Лежащи мами - 42

• 49 232
  • 772
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте и от мен,мили мами!! Нова съм във форума,чета темата сигурно от самото начало,но дълго време не успявах да се регистрирам.Ще разкажа на кратко за себе си. Казвам се Радосвета на 31 години съм,от град София. Бременна съм в 30 г.с. и от 21г.с. съм на легло ( ставам само до WC и ходя на прегледи,когато трябва),дори ми носят хапването в леглото. Със серклаж съм, направен “на горещо”,както го наричат в 21 г.с. Причината беше пролабирал мехур,нямах скъсяване на шийката или разкритие. Серклажа е правен от др.Дяволов от МД. До преди това следях бременноста си в Щерев. Имам два спонтанни аборта,първият в 22г.с.и вторият в24г.с. Радвам се,че вече мога да бъда част от вас и пожелавам на всички бъдещи мами успешна бременност и едни здрави и много сладки бебчета!!!:heart_eyes:

# 301
Усмивка , само лежане! Това, че нямаш контракции е добре. Мен ме задържаха 8 седмици със шийка 1,5 см, но всеки ден почваха ужасни болки и контракции, но успяваха да ги спрат. Но аз бях с два серклажа. Последните 2 месеца изкарах в болница на легло.Родих в 28 седмица.
Всичко ще е наред, стискам силно палчета!
В коя болница си?
Кортикостероиди за дробчетата слагат ли ти?

В Надежда съм.Да сложиха ми 2 инжекции през 12 часа

И аз там лежах 1 месец, но се преместих после в Токуда, че тия 160 лв на ден след пътеката ми дойдоха в повече Sad
А и с този Русинов , дето минава на визитации те сутрин все имахме разправии, хич не го харесвах. Все го молех за изследвания, прегледи и тн. Иначе там се следях по основно и серклажите ми ги прави там Христов.
Неонатологията им е добра, така, че спокойно! Всеки ден ти е важен да седят вътре бебоците!
Искай си да ти носят храната в стаята и ставай само до тоалетна.Всяко ставане натежава на шийката, а и бебетата са две! Пази се!
Стискам силно палчета!
П.С. Мойта бебка се роди 960 гр, но е много добре, диша самичка от 5 тия ден, само още трупаме грамчета в кувьозче, вече е 1,400 кг,

Здравей,Бамболинка,да ти е жива и здрава малката кукличка,много е сладка. Искам да те попитам,ако е удобно,преди колко време я роди,какво се случи,че започна раждане и как протече самото раждане.Извинявам се,ако съм прекалила с въпросите

# 302
  • София
Boji_dar_ka Simple Smile  Родих на 1 ви ноември в 28 седмица .Бях с жестоки контракции от 20 седмица, които успяваха да ми спират за ден, два и почваха отново. Последните 2 месеца изкарах в болница на легло.С два предишни аборта съм в 20 и 22 седмица. Сега бях с два серклажа - Етко и Макдоналдс, те ми помогнаха да стигна поне до горе-долу долу читава седмица.  Накрая вдигнах и кръвно, бях и отново със жестоки контракции и болки на 3 Мин,  вече нищо не ги спираше. Родих със спешно секцио , всичко мина добре, бебка си изплака, беше подготвена с два курса с кортикостероиди ,но още е в неонатологията в Токуда да наддава грамчета. Роди се 960 гр. Лекарите направиха и невъзможното да ме задържат 8 седмици.
Ти вече си в хубава седмица, така, че отдъхвай спокойно, всичко ще е наред. А щом си и със серклаж, като нищо ще изкараш докрая,жстига да нямаш контракции. Успех ти желая и стискам силно палчета до финал!

# 303
Bambolinka,гледам я и се чудя-може ли да е толкова съвършена Heart Eyes толкова им се възхищавам на тези малки,златни,борбени душички.Лежах в болницата с момиче,което роди в 28г.с. един прекрасен юнак,тежащ 1.050кг.....от тогава минаха близо 2 год и той е здрав и толкова игрив.Още веднъж ти желая да я гушкаш скоро вкъщи.И ако е удобно да попитам как се казва тази кукличка?

# 304
  • София
Bambolinka,гледам я и се чудя-може ли да е толкова съвършена Heart Eyes толкова им се възхищавам на тези малки,златни,борбени душички.Лежах в болницата с момиче,което роди в 28г.с. един прекрасен юнак,тежащ 1.050кг.....от тогава минаха близо 2 год и той е здрав и толкова игрив.Още веднъж ти желая да я гушкаш скоро вкъщи.И ако е удобно да попитам как се казва тази кукличка?

Благодаря ти Цветенце Simple Smile Казва се Мария ( на баба си )  И да, съвършена е - толкова е оформена и красива Simple Smile  Много са борбени тези малки душички.....Всеки ден ги гледам и им се възхищавам. Пълна е неонатологията с такива дребосъци и всички се справят чудесно!
Има и едни тризначета( момиченца, заченати по естествен път и родени по 1 кг , ) във вторник ги изписват , след 2,5 месеца там.

