Лежащи мами - 42

• 49 175
  • 772
  •   1
Отговори
# 165
Доктора не е господ! Той си е казал предположението, а какво ще се случи зависи само от организма ти! И аз бях с инфекция от 16 седмица, която не успяхме да излекуваме с него, шийката ми беше мека и стигнаx до 38+6 когато ми направи планово секцио!

# 166
Знам, но мен той ме смаза психически. Почти не ми даде шансове.
Доктора не е господ! Той си е казал предположението, а какво ще се случи зависи само от организма ти! И аз бях с инфекция от 16 седмица, която не успяхме да излекуваме с него, шийката ми беше мека и стигнаx до 38+6 когато ми направи планово секцио!

# 167
  • София
Знам, но мен той ме смаза психически. Почти не ми даде шансове.

Със сигурност те е смачкал психически , НО имала си голям  късмет и може би той и това е предположил, че при пропускаща шийка всяка бактерия и инфекция може да влезе в матката .
Не ме питай аз колко антибиотика изпих по време на бременността ми,( около 15 бр като почнах от 9 та седмица)) все ми излизаше клебсиела на микробиологията.
За мен лично този човек направи много , но естествено от всеки лекар има доволни и недоволни .
Важното е, че си успяла !

# 168
Здравейте! Преди два дни на няколко пъти ми се стегна корема което предполагам са контракции въпреки че нямах болки и не бяха за повече от 10 секунди. Вчера имах три четири пъти и забелязах че се получава само когато лежа по гръб и за това гледам да лежа само на страни. Някоя от вас да е имала подобни и може ли да отшуми?  Прегледаха ме разкритието ми е колкото си имах и преди понеже водите ми изтекоха преди няколко седмици. Магнерот пия 3х2 плюс утрогестан 4х2

# 169
До коя седмица стигна?

# 170
# 171
Вчера имах три четири пъти и забелязах че се получава само когато лежа по гръб и за това гледам да лежа само на страни. 
А защо лежиш по гръб в наптеднала бременност?
Аз цялата бременност изкарах лежейки настрани.

# 172
По-удобно ми беше пък и до сега нямаше проблем. Не знам дали това може да е причина за контракциите.

# 173
ID_user, правиха ли ти кортикостероидна терапия? Любопитно ми е дали се прилага в чужбина. На мен евентуално ми предстои, но още не сме го обсъдили и се чудя дали ще мога да мина без такава. Засега контракции не съм имала.

# 174
Прилага се навсякъде, но не "за всеки случай", както в България, а само, когато нужно и навреме.

# 175
Прилага се навсякъде, но не "за всеки случай", както в България, а само, когато нужно и навреме.

Да, знам че не е за всеки случай, но и двамата лекари при които ходя ми споменаха. Реално ще говорим по-сериозно след две седмици. Аз съм със серклаж и скъсена шийка, но всичко е наред, няма промяна след серклажа. Само дето бебето е много ниско, но то си е така от два месеца. На мен много не ми се иска да я правя тази терапия и наистина се надявам, ако се прави да е защото трябва, а не "за всеки случай ".

# 176
След серклаж, обикновено почват другите проблеми първо - контракции, остаряване на плацента, кръвното,  защото той пречи да си започне раждането, както би се случило нормално при влошени показатели и би трябвало да могат да таймират раждането и да ги сложат навреме.

Знам, че не ползват флостерон почти никъде в Европа, само Дексаметазона. Но дори и да стане нещо спешно, вместо стероидите, ще сложат сърфактант след раждането. 32ра седмица, като стигнеш, може да си отдъхнеш, но 30та не е фатално.

# 177
Аз съм точно 28 навършени. Контракции нямам или поне не усещам. Кръвното ми е нормално. За плацентата не са ми казвали. Другата седмица съм на късната фетална и ще питам.

# 178
ID_user, правиха ли ти кортикостероидна терапия? Любопитно ми е дали се прилага в чужбина. На мен евентуално ми предстои, но още не сме го обсъдили и се чудя дали ще мога да мина без такава. Засега контракции не съм имала.
Да, дори два пъти първия път беше когато ми изтекоха водите в 23 седмица защото мислеха че раждането ще започне до няколко часа и втори път в 26 седмица. Сега избутахме до 30 седмица и ми казаха че ако няма проблем ще направят секцио чак в 37 седмица. Единствено ме притеснява че сме доста дребни нито аз наддавам заради анемията, и той трудно качва сега сме около 1 кг и 100-200 грама, но се надяваме да навакса. По принцип знам че е хубаво да ти сложат стероидите колкото се може по близо до раждането, но понеже при мен не се знае кога ще започне се подсигуриха и ги сложиха по рано.

# 179
  • Варна
Задължително ли е след серклаж да започнат контракции? 
Другият месец ще се вземе решение,  дали имам нужда от такъв,  ако трябва да вземам аз решението,  бих искала да знам какво да очаквам.  Предишната бременност ми се скъси шийката на 2,5 см в 25 г. с. и беше мека,  но издържах до 35 г. с.,  бях с много и болезнени контракции още от началото на бременността. Сега така се надявам да ми се размине този ад,  да не да настоявам за серклаж,  а да си усложня положението?

Общи условия

Активация на акаунт