НОЕМВРИйче сладко в мен бушува, че ще гушне мама скоро се вълнува!

• 31 953
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
nel, нали знаеш, ние се нагласяме и често нещата не се получават по план,но важното е наистина всичко да е наред и да си гушкаме бебоците. И секциото ще преживеем ако се налага. А и твоя бебо може пак да се обърне 🍀🍀🍀

# 121
  • В сърцето на любимия човек
Към мамите, които се страхуват от секциото: в момента хемороидите ме болят повече, отколкото ме боля след операцията. Първо - в реанимация си на постоянни обезболяващи. При раздвижване болката е като много силна мускулна треска или цикъл, т.е. изтърпява се. Второ - извън реанимация продължават да обезболяват - вечер със система, през деня със свещички Профенид. На третия ден нямах нужда от обезболяване и търчах по коридорите. Известно време се усеща опъване, но не и болка. Постепенно отшумява. Колкото повече се залежаваш, толкова по-бавно се възстановяваш. Естествено в началото се пазиш повече, не вдигаш тежко, не тичаш, но минава.
При всяко раждане си има плюсове и минуси. Кумата ми роди буквално за 8 минути, но получи пролапс и доста разкъсвания и дълго време се възстановява. В същото време, обаче, на втория час беше в кондиция и си гушкаше детето, а аз още не бях видяла моето (наложи се пълна упойка) , донесоха ми го в реанимация буквално за 15 мин и ми го дадоха чак на другия ден на обяд.

# 122
Пънче, сори за невежеството,но какъв е тоя пролапс?

# 123
  • В сърцето на любимия човек
При нея е пролапс на предна влагалищна стена и малко на шийката. Не е някоя от тежките форми като пролапс на матката, например. Най-общо казано - смъкване надолу и отслабена мускулатура. Около месец нямаше добър контрол над пикочния мехур, но с упражнения на Кегел, физиотерапия и др. се пооправи.

# 124
  • София
Благодаря, пънче-мънче!
Kikimoon Така си, без планове май...Simple Smile

Видяхте ли раждането на блогърката, за която Деси беше писала? Аз си обещах да не гледам клипове с раждане изобщо, но не се сдържах, не съжалявам, но си поплаках...
https://youtu.be/LbqPSuFO4Rc

# 125
Гледах го, и аз се разревах 😁 Но е направено много хубаво и не е стряскащо, чак ми се прииска да идва вече момента, но после се сетих, че там където ще раждам изобщо не е така.

# 126
Мами, да ви попитам, вашите АГ дадоха ли ви всички документи, изследвания, които са били при тях? Доколкото разбрах, мойта няма да ми ги дава, а направо щяла да ги прати в родилното, като постъпя да раждам. Аз до този момент не съм решила на 100 процента при нея ли ще е или някъде другаде, но независимо къде ще реша, дори и при нея да е, не е ли по- правилно тази документация вече да си е в мен?

# 127
  • София
На мен предния път също не ми дадоха документите, защото исках да раждам при лекарката, която ме следи и тя си ги придвижи до родилното. Сега сигурно пак ще е така. Но ако имаш някакви съмнения, искай си ги.

Колкото до раждането и болката - аз винаги съм мислела, че имам нисък праг (най-вече заради страха ми от зъболекаря), но предния път родих нормално, без упойка и с окситоцин, за който после разбрах, че много усилвал болката. Еми, преживях го. Гадно беше, но съм готова да повторя...

Влогът за раждането много ми допадна и на мен. Личи си, че не е лесно, но пък не изглежда и толкова страшно, колкото мнозина го описват....

# 128
Аз имам записан час за 10.10 и да решим как ще раждам- нормално или секцио. Не съм доволна изобщо от нея, за това мисля на 9.10 да отида при друг АГ и да чуя и неговото мнение дали съм за секцио, защото аз искам да раждам нормално.
Аз разбирам, че за да не ми ги дава и да ми казва, че ще ги изпрати в родилното, го прави, за да раждам при нея, но това го решавам аз, а не тя. На 9.10 след като се прегледам и при друг АГ, вече ще знам на 10.10 като отида при нея, дали с нея ще се разбирам за раждането или да си искам документите направо.
Аз абсолютно никакви клипчета за раждане не съм гледала. Страх ме е дори клипче такова да гледам. Нямам си и идея какво ме очаква, но предпочитам така, неискам да гледам такива видеа, да не се стресирам още повече. За някой може да е смешен този страх, но мен наистина ме е много страх от самото раждане.. като знам, че наближава и сън не ме хваща...

# 129
Здравейте, мами! И аз се записвам в темата, чакам момиче, термин 27.11!

# 130
честито на мамите с първите бебчета, да са ви живи и здрави:)
към Georgea, относно сърбежите по цялото тяло -при мен се появиха първо по дланите и ходилата,после по цялото тяло без никаква видима причина по кожата, накрая казах на АГ-то,защото сърбежа стана неистов в някои моменти през ноща не можех да спя,оказа се индикация за проблем.Изпрати ме веднага на кръвни изследвания,чернодробни ензими и жлъчна киселина и се потвърди ,че имам холостаза, която е потенциално опасна за бебето.Има терапия, която овладява процеса, пиша тук за това с цел да не подценявате сърбежа ако е наистина много силен ,понеже ви чета ,макар че съм в октомврийската тема. Леки последни седмици на всички и леко раждане!

# 131
Мерси, nikol s, утре съм на преглед и ще им кажа. Сърбежа наистина е ужасен, за радост само (предимно) вечер, и е сякаш кожата ми е станала супер чувствителна и не търпи нищо дори въздуха. Нямам видимо пъпки или петна.

# 132
  • София
Снощи като се почнаха едни контракции... че и наболяваха. Лежах с телефон и засичах. И ревах, че не искам да раждам още. Ама пусти страх, рано му е, а мен ме е шубе. Нищо, че си имам батко. Не искам да излиза. И най-големия ми страх е да не почне раждането вечер или през нощта...

С баткото ми изтекоха водите в 7 сутринта. Голяма радост, че беше през деня Joy

На всичкото отгоре познайте кой се мота с багажа... Днес смъкнах от тавана всички бебешки дрешки. Пресортирах по спомен кое за кой период е. Умната ми главица изряза етикетите, да не дразнят на кожата и сега нямам идея кое е малко и кое голямо. И почнах да пера и да суша. Днес ще се занимавам с такива неща.

Отивам да правя списъка за бебето. И багажа за болницата. Добре дошъл 9-ти месец.

# 133
Честито на мамите , които са видели и чули своите бебчета! Да са много здрави и бързо възстановяване !
Все си мислех , че има още много време , но след като прочетох новините за първите бебенца - е започва да ме обзема паника-  няма никакво време Grinning Днес си стягам багажа да ми е готов Simple Smile

# 134
Аз днес ще си изпера бебешките дрешки и лека- полека да си приготвям и аз багажа.
Мами, вие говорихте ли вече с педиатър? Мисля утре и това да свърша.

Общи условия

Активация на акаунт