# 305
  • София
О, те точно се бяха родили аз като влязох за серклаж. Радвам се, че вече са добре и ги изписват Simple Smile

# 306
Boji_dar_ka Simple Smile  Родих на 1 ви ноември в 28 седмица .Бях с жестоки контракции от 20 седмица, които успяваха да ми спират за ден, два и почваха отново. Последните 2 месеца изкарах в болница на легло.С два предишни аборта съм в 20 и 22 седмица. Сега бях с два серклажа - Етко и Макдоналдс, те ми помогнаха да стигна поне до горе-долу долу читава седмица.  Накрая вдигнах и кръвно, бях и отново със жестоки контракции и болки на 3 Мин,  вече нищо не ги спираше. Родих със спешно секцио , всичко мина добре, бебка си изплака, беше подготвена с два курса с кортикостероиди ,но още е в неонатологията в Токуда да наддава грамчета. Роди се 960 гр. Лекарите направиха и невъзможното да ме задържат 8 седмици.
Ти вече си в хубава седмица, така, че отдъхвай спокойно, всичко ще е наред. А щом си и със серклаж, като нищо ще изкараш докрая,жстига да нямаш контракции. Успех ти желая и стискам силно палчета до финал!
Благодаря за куража и за изчерпателните отговори. Нямам болки,но имам по 5,6 втвърдявания на корема на ден,но мисля,че не е нещо фатално. Пия доста магнезий за тях. Ако е удобно да попитам пак,високито кръвно ли наложи секциото и с кърма ли се храни малката принцеска

# 307
Спешното секцио се налага при комплекс от причини, високото кръвно не идва само, Божидарка. Няма как да го прогнозираш, ако това се опитваш. Когато риска за бебето при оставане в утробата, стане по-голям от риска от преждевременно раждане - пристъпва се към раждане.

# 308
Мами здравейте.
Бременна съм 14г.с+2 дни.
Някоя да има проблем като моя или да познава някоя мама с такъв проблем?
На ФМ преди 14 дни доки ми каза, че левия яйчник прави спазми и кръвоотока е по-малък в сравнение с другия. Но общия индекс на двата е бил достатъчен за плода. Каза, че ще го види и на следващата ФМ около 20г.с.-22г.с. и ако пак е тъй ще ми изпише лекарства. Незнам дали да се притеснявам ... щом не е взел мерки тогава значи не е за притеснение. Само да кажа че прегледа ми беше при доктор Марков в клиника Марковс ☺

# 309
По-скоро лявата артерия? За някои мерки е късно в 20та седмица, като НМХ и аспирин, когато се открие такъв рисков за прееклампсия и ретардация кръвоток. Потърси второ мнение.

# 310
Марков каза точно и ясно на няколко пъти, че е яйчник и вижда спазми. Но за ранния етап от бременноста понякога било нормално и ще го види на следващата ФМ. Незнам какво да мисля и затова питам за мнения..Благодаря 🙏

По-скоро лявата артерия? За някои мерки е късно в 20та седмица, като НМХ и аспирин, когато се открие такъв рисков за прееклампсия и ретардация кръвоток. Потърси второ мнение.

# 311
Какъв е този яйчник със спазми, който ще кръвоснабдява бебето?! Simple Smile

# 312
Абе 😃 незнам. Утре ще ходя на преглед и да видим там какво ще измътят 😐

Какъв е този яйчник със спазми, който ще кръвоснабдява бебето?! Simple Smile

# 313
  • София
Boji_dar_ka , от силните контракции ми се бяха врязали конците и разкъсали шийката. Отделно и кръвното - на операционната бях с 200/100.  И тоновете на бебето се влишиха, та комплексни са нещата , както казва Салсиша. Лошото е , че преекламсията не можеш да я спреш. Като тръгне , става за часове белята. А и контракциите не можеха да ги спрат вече , бях с по 10 ампули Гинипрал - най- тежката артилерия .  Иначе секциото ми беше предвидено за следващия ден , ама не изкарах до него . Болките бяха на 3 мин , всичко стана много бързо .
Иначе бебка не е на кърма, тъй като през цялата бременност бях с завишени възпалителни маркери !

# 314
Boji_dar_ka , от силните контракции ми се бяха врязали конците и разкъсали шийката. Отделно и кръвното - на операционната бях с 200/100.  И тоновете на бебето се влишиха, та комплексни са нещата , както казва Салсиша. Лошото е , че преекламсията не можеш да я спреш. Като тръгне , става за часове белята. А и контракциите не можеха да ги спрат вече , бях с по 10 ампули Гинипрал - най- тежката артилерия .  Иначе секциото ми беше предвидено за следващия ден , ама не изкарах до него . Болките бяха на 3 мин , всичко стана много бързо .
Иначе бебка не е на кърма, тъй като през цялата бременност бях с завишени възпалителни маркери !
Наистна доста високо кръвно си вдигнала,а серклажа (по Макдоналд) след поставянето на упойката ли го махнаха или преди това. Ама аз наистна днес те залях с въпроси,дано не съм ти досадила:kissing_heart:

Общи условия

Активация на акаунт