Септемврийски бебета 2018 - Тема 1

• 39 258
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
  • гр. Варна
Направо на моменти е ужас особено, като яде и я изпусне става страшно, почервенява от напъване и ръмжене..

# 106
Аз да питам - има ли други бебчета, които искат само на ръце 😂

# 107
Моето, че и на всичкото отгоре освен, че иска на ръце, желае да бъде разхождани ако я държа на ръце и седна някъде пищи, ставам млъква, сядам пак пищи и така по цели нощи и дни си вървя като гламава из апартамента Grinning

Моята педиатърка пък ми каза, че ако няма нищо в нослето нямам работа да го човъркам.

Стрии нямам ни една отдавна ми се прибра коремът и си влизам във всички стари дрехи, че някои са ми и широки даже.

Моята беба е само на АМ хапва си Лактана с голямо удоволствие, друго АМ не съм й давала, в родилното беше захранена пак с Лактана, първите две седмици беше на кърма.
Също е много лакома, яде по 100- 120, но не винаги. Понякога се храни по-начесто, но изяжда по-малко количество, друг път прави по-големи паузи и изяжда точно по 100 или 120 на хранене, наддава добре, засега няма проблеми със запек, разстройство или повръщане (всеки ден се моля така да си остане).

# 108
Моето, че и на всичкото отгоре освен, че иска на ръце, желае да бъде разхождани ако я държа на ръце и седна някъде пищи, ставам млъква, сядам пак пищи и така по цели нощи и дни си вървя като гламава из апартамента

Същата работа е и при мен. В количката спи, а вкъщи денем дремва за по 15 мин в леглото и почва да плаче Simple Smile Нощем се буди за ядене...

Аз съм 1 размер над този, който носех преди....Нека минат 2м от раждането и почвам с упражненията вкъщи.

# 109
  • гр.Бургас
Петя и моята бебка е така всеки казва ,че са колики и най- вероятно са. И по повод това -love_fairy допреди два дена бяхме така и само в количката навън спеше. Обаче почнах да давам еспумизан за коликите и явно се поуспокои и почта и в кошарата да поспива.

# 110
Моята буболечка плаче просто да е на ръце 😂 И обича да спи върху някой или докато я разнасям...съответно ме болят кръста и ръцете 🤪

# 111
Моята буболечка плаче просто да е на ръце 😂 И обича да спи върху някой или докато я разнасям...съответно ме болят кръста и ръцете 🤪
Абсолютно същата работа само дето татито е по цял ден на бачкане та аз през деня от това тръмбоване изапартамента с бебето на ръце не мога да се уредят за баня даже Grinning и с домакинската работа виждам зор, дето се вика и до тоалетна не мога да отида.

# 112
И моята бебка много ръмжи и се напълва, даже и на сън. Сутрин между 7 и 9 е ужас, понякога се събужда с рев и болки. Мисля, че е точно от коликите и коремчето.
За стриите и при мен се появиха края на бременността по дупето. Нямам време да  се мажа с нищо Grinning
А моята днес е много поспалива. Попринцип през деня придремва макс час между яденето. После се разнасяме на ръце из апартамента и се разглежда, или я оставям да си рита и да си маха с ръце, интересно и е за 10тина минути, но днес сутринта повърна на фонтан АМто и от тогава само яде и спи. Спи спокойно, смее се насън или плачка, но го няма типичното будува е и ми е малко притеснено. Много рязко смени поведението си днес. Мерих температура, уж няма.

# 113
На моята бебка докато спи и излиза мляко през носа,  понякога през устата и много ме притеснява да не се задави. По цяла нощ стоя и я наблюдавам. ЛЛ каза че е рефлукс и ни предписа да добавям в кърмата АМ. Някоя мама с такъв проблем и как се справяте с тревогите да не се задави?

# 114
Моята е кротичка. Днес педито и би първата ваксина инмного плака милата и цял ден спа. После едни приятелки толко и се радваха и като се прибрахме се скъса от рев дали не е хванала уруки вие вярватр ли в това? Утре правим месец 🤗 вашите бебоци виждат ли вече?

