Лежащи мами - 42

• 49 208
  • 772
  •   1
Отговори
# 255
Благодаря за отговорите, някак ми се искаше този път всичко да е наред.

# 256
  • София
Радвам се, че предизвиках дискусия по темата, полезно е за всички. Съгласна съм, че теглото е важно, но също е и генетично - не сме всички 100 кг при ръст 1,90 м все пак Simple Smile  Постът ми беше с цел бременните да изискват от следящия ги лекар да открие причината за недохранването, а не фа изписват най-различни протеини и витамини.
Salsisha , наистина имаш доста крайни изказвания, които имат претенцията да са компетентни, но според мен са непрофесионални, тъй като не си мед. лице, но често са и опасни: като препоръчвани от теб лекарства например. Безобидния Аспирин беше предизвикал кръвоизлив при едно момиче, с което лежах преди време.

# 257
  • Варна
Redington,  ще намерят начин лекарите да предотвратят прееклампсията,  бъди спокойна.
Аспиринът може да предизвика кръвоизливи - факт,  обаче и колко животи е спасил на майки с тромбофилия и техните бебета....

# 258
Аз искам да го пия тоя пуст аспирин, но имам алергия.

# 259
Iti2013 - недоносеното бебе не е генетично недоносено или с генетична вътреутробна ретардация. Оставам с впечатлението, че хабер си нямаш за какво говориш даже, просто си чешеш езика по инерция. Твоето бебе също не е с генетично изоставащ корем, просто достъпа му до кислород и хранителни вещества е бил затруднен, а ти ако искаш си вярвай на Марков, че е генетично, въпреки, че по-късно си видяла, че не е.

А аспирина, не знам какво общо има с мен изобщо.

# 260
Добре де....в едни показатели бебчето може да е напред...дължина на бедро...обиколка на глава.В Коремчето може да изостава седмица примерно.Това не е ли възможно да е генетично?Съвсем в ред на нещата е ако родителите са дребни.Лежах заедно с момиче с моя термин...коремчето на нейното бебче беше 2 седмици напред,коремчето на моето дете беше седмица назад....мъжа й мъж канара....моя е дребен...е еднакви кг ли да очакваме??Тя си беше забременяла на 73кг....аз на 47..не може да очакваш жена 47 кг да роди бебе 5кг,колкото почти си роди нейното.И въобще не говорим за недоносени бебета....такива родени преди термин или бремености с проблем в кръвотока.Говорим за нормално протекли бремевости и деца родени около термин.

# 261
Не, цвете, не може. До определена възраст се развиваме еднакво, има норма, в която трябва де се вписва бебето, от една страна, а от друга - когато главичка, стомах, краче отговарят на различни седмици, това са маркери за компроментиран растеж. При главичка и краче - индикатори за по-сериозни проблеми, при стомахчето - просто недостиг на хранителни вещества.

Говорим за недоносени бебета, защото те са такива, когато са по-рано родени и/или когато са с тегло по-ниско от 2500. А това е твърде вероятно да се случи в тази точно тема, където бременностите не са безпроблемни и всеки натиска леглото с причина.

Нормално протичащите бременности, без усложнения не налагат торби с лекарства, лежане, хоспитализиране, секрлажи, системи и са предмет на някакъв друг разговор. Лежащи мами, не е мързеливи мами, а такива, които са принудени да лежат, поради проблеми с износването.

Относно познатата ти - коремчето не може да е напред, може само другите да са назад. Simple Smile
Също по-време на бременност, ехографа измерва габаритите, не килограмите - те са прогнозни, за по-лесно асимилиране от родителите и когато се види нещо нередно, то е в габаритите на конкретни части, не в + - 50 грама на бебето. Над определено тегло е все тая, дали е 2800, дали е 3000, все въпрос на подкожни мазнинки, но под определено тегло не е все тая.

Последна редакция: ср, 12 дек 2018, 10:39 от Salsisha

# 262
  • Варна
Момичета,  мисля,  че говорите за различни неща и от там идват недоразуменията....
Потребителката е споделила,  че детето ѝ не се е хранело добре,  защото е имала проблем с плацентата и се е родило с леко хлътнало коремче. Тук проблемът не е,  че бебето е било 2,600 кг,  а че не са се взели мерки за проблемът с кръвотока явно,  а може и други пропуски да е имало.
Аз родих синът си в 35 г. с. -  2,400 кг -  здраво,  дишащо бебе,  но го чакахме от 26-та г. с.  да тръгне...  Тогава не беше установена тромбофилията ми,  само един лекар забеляза,  че има проблем с кръвотока към бебето,  но не направи нищо,  може би от незнание или незаинтересованост,  не знам. От 26 г. с.  до 34-та през 2 седмици ми слагаха по 3 инжекции Дексаметазон,  защото раждане все тръгваше с нечовешки контракции бях... Накрая се отлепи плацентата и се наложи спешно секцио. За протоколът -  забременях на 48 кг,  а влязох да раждам,  когато бях 54 кг. Дребна,  фина, мадама съм...
Бях при Сигридов октомври месец,  както и много други лекари,  казаха,  че сме " чудо на медицината"  със синът ми.  Като ми гледаха всичките изследвания в София се разбра,  че до детето почти не е достигало кислород накрая,  тааа добре,  че съм го родила недоносен,  иначе можеше сега да го нямам... И се е родил добри кг и дишащ,   благодарение на Дексаметазона,  с който са ме " помпили".

