. Снощи казах на ММ за двете нови бебчета и че времето започва притеснително бързо да наближава.
Казах, му че започвам да пера, нищо че не сме си у нас и че днес или утре освобождавам една чанта и събирам всичко за болницата на едно място. Иначе съм 34+2, нямам оплаквания, освен че малкия ми натиска мехура доста често и ми създава дискомфорт. Имам стягания в корема, предимно в следобедните и вечерните часове. Утре съм на доплер и нямам търпение да си го видим Blue Heart Сега му говорим, че трябва да си седи на топло, защото при баба му няма място да му сложим легълцето и трябва да изчака да се върнем вкъщи.

Въпреки, че вече съм в болничен, се завъртам през офиса за по 3-4 часа, иначе ме хваща мързела в апартамента.

Бръмча си с колата нагоре-надолу и не ми пречи. През уикендите отскачаме до вилата за по няколко часа през деня, но тя е на 45кк. от София, което не ме притеснява. При свекърите не сме си ходили от около месец, но мисля и да не рискувам да тръгваме. 200км. са в посока, пътя не ми е проблем, но ме е страх да не вземе да тръгне раждане докато сме там. В главата ми сценария е, че сме там, ММ си пийва ракийка с баща си вечерта, започват контракции и няма кой да ме закара където и да било (като изключим Карлово, най-близката болница е в Пловдив). Хващам колата и тръгваме да търсим болниците в Пловдив, защото естествено не сме запознати с тях и започва филма на ужасите. Като го пиша е смешно, но за всеки случай не мисля да се отдалечавам от София на повече от 50км.

# 146
Дезинфекцирах пералнята и сега имам един малко глупав въпрос, но наистина незнам- перете само дрешките за бебето или и хавлии и чаршафи? На каква програма ги пускате?

# 147
  • София
Как без хавлии и чаршафи? Аз ще разделя всичко по цветове и така ще пера. Може би първия път на дълга програма, на 60 градуса с допълнително изплакване. След това вече може и на 40 градуса ако нямаме изцапано с ако.

# 148
Честито на родилите момичета!Живи здрави да са ви бебетата!
Относно шофирането-всекидневно шофирам,въпреки контракциите,които са следобед и вечер.Знам че трябва да почивам много,но има неща за вършенеСнощи ако нямах контракции на 2-3 мин.(даже понякога при контракции имам чуството,че ми се дохожда до тоалетна по голяма нужда.Освен и напъни да са това.Треперя ,че няма да дочакам 22-ри Октомври.А къде ли не ходих и болница лежах.
Като за капак ,все си виках,че има мн време и нищо не съм купила за бебето.И как да стане хем да почивам,хем да пазарувам?!А първата ми бременност беше песен...ама то младост..

# 149
  • София
Деси Чувала съм, че в държавните болници са най-добрите специалисти, опитни и т.н. Но да имаш шанса да попаднеш там преди самото раждане...милата, трудно да не се разочароваш предполагам. Ако там е лекарят на който имаш доверие обаче, това е най-важното, другото трябва да игнорираш някак, ако е възможно. Аз не живея далеч, ако имаш нужда от нещо Simple Smile Успех!!!

Пътуването Точно, както казвате, аз също си шофирам, но по-далчените километри вече са притеснителни заради раждането, и час да е пътят, ще се издържи предполагам, но май не е за предпочитане. В събота ще е последно и това е, после наблизо само! Час и половина + до самата болница са си два часа поне, доста път, спирам! : )

Общи условия

Активация на акаунт