Юлчета 2018 - тема 2

• 40 976
  • 767
  •   1
Отговори
# 615
Уффф, lagartija и вие ли Sad
Д-р Бисерка Въжарова е дерматоложката сряда и петък преглежда в Курортна поликлиника (от 15:30 беше като ходихме в петък).
  Ти във Варна ли беше, че аз за тук говоря Simple Smile
Вчера и днес мажа стабилно 2-3 пъти през деня със Атодерм-а и определено положението е по -добре. Между другото освен обрива на задната част на крачетата се появи обрив и около вратлето, та и там мажа сега Sad

Много ти благодаря, Мис,

Аз съм между Варна и Бургас, та използвам благините и на двата града, но по-често на Варна Simple Smile
При моята бебка не са се появявали обривчета от втория и месец, но аз спазвам желязна диета. Тя обаче има много зачервявания по гънките на вратлето, които поддържам с често миене и подсушаване. Иначе спрях да ползвам козметика за тяло, къпя я само с вода, а за главичката ползвам хипоалергенни шампоан и крем на мъжа ми на Авене и съм доволна. С тях махам крусти, ако ги нямаше, не бих слагала и това. Чистата водица си е най-сигурното.

# 616
Да дам отчет от консултацията. Малчо е качилколо и нещо за месец и половина и е 8.1000 и 67 см., на 5++. Мноооого ми тежи, както съм се оплаквала. В събота почвам със захранването и се надявам тиквата да се хареса. Сложиха му Пентаксим, др. месец пневмококовата и вообще там много изоставаме, но когато тогава.

# 617
Колкото майки, толкова теории и все пак майката е най- добрия лекар.
Приключвам с къпането, български дерматолог също ме посъветва да не прекалявам с банята.
Съвет към една от мамите, която дохранва с АМ и не предлага водичка. Знам, че е хубаво да се дава, иначе остават бели парченца в устата, може гъбички да хване и ред други неща. Аз забелязвам, че в стаите, където отопляваме с климатик влажността ве 20% /от 40 до 60 е оптималния вариант/ и затова му давам по често.

# 618
  • Варна
Анби как мерите влажноста в стаята? Отдавна се каня да разуча.

# 619
  • Варна
Ооо момичета, направо ми се реве днес ! Бебка е много подсечена и около дудата и около дупето, че и пъпчици има от днес Cry
Не знам вече какво ли не пробвах Sad При всяка акане мия дупето и мажа с бепантен. Като почна да се зачервява започнах със Судокрема, крем Здраве, пръскам термална вода, държа я без памперс , uriage кремчето им също мазах е няма и няма подсича се повече . И с Канистен а мажа за гъбички Sad  Онзи ден и джиндира купих и още по-зле става ! Вана със смрадлика, вана с лайка абе всичко пробвах !!!
Днес единствено се успокои зачервяването като я държах почти цял следобяд без памперс. Сложих го после за 2 часа до лягане и пак адски зачервена Sad Днес дори не я изкарах на вън, за да седи по голо дупе!
Не знам как да процедирам вече!
Между другото съвпада с началото на дерматита ни и се чудя дали той е виновен за това подсичане.
Утре на педиатъра ли да звъня или на дерматолога според вас ???

# 620
Ако мислиш, че е от запарване с памперса, пробвайте с текстилни многократни пелени.

# 621
Да, точно! И аз това бих предложила, има тема и тук за многократни пелени, и ФБ група. Можеш да прочетеш и за ЕБХ (естествена бебешка хигиена), не я практикуваме точно както си трябва, но с 💩 в пелените приключихме около годинка, а на година и 7 месеца синът ми вече беше изцяло без памперс.

# 622
Пробвай и самата марка на памперсите да смениш като се успокои. Първо при педиатър той ако не е сигурен ще те прати при дерматолог. Поне нашия така прави.

# 623
Първо на педиатъра звънни и после на дерматолога. Стискам палци. Аз също не съм излизала като е била зачервена. Важно е детето да се оправи. Пускай я повече по голо дупе, ако трябва и денонощно. Щом това помага, значи това е решението.
Редакция: Супер включване и на мама Ани. Какви пелени използваш?

