За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 70

• 34 334
  • 753
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
И при нашият син млечница не се е появила от кърмата. Педиатърката каза, че не е необходимо да изплаквам с лъжичка вода след кърмене  и не съм го правила, сега гледам да му предложа глътка вода след хранене.
Аз за нас открих кога и как пие вода. Вечер се събужда често и ние му бутахме залъгалката в устата, така заспиваше  пак. Започнах да му давам шишето с вода, когато се събуди, първо пийваше малко, вече се нахвърля и пие много, веднага заспива. Основното количество вода го изпива вечер. През деня и той прави отвратени физиономии често, а до 7 месец почти постоянно, пиеше много малко, с преходната чаша пиеше повече, трябва да пробвам със сламка скоро.

# 61
Да, пробвайте със сламка наистина. Моето дете не приемаше вода, също така и шише не искаше. Купувала съм какви ли не шишета скъпи, евтини, със специална форма, каучукови, силиконови, преходна чаша, лъжички, обикновени чашки и не и не.
Накрая купих най-простото шише със сламка за 5 лв., което дори няма разграфения за милилитрите и о чудо, той нашия човек знаел как се пие със сламка Joy Отначало пиешо по мъничко, което все пак си беше постижение, после започна да си пие повече.

# 62
И при нашият син млечница не се е появила от кърмата. Педиатърката каза, че не е необходимо да изплаквам с лъжичка вода след кърмене  и не съм го правила, сега гледам да му предложа глътка вода след хранене.
Аз за нас открих кога и как пие вода. Вечер се събужда често и ние му бутахме залъгалката в устата, така заспиваше  пак. Започнах да му давам шишето с вода, когато се събуди, първо пийваше малко, вече се нахвърля и пие много, веднага заспива. Основното количество вода го изпива вечер. През деня и той прави отвратени физиономии често, а до 7 месец почти постоянно, пиеше много малко, с преходната чаша пиеше повече, трябва да пробвам със сламка скоро.
И при нас така само вечер като се събуди успявам да го залъжа да изпие 30/40 мл вода 😊

# 63
Нареднъж 30-40 мл. вода за едно бебче са си доста.

# 64
  • На брега на морето
Моето бебе е на 6 месеца и вода не близва. Не е ли кърма, не признава.
Голямата ми дъщеря беше същата. Плочи вода на 8 месеца, тъкмо бях заместила обедното хранене и беше лятото. Може би това ѝ помогна. Та също директно мина на шише със сламка.

И не двете си момичета не съм предлагала вода след кърмене, за да си изплакнат устата. Млечница не са имали.

# 65
И аз не съм давала вода след кърмене и не е имала млечница. Също и на мен ми е проблем с тази вода, изкупих всички шишета, които може да се сетите, включително и със сламка, е не ще и от него да пие. Та изрязах сламката отвътре и отгоре това, което трябва да се стисне, за да потече и сега й наливам в устата Joy само така пие. Но предполагам, че е още малка за сламка и затова не вдява какво се прави с нея. Макар, че шишето с мекия накрайник го схвана, но пиеше отначалото, а сега само си чеше венците на него Rolling Eyes

# 66
  • Варна
Аз да разкажа за сагата ни с хъркането на носа. Пуснахме секрет от нос и гърло, за щастие няма бактерии. Педиатърката каза, че често от зъбите се подуват лимфите и се образуват секрети, които не могат да се изтичат. Обсъдихме и варианта да е от сливиците, понеже аз съм с големи и трета. Оказа се, че и той е с уголемени сливици, педиатърката ни обясни, че в тези случаи предпочита да има предварителна превенция и ни изписа Имунокинд 3 месеца, Имунобор 1 месец и Лимфомиозот за 20 дни. Но каза, че по принцип и в тези случаи най-добрата превенция е планината и чистият въздух там, влагата тук не помага никак, а и както сме заобиколени от планини във Варна... Simple Smile

# 67
Priqtelka и ти ли си от Варна?

# 68
Момичета, избираме си столче за хранене и се чудим дали си заслужава да платим повече или да вземем от по-евтините, дали да е с колелца или стационарно? Виждам и вариант, който се закрепва за нормален стол, дали са удобни и сигурни тези? Някой има ли столче от марката Лорели, качествено ли  е, защото всичко каквото имам вкъщи с марката Лорели е пълен боклук за мен?

# 69
  • Плевен
Моето е от дъщеря ми. Най обикновено столче на бертони. Има масичка, кош, сгъва се, с колани, стабилно е. Тя го ползва до година и половина някъде, сега и с малкия го ползвам нищо ми няма, не е амортизирано. Всеки си преценява колко пари да дава, но за мен за някои неща е безмислено да са супер скъпи.

# 70
О, да, през нощта не знае какво става и пие Joy
Впрочем, знам, че звучи абсурдно, но щерката е на 4 месеца и страхотно се забавлява с това да се опитва да пие нещо от чаша. Нещо - разбирайте вода Grinning Забелязах, че когато я държа и съм си сипала да пия аз, посяга към чашата и я дърпа. Реших просто да пробвам какво ще стане и се оказа някаква голяма радост Joy

# 71
И аз съм с най-простото столче на Лорели. Сгъва се, има колани. Голямата седя в него до към година и нещо, сега ще го извадя пак, като ново е. Беше към 50 лева, повече не давам за стол. Ей такова е

# 72
На нас ни подариха на Чиполино, обикновено, върши супер работа. Струва ок.100 лв. Чувала съм добри отзиви и за икейското.

Някой питаше за Хиполенд намаления - мернах вчера, че ще имат 20% сега октомври.

# 73
Имам 2 стола. Един грамаден на чико от 200 лв и един обикновен от Икеа за 40. Този на Икеа е 300 пъти по-удобен и практичен. Купих си и надуваемата облегалка към снола. Няма никакъв смисъл да се харчат сумати пари за стол.

# 74
Аз взех като този, който Ариа е показала за в моите родители. Не е лошо столче. Единствено, ако бях молко по-умна, тябваше да е с твърд разделител между краката, че дребен се сурва често надолу. Иначе сега, към годинката е по-стабилен и си стои идеално в столчето
У дома взехме люлка и столче а хранене в едно. Много съм доволна.
Не виждам смисъл от колелца на такова столче. То не е 20 кг, че да не може да се измести и така.
Иначе съм ползвала и това на ИКЕА, много ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт