За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 70

• 34 369
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
Аз взех много хубви чорапогащници от немския Лидъл именно за прохождане със силиконови сърчица по местата където ще има най-голямо триене при лазене и стъпване.Бебето много ги хареса.

# 631
  • На брега на морето
Голямата ми дъщеря проходи точно на коледа. Вкъщи винаги е била или с чорапи, или с чорапогащник. Обувки не съм ѝ слагала. Пантофи дори не ѝ бях купила, точно поради съображението да се проходи по босо краче.

# 632
Аз също мисля, че е по-удачно по чорапи или чоропогащник.. Според мен ррохождането с обувки е по-трудно, защото и самите обувки тежат, а и както сте казали нямат място вкъщи..

# 633
  • Плевен
Благодаря момичета. И аз смятам, че е по добре да е бос. Но на една лекция казаха, че е по добре с обувки, за да не стъпва на пръсти. Но той скоро започна да се изправя, мисля че е нормално да не стъпва винаги на цялото краче. С времето ще разбере какво да прави.
Иначе и ние сме с ламинат и тук там има някое килимче. Зимата ме е страх да го оставя бос. Знам, че е полезно, но и сега краката му са ледени понякога, за това обувам чорапи.

# 634
Благодаря момичета. И аз смятам, че е по добре да е бос. Но на една лекция казаха, че е по добре с обувки, за да не стъпва на пръсти. Но той скоро започна да се изправя, мисля че е нормално да не стъпва винаги на цялото краче. С времето ще разбере какво да прави.
Иначе и ние сме с ламинат и тук там има някое килимче. Зимата ме е страх да го оставя бос. Знам, че е полезно, но и сега краката му са ледени понякога, за това обувам чорапи.
Всяко дете в началото започва да стъпва на пръсти.. Но после започват на цяло стъпало, не се притеснявай..

# 635
Моето дете н е е проходило самостоятелно, но когато го държа за ръка и правим крачки стъпва на цяло стъпало, не на пръсти.

# 636
Какво общо има усвояването на някаква храна с оригването, само това, ако ми обясните ...

# 637
Моят син никога не е бил на пръсти. От малък, като го изправям е все на цял крак. Моето иска да е босо  и толкова Cry Голямо спор водя с него. Махат се обувки, чорапи...

# 638
  • София
Какво общо има усвояването на някаква храна с оригването, само това, ако ми обясните ...
Къде прочете, че има общо?

# 639
По-напред. Че когато не се оригне бебето, един вид го замества усвояването на кърмата ...

# 640
Ортопедът при когото водим децата на профилактични прегледи, беше категоричен, че детето трябва да прохожда босо вкъщи, без чорапи, обувки или пантофи. Дъщеря ми и досега не търпи чорапи вкъщи, бебето също.

# 641
  • София
По-напред. Че когато не се оригне бебето, един вид го замества усвояването на кърмата ...
Никъде не пише подобно нещо. Майката се притеснява, че когато не оригне, бебето често повръща. За това пита за колко време се усвоява кърмата, за да не се притеснява от повръщане на мляко.

# 642
Аз пък изобщо не мога да разбера това остаряло схващане да се остави бебе да спи настрани. В началото я слагах настрани,  но веднъж така повърна че едвам не се задуши от това лежене на една страна. След това лежеше само по гръб и повръщаше но си обръщаше главата наляво или надясно.
В САЩ и Канада не препоръчват бебетата да се оставят да спят на страни, а само по гръб.

# 643
Здравейте, имаме проблем с лицето на бебето излизат пъпчици, които нямат връх, но кожата й постоянно се обрива, най вече след ядене, незнам дали е от самото мляко като потече или като я избърша с нещо, с какво ли не съм пробвала, излизат и след известно време се скриват, а понякога дори и да не е яла, пак се появяват, най често на бузите, брадичката, между очичките и около нослето, по челото не са чак толкова, вече незнам как да я третирам кожата й, слагам мицеларна вода на Биодерма, вече месец, няма никакво подобрение, чудех се дали може да е от претооляне, но в студено време пак се обрива, може и от белтъка на краве млякото да е, но излизат и без да е яла също, вече незнам видях се в чудо с този проблем, а и да кажа че по тялото няма никъде другаде....

# 644
Имам бебе момиче, което навърши пет месеца преди два дена. Докторката иска да почнем захранване с пюре зеленчуково за обяд, тя е изцяло на ам, но нито сяда сама, бута още с език бибата на шишето... Струва ми се не готова за пюре, а й четох, че не е ок бебета момичета да сядат отрано заради матката и яйчниците. Вие кога захранихте, чакахте ли сами да седнат или ги подпирахте...? Тя се изправя, но вдига и краката и така не успява да седне. Правя й гимнастика като я хващам за ръцете от легнала да седне..

Общи условия

Активация на акаунт