Първи клас 2018/2019 - втора тема

• 47 252
  • 742
  •   1
Отговори
# 60
  • На село
При нас закуските не са лоши за деца , изхранващи се осново с тестени с бяло брашно и доста мая - кифли с мармалад, сирене, кренвирш, салам, ванилов крем. Вкусни са, не мога да отрека - опитах от това, което му е останало. На него много му харесват. Но аз не съм ок с този тип закуски. Затова гледам да приготвям любимите му неща в по-голямо количество, за да се засити достатъчно и да не стигне изобщо до закуската, която им предлагат в училище. Питам го изрично какво иска за следващия ден и така почти няма шанс да ми върне това, което съм приготвила, а да е изял кифлата.

За извънучилищните занимания - е, видях, че не съм единствената, която не е записала детето на нищо Simple Smile. След трима ученика, водени на какво ли не, ми  е писнало от водене насам-натам след училище. И аз си имам “извънкласни” занимания - него ли да водя на нещо, аз ли да бързам за моята йога. Тази година ще го оставя така - да играе, да играе и пак да игре. Вчера излезе в 16.30, след като приключихме с всички домашни и допълнителни задачи, които аз му давам, и се прибра в 20ч., като даже закъсня за вечерята. Къде да сложа в тази програма извънучилищно занимание Simple Smile

# 61
  • София
Не им ли идва много с допълнителни занимания всеки ден?! Hushed И на вас самите?! Аз и в момента съм постоянно на педал, ако и на допълнителни неща го запиша, съвсем ще сдам багажа, ми се струва.
Тя и миналата година имаше същите занимания. На мен ми идва много, обаче стискам зъби. Много е важно това за децата. Все някога идва времето, в което самички ходят на всичко и тогава ще отдъхнем, или ще ни е мъчно за отминалото време когато са малки и гушкави Simple Smile

Vache, има в нета задачи от Салабашев от 2016 и 2017.
bradata, от къде са тези задачи?

Ааа, мерси! Значи ще потърся. Аз може ид а се бъркам с Черноризеца, понеже гледах календара на състезанията и там е 2-12 клас. Сега пак погледнах и е така за ЧХ, но за Салабашев няма възраст упомената. Аз много го харесвам, трудно, интересно, голямата изкарваше хубави резултати там. Ще видим малката Wink

# 62
  • Бургас
И в нашето училище има безплатни закуски от 1до4 клас.
Ядат ги двамата,има неща,които им харесват,други не. Най-често ми говори,че имали милинки и били много вкусни. Често им слагам и по нещо от вкъщи - баница,пица,сандвич,но не винаги са изядени!

# 63
Но аз не съм ок с този тип закуски. Затова гледам да приготвям любимите му неща в по-голямо количество, за да се засити достатъчно и да не стигне изобщо до закуската, която им предлагат в училище. Питам го изрично какво иска за следващия ден и така почти няма шанс да ми върне това, което съм приготвила, а да е изял кифлата.
А какво точно му приготвяш? Включих се аз в една група за храна за училище да събирам идеи обаче освен сандвичи и плодове друго не видях. Моят на едни голи плодове няма как да изкара - ящен е. Прословутите здравословни мюсли и друга птича храна не ги иска, най-много 1-2 пъти да яде кисело мляко с пловоде и корнфлейкс/обикновени бисквити вкъщи.

# 64
  • София
Ето я темата за храната, малко по-надолу – http://www.bg-mamma.com/?topic=1000665

# 65
Ето я темата за храната, малко по-надолу – http://www.bg-mamma.com/?topic=1000665

Темата за храната я знам. Написала съм го ясно, че съм се включила и разгледала. Както казах там има или неща за обяд (което не ми е нужно, имат стол) или сандвичи и плодове. Аз особена разлика между сандвич и кифла не виждам - все е тесто с нещо си. Затова ми е любопитно конкретно Маринова, която е против кифлите какво дава за закуска.

# 66
  • София

Темата за храната я знам. Написала съм го ясно, че съм се включила и разгледала. Както казах там има или неща за обяд (което не ми е нужно, имат стол) или сандвичи и плодове. Аз особена разлика между сандвич и кифла не виждам - все е тесто с нещо си. Затова ми е любопитно конкретно Маринова, която е против кифлите какво дава за закуска.
Аз прочетох, че си се включила в някаква група, а не в темата в този форум.