# 624
Ооо момичета, направо ми се реве днес ! Бебка е много подсечена и около дудата и около дупето, че и пъпчици има от днес Cry
Не знам вече какво ли не пробвах Sad При всяка акане мия дупето и мажа с бепантен. Като почна да се зачервява започнах със Судокрема, крем Здраве, пръскам термална вода, държа я без памперс , uriage кремчето им също мазах е няма и няма подсича се повече . И с Канистен а мажа за гъбички Sad  Онзи ден и джиндира купих и още по-зле става ! Вана със смрадлика, вана с лайка абе всичко пробвах !!!
Днес единствено се успокои зачервяването като я държах почти цял следобяд без памперс. Сложих го после за 2 часа до лягане и пак адски зачервена Sad Днес дори не я изкарах на вън, за да седи по голо дупе!
Между другото съвпада с началото на дерматита ни и се чудя дали той е виновен за това подсичане.
Ако сте от Варна мога да ви дам един немски крем, за съжаление го няма в България, страхотен е, моя близка ми го донесе даже няколко, защото нейното бебе имаше много проблеми с подсичането и само това им помогна. Буквално до три пъти го мажеше и ве облекчи кожата! Ако решите ще ви го дам, не е отваряна опаковката!

# 625
Първо на педиатъра звънни и после на дерматолога. Стискам палци. Аз също не съм излизала като е била зачервена. Важно е детето да се оправи. Пускай я повече по голо дупе, ако трябва и денонощно. Щом това помага, значи това е решението.
Редакция: Супер включване и на мама Ани. Какви пелени използваш?
Понеже баткото от гледах с  Pampers и бях доволна и за малката взех такива. Обаче като влязох да раждам в болницата ни искаха памперси и аз за да не нося целия пакет, който е 94 бр и после да ме е срам да си взема остатъка взех на Пуфис 1-цата 24 бр. Та три дни беше с Пуфис и не съм мазала с крем само с олиото като я къпят. Като се прибрахме естествено почнах Pampers на втория ден под пъпчето точно дето опира памперса започна да се бели кожичката и. Суха и на люспички, следователно купих Пуфис, взех цялата серия на Хип от Германия само че(с Това ги миеха в болницата) и за няколко 3-4 дни отшумя. Може и да не е от памперсите, защото и на крачетата и ръчичките след ден се появи това напукване, но факт че изчезна бързо след смяната на пелените.
После се консултирах, че това напукване може да е от прекалено бързия и растеж, цоксше доста лакомо в комбинация със суха кожа и неподходящи пелени.
И от Пуфис пелените само Baby Art & Dry,  Sensitiv са по-тънки но пропускат. С първите не съм имала пропуск.

dolly_ като гледам и това кремче има в състава си Нистатин, ако сте далече една от друга нека пита педиатъра си, самостоятелно Нистатина се използва при дерматит от пелени при кърмачета.

Последна редакция: ср, 05 дек 2018, 22:12 от ··٠●•mama_Ani•●٠··

# 626
Аз ги сменям - bambo nature, pufies sensitive и pampers. Бамбото са датски, 95% разградими. С тях започнахме и сега чат пат взимаме, но са по-скъпи.
Приятелка ми казваше, че за сина си купувала само лидълски някакви, защото от всички други се подсичал.

# 627
Мис, ти си от Варна, отиди до аптеката на Валя Дечева, там правят крем против подсичане. Педиатърката и няколко дерматолога са ми го препоръчвали, малкия е само с него и не е имал проблем. Вътре има ланолин и още няколко съставки, много добре действа на памперс зоната.

# 628
И аз съм чувала добри отзиви за Лидълските, като качество и цена, но така и нямам навика да влизам в този магазин. Спомням си като стана по-голям синът ми към две годинки го отучих от памперсите през деня и му слагах  само вечер, но понеже си беше пупест, като сомалийче Grinning 6 - ца Pampers му беше малък и взимах едни Canbebe, тяхната 6-ца беше доста голяма. Та мисълта ми е, че цяла година с Pampers, после като смених вечер с тези (незнам какво производство са) нямаше проблеми с подсичане и т.н.

# 629
Не знам вече какво ли не пробвах Sad При всяка акане мия дупето и мажа с бепантен. Като почна да се зачервява започнах със Судокрема, крем Здраве, пръскам термална вода, държа я без памперс , uriage кремчето им също мазах е няма и няма подсича се повече . И с Канистен а мажа за гъбички Sad  Онзи ден и джиндира купих и още по-зле става ! Вана със смрадлика, вана с лайка абе всичко пробвах !!!
Мисис погледни това коремче
https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B000KUALAY/ref=mp_s_a_1_2_a_it? … WL&ref=plSrch
Синът ми беше и си остана с много чувствителна кожа, само да се надриска и постои минута с памперса и вече беше подсечен, рани да се изплашеш само като го видиш. Този крем е вълшебен. Тук докторите го изписват при пидсичания, има и по лека формула, да се ползва всеки ден. Препоръчвам на всички.

Общи условия

Активация на акаунт