Не се бойте от бебето на ръце!

• 27 922
  • 121
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Статията е страхотна! Благодаря  bouquet

# 106
страхотна статия! чудех се дали Мия свиква да я гушкам и дали е правилно и тази статия много ми помогна!
благодаря ти, че си си направила труда да я преведеш.

# 107
Статията много ме развълнува, прочетох я два пъти и двата пъти плаках. Страхотно е, че го има този форум за да можем ние бъдещите майки да се учим, а на Поли бих казала ,че със сигурност е спасила няколко бебчета от това мъчение и заради това си заслужава да продължаваш да ни превеждаш подобни неща. Огромно БЛАГОДАРЯ.
Аз нямам никаква представа как се гледат деца , но до скоро бях убедена, че да го учиш на ръце е разглезване поне само тази теория бях чувала, сега се надявам да отгледам детето си по най-добрия начин.
Обаче малко ме притеснява това ,че като се замисля около 20 часа в денонощието бебчо трябва да е до мен така ли е? или по малко? И това не означава ли ,че забравяме целия свят около себе си и мислим само за бебето. Моля ви майки с опит дайте идеи как се справяхте с това защото ми се вижда малко плашещо 

# 108
  • София
Вдъхновяваща статия, но мен като проекто-майка на още едно бебе ме притесняват няколко технически подробности:
- как се къпе майката, която е сама у дома с детето (за ползването на тоалетната сигурно има полу-гимнастически варианти)
- как шофира майката с дете в ръцете (нали не се предполага, че ще наеме кола и шофьор)
- когато детето, свикнало да заспива в леглото с родителите си, ляга вечер, трябва ли и някой родител да си легне с него?

Като се замисля за ежедневието, сигурно ще изникнат още въпроси, но засега бих се задоволила с отговори на тези от майки, които имат опит.

А текстът е и вдъхновяващ, и окриляващ.

# 109
- как се къпе майката, която е сама у дома с детето (за ползването на тоалетната сигурно има полу-гимнастически варианти)
- как шофира майката с дете в ръцете (нали не се предполага, че ще наеме кола и шофьор)
- когато детето, свикнало да заспива в леглото с родителите си, ляга вечер, трябва ли и някой родител да си легне с него?

1. Докато детето спи през деня. Когато е малко, тези периоди на сън са доста чести и остава време.
2. Детето се слага в столче за кола - децата обичат да се возят, бръмченето на мотора ги успокоява. Всъщност това е един от методи за борба с коликите. Най-често заспиват, щом колата потегли.
3. Моят метод е следния - Иво ляга винаги в леглото си, откакто е роден. Като малък се будеше за сукане и после пак заспиваше дълбоко, та го оставях пак в леглото му. Сега вече като се събуди по някое време, скача и нищо не може да го успокои. Затова си доспива при нас. Така че лягането вечер ни е независимо. Но той е кротко дете и винаги е спял нощем. Всички деца са различни. Тити беше дала идея за порт-бебе - слагаш бебето в него, докато е още леко заспало, то знае, че е близо до теб и не плаче. Когато заспи дълбоко, вдигаш порт-бебето и го местиш в леглото му. Така не го разместваш много и не го будиш. И се наспивате.

# 110
  • София
Да, ама по-нагоре пише неща за държане на детето и гушкане, за не-оставяне в празното легло, за носене и люлеене, спане близо до тялото на мама...

# 111
  • София
   От както са се родили винаги почти някоя от мадамите спи при мен. Не е задължително обаче. Ако успея да ги издебна и заспали да ги преместя в тяхното легло няма проблем. Ако на бебето му е удобно да спи самичко също няма проблем. Статията показва, че ако на бебето не му харесва да е самичко и плаче трябва да се вземе и гушне от мама, а не да се оставя да реве. Ако е спокойно и доволно в своето легло не е задължително да спи при вас постоянно освен ако вие не искате.
   Малките все още се приспиват вкъщи само на гърда, така че като им се доспи си лягаме и ги приспивам, ако имам да върша нещо или още не ми се спи ги местим в техните легълца и така до следващото събуждане.