# 67
  • На село
Против съм  кифлите с бяло брашно и мая като ежедневна закуска. Много обича гофрети, палачинки и курабии с кисело мляко - с тях бягам от маята и бялото брашно - във вякакви варианти му правя и не отказва - с брашно от лимец, спелта, ръж или типово, както и безглутенови отвреме-навреме  - с брашно от елда. Ние, по принцип, така си ядем вкъщи и той е свикнал с тези вкусове. Обожава домашна баница и макарони със сирене (може и на фурна). По-рядко пица. И разбира се, филии Simple Smile - запечени с кашкавал или сирене. Утре ще яде четвърти ден филийки от лимецов хляб с домашна шунка и по половин краставица на пръчици. В кутията слагам задължително плод или зеленчук (удобно нарязани за бързо хапване).

# 68
  • София
Аз всяка сутрин им приготвям тостер или някаква филийка на фурна плюс плод. Някой път баща ми отива рано рано за някоя кифла или закуска от закусвалнята отсреща. В училище им раздават кифли (не са нещо особено и на мен не ми харесаха и те не ги ядат), някоя меденка/линцер нещо подобно и плод. Вчера направо се опулих като видях какво са им дали...прибирам се и гледам на масата две краставици, тъкмо се чудех защо мъжа ми е купувал...и децата викат "Носим Ви нещо". Дали им за закуска баница и по една краставица, ама не някаква малка ами голяма си краставица....момичетата ми разправят "Дадоха ни ги, ама те не са измити и обелени мамо и ги носим да ни ги направиш на салатка, таратор"

# 69
  • София
Здравейте,
Искам да пивдигна една тема, малко встрани от ученето, но свързана с училището все пак Simple Smile безплатните закуски!
Получават ли такива децата ви, какво им дават и ОК ли сте вие с това? Нашите имат най-често кроасан, от най-евтините и буклучави, филия с шоколад, филия с пастет... правя кутия всеки ден с по-здравословни закуски, но в голямото междучасив ги водят вкупом в стола и им раздават безплатните закуски, когато всички около него ядът кроасан и той го яде, че и му е вкусно... ако беше нещо еднократно или веднъж месечно примерно, не би ме впечатлило, но всеки ден им раздават нездравословни буклуци Sad

Тази година е доста зле - предимно пакетирани бисквити, меденки и прочие гнус. Не съм фуд наци, ама всеки ден, и то някои са съвсем пък долнопробни...
Давам винаги пълна кутия с храна и спрях да слагам сладко от къщи, освен оризовки с шоколад, и то не всеки ден : /
Миналата година бяха основно тестени закуски, налични във всяка стандартна баничарница, тук-там сандвич - филия черен хляб и тънко парче ужасяваща "шунка"...

Маринова, нека играе детето. Ние записахме на допълнителни занимания след училище... защото не смогвам да стигна толкова рано след работа :/

# 70
Моля споделете линк към качествена изпробвана раница за първокласничка от амазон?

# 71
Оплаквам се, че преди първия учебен ден бях купила 12 молива с гумичка и 3 гумички отделно. Утре, ако не е отворена сутринта книжарницата ще отиде на училище без гума и с един молив, на който му е изгризана гумичката и е на половин дължина. Миналата неделя сподели, че някакво момиченце от класа, казало че тези моливи си били нейни и ѝ прибрало два, които предния ден ѝ бях дала да носи. Какво става не знам. След това бях надписала всички моливи, но вече и тях ги няма. Дечко е още и не си пази нещата.

# 72
  • Бургас
А няма ли вариант да са забравени в класната стая?
Госпожата им не ги ли събира някъде?

При нас е така. Всичко,което е забравено е събрано  на едно място и който се  сети си го търси там.

# 73
  • Бургас
Моля споделете линк към качествена изпробвана раница за първокласничка от амазон?
От Амазон незнам,но мога да ти предложа да погледнеш в http://luxzona.com/
Аз оттам поръчах,цените са много достъпни, а раницата е много стабилна.Доволна съм.

# 74
Твърдо съм против гадните безплатни закуски. Постояно казвам да не ги яде,но тя гледа от другите и си хапва.

Общи условия

Активация на акаунт