# 115
На моята бебка докато спи и излиза мляко през носа,  понякога през устата и много ме притеснява да не се задави. По цяла нощ стоя и я наблюдавам. ЛЛ каза че е рефлукс и ни предписа да добавям в кърмата АМ. Някоя мама с такъв проблем и как се справяте с тревогите да не се задави?
Ами аз я слагах на една страна да спи като на всеки 3 часа сменях страните и правих наклон на леглото, но моята не повръща превантивно го правех това.

Сега вече сама се обръща и няма как да я слагам на една страна тя си се намества както иска, но наклонът на леглото го оставих, но вече си спи по гръб важно е главичката да бъде на една страна.

# 116
  • Русе
Моята бебка обича да спи в количката, но нямаме проблем и със спането вкъщи. Обикновено заспива на гърдата докато яде, някой път докато си гледка до мен на дивана поглеждам я заспала, но най любимо за мен и нея е на ел. люлка. Когато е там съм спокойна и ползвам тоалетната и банята на спокойствие. Люлката има baby move детектор, ако спре режима на люлеене, но бебето се размърда в съня си тя пак почва да люлее и бебето пак заспива. На 23 дни сме и се заглежда по една шарена възглавница и по играчките над леглото и люлката. Даже там има и светлини, които и пускам и гледа с интерес. Могат да се виждат и звезди по таванаи в комбинация с приспивните мелодии... спи по 3 часа без да мръдне. Като порасне малко има възможност да си включа и телефона и да и пускам клипове.... абе най добрата инвестиция ми е тази люлка 😀
А за ръмженето между 7 и 9... направо мечка... охка, пъшка страшна работа е. По принцип не е ревлива, но предвид превиванията, охканията и пъшканията се чудя тия капки помагат ли...

# 117
При моята охкане, пъшкането и превиването понамаля (а дано) на 43 дни сме, инъче не е пищяла досега от коликите, от капките и аз се чудя има ли ефект някакъв единствено на БиоГая държа да си приема пробиотик е все пак и регулира стомахчето.

И аз я слагам в ел.люлката, но когато е във вихъра си никакво люлеене не я вълнува, че даже и я ядосва още повече Grinning на люлката стои единствено ако я поставя дълбоко заспала (приспана на ръцете ми естествено) и нагласям някакво време за люлеене, но събуди ли се следва писък.

Иначе си спи в креватчето не я вземам при мен само дето я намирам вече във всякакви позиции, оставям я нормално легнала в кревата после и намирам главата там дето са й били краката . Егати връткането дето пада.

Съжалявам за неграмотно написания пост, но телефона си пише каквото иска а няма време за редакция.

# 118
Здравейте мами!

Ние сме на 21 дни и освен кошмарните колики се оказахме и с рефлукс Disappointed
Изцяло на АМ сме, и заради повръщането ни изписаха и фризовом по 30мл. преди другото мляко.
Много сме лакоми - много бързо се храни. Старая се да му правя почивки, но пищи и все ми се струва гладен!

Има ли други бебенца само на АМ? По колко мл давате и на колко време?
В петък или понеделник ще ходим на контролен преглед.

Да споделя и личната си болка, освен че ми спря кърмата, докато бях бременна една стрия не ми излезе, а сега около пъпа са напъплили дребни розови черти. Мажа с био ойл. Кажете вие какво ползвате. А слагате ли колани? (Извинявам се за офф топика)

Ние също сме изцяло на АМ. Давам аптамил. На 21 дни малката си хапваше по 90мл на около 3,5-4 часа. Сега е на 38 дни и хапва по 120мл на около 4,5-5 часа.  Ние също сме с тих рефлукс от време на време повръща както и най-отвратителните колики на света (хаха). Но взехме Аптамил Антирефлукс по препоръка на педито и сега в  интерес на истината намаляха и коликите и повръщането спря. Рефлуксна се израства но ще ни трябва много търпение. Успех мила. ❤

# 119
Мишенце, каква ви е люлката?

Общи условия

Активация на акаунт