# 112
Първо благодаря ти Поли, че има и хора като теб!  Two Hearts
Защото това е доста труд, който си хвърлила и много на твое място би ги домързяло да въведат тази информация за хора които не познават.
Аз се старая да слушам инстинктите си и досега не съм съжалявала. Гушках бебчето си когато се разплачеше, макар че се бях наслушала на реплики, че ще го разглезя. Спомням си първата вечер когато се върнахме от родилното бебчо започна да плаче истерично към 1 часа вечерта. Не можехме на никого да се обадим по това време, двамата с баща му седяхме и се чудихме тревожно какво да правим. Тогава аз го гушнах и започнах да му пея, че всичко е наред и всичко ще се  оправи и тем подобни неща. Постепенно то се успокои и заспа без да му давам капки за колики, вода, дори от стрес не се сетих да го сложа на гърдата си. Родих със секцио и не ми препоръчваха да вдигам тежко, излезе ми киста на ръката от претоварване, но никога не съм се замислила и за миг когато чувствам, че трябва да гушна детето си.  Вече е на 2 месеца, коликите ги кара без особени проблеми и в момента си лежи в креватчето и си оглежда спокойно играчките, които съм му окачила.
Много пъти в различни ситуации съм питала майка си как да постъпя, тя ми е давала съвет, но ми казваше " Ти си майката ти трябва да прецениш!" Сега разбирам защо ми е отговаряла така.  Защото именно майката е денонощно с детето си и го познава най-добре от всички и ще вземе най-правилното решение нищо, че няма да е най-компетентното.

# 113
Да, ама по-нагоре пише неща за държане на детето и гушкане, за не-оставяне в празното легло, за носене и люлеене, спане близо до тялото на мама...

В случай, че детето плаче или се чувства некомфортно. Но и това не означава, че през цялото време трябва да е буквално в ръцете ти. Ако бебето има нужда от непрекъснат контакт, се използва слинг. Тогава ръцете са свободни, а бебето получава целия физически контакт, който му е необходим.
Пак казвам - бебетата са различни. Моето бебе спеше напълно спокойно в леглото си по цяла нощ без да се буди - от 10 до 7 сутринта от 2 до 8 месеца. Сега мигрира по някое време посред нощ. Други бебета обаче не могат така.

# 114
  • Sofia
Обаче малко ме притеснява това ,че като се замисля около 20 часа в денонощието бебчо трябва да е до мен така ли е? или по малко? И това не означава ли ,че забравяме целия свят около себе си и мислим само за бебето. Моля ви майки с опит дайте идеи как се справяхте с това защото ми се вижда малко плашещо...

защо 20 часа, мила?  Hug истината е 24 часа!  Laughing спасението за теб е да приемаш помощ от близките си, когато ти я предлагат, а и сама да си искаш!   bouquet за мен лично първата година от живота на детето ми ми беше най-трудна, но и най-щастлива!  Grinning за известно време е нормално да забравиш за света около себе си и да мислиш само за бебето си... за известно време... плашещо е, да... но е и прекрасно, ще видиш... живот и здраве!  Heart Eyes ако искаш, пиши ми на лични

# 115
  • На морето!
Благодаря за статията,Поли! Hug
Страшно много се радвам,че я прочетох сега,преди да родя защото още от сега ме предупреждават "да не го свиквам на ръце",че после с няма да мога да го отуча.

# 116
Страхотна статия и напълно покрива моите разбирания.
Благодаря за превода!

# 117
  • София, Лагера
Интересна статия. Моето синче още от раждането си изобщо, ама изобщо не даваше да го дундуркаме. Просто не му харесваше да е на ръце (за наша радост). Заспиваше си самичък в легълцето, не се е налагало да го приспиваме - той сам се справяше без плач и протести.
Но сегааааа  Joy Не дава да се отдалеча! Само да го поставя в шезлонга и настава врява. Като го вдигна - грейва!
Та сега се чудя що е то разглезване и кога се полагат основите му...

# 118
Искам и аз да изкажа безкрайните си благодарности към Поли.

За мое огромно щастие попадам на тази статия(а и на още подобни,за слинга и пр.)
навреме.
Първите две седмици от живота на сина ми преминаха ужасно-плач,
нервност,безпокойство,
в един момент Ясен просто отказа креватчето си.
Тогава баща му ме посъветва да слагам малкото да спи при нас нощем-направо не е за вярване колко бързо имах налице резултат.Край на нощното дране с часове!
После си купих кенгуру,
а вече имам и слинг.
Напоследък Ясен го мъчат зверски колики и въпреки това не се е случвало да плаче повече от десетина минути.
А и  е неописуемо чувството,което изпитвам,когато го видя притихнал и доволен,сгушен в мен:
сякаш казва"Обичам те,мамо,и ми е добре с теб"!

# 119
благодаря, поли - точно като в статията го чувствам и аз  Heart Eyes  за щастие и мъжо  Heart Eyes  носим си бебчето често и си я гушкаме много  Heart Eyes  и гледаме докато е будн да не е в креватчето самотна, а само когато спи  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт