Лежащи мами - 42

• 49 226
  • 772
  •   1
Отговори
# 270
Ами 3 килограма си е хубаво, доносено бебе, дано повечето да се родят така от лежащите тук мами.

# 271
  • Варна
Кръвно 130/70 е високо,  щом нормалното за теб е 100/60, не е задължително една жена да е с кръвно над 140 горна граница,  за да се обръща чак тогава внимание.
Давам пример със себе си. С бременността със синът ми,  кръвното ми беше 90/60, когато се отлепи плацентата ми и вече бях на операционната маса,  се оказа,  че съм с кръвно 140/80 -  за мен е било високо,  поддържах такова кръвно още 48 часа след секциото и за това ме задържаха в реанимация. Не съм имала главоболие,  отоци или нещо друго,  което да ме притесни.
Мери си кръвното 3 пъти на ден в покой и си записвай стойностите. Общоприетото " нормално"  кръвно налягане е 120/80.

# 272
По време на бременност бях много вманиачена по см на бедро,обиколка на корем и глава, грамове .
Е горе долу ехографа позна за килото и сантиметрите на бебо.
Доколкото си спомням и аз имах такова кръвно 130/70 в третия триместър, не съм пила нищо за него гледах да съм по спокойна.
Единствено кръвно вдигнах при приемането в болница тъй като разбрах, че ще я вадят веднага .
Оказа се че е натиснала пъпната връв с главичката си и затова понякога тоновете намаляваха.
След това поддържах около месец високо кръвно , най-вероятно от стрес и с Допегит го смъкнахме.
Откакто смъкнахме кръвното не съм пила лекарства и не съм вдигала кръвно , по-принцип съм с ниско 110/70.

# 273
Относно непоносимостта към аспирин ,искам да споделя ,че ми го замениха с Натаспин Н
Може да попитате дали е подходящ този заместител.
Аз също се оказа,че съм с тромбофилия,но по време на бременност не знаех . Проблемите при мен започнаха след секциото. Съветвам тези майки с тромбофилия ,да изискват поне 2 седмици терапия с фраксипарин и ако е възможно повече движение

# 274
То и без налична мутация за тромбофилия е редно да правят терапия след секциото или подобна операция. Но при мен беше 6 седмици.

# 275
Доктора с '' бебето пиле '' ми прили4а на варненски доктор . Тук не са наясно с терапиите . Да не говорим пък за анти -ха или аспи -тест . Е ми разсмях те ме ....

# 276
  • Варна
То във Варна изобщо не се изследва никъде анти -  ха,  като ходя до София за ФМ,  ще си го пусна.  Какви са изискванията за това изследване?
Бях на преглед днес,  добре е човечето. Има леко отлепяне,  но не било притеснително,  защото е от страни,  а не от горе сака.  Мъчи ме пустият синузит още Sad

# 277
Аз го изследвам в национална кардиологична болница точно 4 часа след поставяне на инжекцията. Мисля че и в Токуда се прави това изследване. На мен проф. Паскалева ми каза да слагам една седмица след раждане, на клексан 0.4 съм аз.

# 278
Аз също никога не съм го изследвала , зная ,4е трябва да се направи 4етири 4аса след поставянето на Фраксипарина .

# 279
Във Варна положението е плачевно! Спряхя ми фраксипарина на 3ти ден ,защото нямало нужда , а на 5тия вече бях с проблеми...

# 280
Ужас, кой спира на трети ден ... аз до колкото помня, след операция минимума е седмица, когато е бурното кръвосъсирване, заради раната ...

# 281
  • Варна
На мен ми спряха аспирина също на 3-тия ден след операцията. Понеже не знаехме за тромбофилията тогава и през бременността със синът ми не съм била на Фраксипарин или АП протект,  тааа на 5-тия ден като ни изписаха,  едва не умрях.  Добре,  че родителите ми са лекари и реагираха светкавично. Дойдоха лаборант и кардиолог с апаратура в нас,  аз бях с ужасни болки в стомаха и задушаване,  не ми стигаше въздух дни наред, но в АГто никой не обърна внимание. Баща ми започна да ми слага Клексан сутрин и вечер в продължение на 2 седмици,  и се оправих,  нооо беше адско усещането....

# 282
  • Варна
На мен след секциото ми казаха 7 дни да продължавам фраксито, но аз го продължих 10 дена някъде.
Голяма тъпня обаче , защото нямаха в АГ Варна фраксипарин ?!?!!?! И мм ми купи и ми донесе ! Имали нещо друго , но аз казах, че предпочитам фраксито.
После видях, че на жената , с която бяхме в интензивно 24 часа й поставиха фракси.., а мен що ме накараха да си купувам не знам ..

# 283
Точно за АГ ВАРНА става дума ! Опитваха се да ми вменят ,че едва ли не ми правят услуга ,поставяйки ми 3 ДНИ  фраксипарин .... В последствие ми се наложи да мина на Синтром и Ксарелто и вече почти 3 месеца живея в постоянна паника и психоза . Можеше да спестят цялото напрежение ,ако бяха казали сама да си закупя фраксипарина. Пояснявам ,че съм заплатила за стая и избор на екип...
Настоявайте за продължителна терапия ,мили бъдещи майки ,защото не е излишно

# 284
Здравейте момичета,ето и моята драма.
На 12.12 ме приеха в болница със скъсена шийка 1 см ,днес съм в 27 г.с.С близнаци съм,нямам серклаж.
Сега съм на системи и утрогестан вагинално 2*2.
Много ме е страх,има ли момичета които са били в моето положение и всичко е било наред.Докторката каза че трябва да устискаме поне до 32 г.с.Иначе се чувствам добре,нямам контракции и болки.Но направо се побърквам от притеснение

Общи условия

Активация на акаунт