# 263
  • София
Аз лежах с момиче, което роди в 36 седмица бебче, тежащо 1,5 кг, беше единствено на клексан 0,4 ( алергична към аспирин) .След раждането направи и две тромбози.Едно, че според мен и клексана и беше ниска доза, ама не съм лекар все пак.Бяха й казали, че ако можеше да пие аспирин, нещата нямаше да са така....
Така, че аспирина лично за мен си е много важен при някои бременности, както беше и при мен.
Спряха ми го в 26 та седмица и бебка , както вървеше седмица напред, така вече в 28 ма си отговаряше точно на седмиците. Отделно почнах да вдигам и кръвно и да ми пада рязко белтъка.... Факт е, че прави и поразии, но в повечето случаи помага много, особенно при риск от преекламсия.

# 264
Момичета,  мисля,  че говорите за различни неща и от там идват недоразуменията....
Потребителката е споделила,  че детето ѝ не се е хранело добре,  защото е имала проблем с плацентата и се е родило с леко хлътнало коремче. Тук проблемът не е,  че бебето е било 2,600 кг,  а че не са се взели мерки за проблемът с кръвотока явно,  а може и други пропуски да е имало.
Аз родих синът си в 35 г. с. -  2,400 кг -  здраво,  дишащо бебе,  но го чакахме от 26-та г. с.  да тръгне...  Тогава не беше установена тромбофилията ми,  само един лекар забеляза,  че има проблем с кръвотока към бебето,  но не направи нищо,  може би от незнание или незаинтересованост,  не знам. От 26 г. с.  до 34-та през 2 седмици ми слагаха по 3 инжекции Дексаметазон,  защото раждане все тръгваше с нечовешки контракции бях... Накрая се отлепи плацентата и се наложи спешно секцио. За протоколът -  забременях на 48 кг,  а влязох да раждам,  когато бях 54 кг. Дребна,  фина, мадама съм...
Бях при Сигридов октомври месец,  както и много други лекари,  казаха,  че сме " чудо на медицината"  със синът ми.  Като ми гледаха всичките изследвания в София се разбра,  че до детето почти не е достигало кислород накрая,  тааа добре,  че съм го родила недоносен,  иначе можеше сега да го нямам... И се е родил добри кг и дишащ,   благодарение на Дексаметазона,  с който са ме " помпили".

Направо не мога да ги трая лекарите,които виждат някакъв проблем ,но не правят всичко възможно за да го открият изцяло и да предотвратят една евентуална трагедия за семейството.Моя приятелка имаше 3 аборта ,всички до трети месец.Доктора,велик  и прехвален в Пловдив не беше препоръчал изследване за тромбофилий.Чак когато мен живота ме завъртя натам и аз песнах,тя реши да пусне и се оказа  с сериозен проблем.Следващия път биеше клексан и всичко беше наред.Абе чудо....да не ти идва на главата

# 265
Кой е този пловдивския, да си знам от кой да бягам ?

# 266
Велевски.Преглежда  и изражда в Селена.Частния кабинет е в Гранд

Да добавя ,че тя все още го боготвори и си ходи при него.

Последна редакция: ср, 12 дек 2018, 12:38 от cvetno_cvete

# 267
Някой може ли да ми каже кое кръвно налягане е нормално при бременност? Днес на прегледа ми го измериха 130/70 и ми казаха да си го следя, но забравих да питам до какви граници е ок. В 30г.с. съм, сравнително слаба, нямам оплаквания. По принцип нормалното за мен досега е било около 100/60. Мислех, че при високо кръвно боли глава или се появяват някакви неразположения, но явно не е задължително.

# 268
30 единици нагоре от обичайното е притеснително. Наистина трябва да го следиш и те да те следят много внимателно.

# 269
Натали,ти смяташ ли ,че бебето на майка с нормално тегло 70кг и баща 100кг ще е колкато бебето на майка 45кг и баща 70кг?
 И точно лекарите са тези,които следят дали кръвотока е добър,следователно бебето качва толкова,колко е необходимо.
Това малко не го разбрах но както и да е .
Забременях 61 кг и 161 см , ММ е 125 кг и 183 см , бебето се роди 3 кг и 49 см.
Бебето сега на 8м е 10,400 кг и 77 см , явно и било тясно в корема на мама и след раждането наваксва Blush

Общи условия

Активация на акаунт