Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално? - 30

• 36 900
  • 780
  •   1
Отговори
# 555
От всеки 10 сделки да са 5-6 с ипотека е друго Simple Smile И аз си мислех за нещо подобно. Разликата с ЕС е, че ипотеката масово е по-малък процент от доходите при останалите държави. Иначе не е нещо страшно, естествено но не е масоватс ситуация. Хората около мен са 50/50 купили със и без ипотека. Даже май 60-70 в полза на тия без.
Щом толкова много хора купуват без ипотека значи, че цените на имотите не са високи или поне не спрямо доходите. Във Франция и Англия са единици хората, които купуват имоти кеш.
Приятелите ми  както и аз не смв представителна извадка. Сравнението с Англия и Франция е много далечно. Там средната заплата е покрива много повече от разходите за оцеляване. А тук е долу-горе до там. Средно за страната. София е едно, 3-4 големи града друго, 200 града трето, а селата друга планета.

# 556
Това в Поморие ли, пита и моят вкъщи.

# 557
Я го дай този апартамент на морето за 22 евра, че проявих интерес рязко. Не се шегувам.
Ако 2008 ма е бил 50к, и аз бих го взела сега за 22к. Дайте да го видим, може и на лично. Wink

# 558
Много тарикат в тоя форум, много нещо.

# 559
  • София
Апартаментът е в Слънчев бряг -  в момента там пазарът е дооооста подценен и бившите купувачи са изнасят масово. Преди няколко стртаници писах за Поморие - там цените гонят София поради руснаците

Едит: ето пример за двустаен, който със сигурност ще падне под 20к евро и без проблем се изкарват 4-5 к лева от боокинг на сезон:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b15311437556844 … k=465m4s&f1=1

# 560
Аз нещо не мога да схвана - как така в Сл.бряг цените главоломно падат, а в Поморие на 10 км от него - главоломно се вдигат. Няма никаква логика. Може би в Сл.бряг няма училища и прочее, но Несебър е на 1 км. Апартаментът си го бива и е на цената на софийски гараж. Почивала съм в този курорт и без да е върхът на сладоледа защото не обичам лудница, не мога да схвана защо се разпродават имоти. Ако е заради презастрояване, да се готви и софийският пазар.

# 561
  • София
Ами балон, обещания за голяма доходност и сега разпродажби на под себестойност от да кажем 350 евро
Има апартаменти, на които обзавеждането струва колкото апартамента.
В Поморие има търсене - много руснаци се заселиха и градът живна. В Слънчев бряг от 400к живущи лятото, зимата остават 2к. И те така....

# 562
Руснаците продават, за да осребрят инвестициите, защото рублата падна и им трябват ликвидни средства
Справка:
2008г. 1 евро = 35 рубли
30.10.2018 г. 1 евро = 79 рубли
Ако са вадили по 2-2.5 к евро за 10 години направо са си на далавера, сравнено с това да си ги бяха държали кеш в рубли.
Източник:
https://www.ecb.europa.eu/stats/policy_and_exchange_rates/euro_r … graph-rub.en.html

# 563
Слънчака много западна като курорт, превърна се в най-долната клоака

# 564
Слънчака много западна като курорт, превърна се в най-долната клоака

София и тя натам върви...

# 565
Едно време много ги лъгаха руснаците и те се набълбукаха с мнооого "инвестиционни" имоти. Сега се чудят как да се отърват от тях. Да ви се струва познато?

# 566
Само, че има една лека разлика. В София е почти целия бизнес и икономика на България.

# 567
Само, че има една лека разлика. В София е почти целия бизнес и икономика на България.

Това подпомага да става още по-голяма клоака...

# 568
Те и за Слънчака така говореха, че там е концентриран и много добре развит световен туризъм. А нима туризмът не е голямо звено в българската икономика?

# 569
Те и за Слънчака така говореха, че там е концентриран и много добре развит световен туризъм. А нима туризмът не е голямо звено в българската икономика?

Не особено. Вски говори много за значението на туризма, но единственото му значение е да се изперат едни пари. С туризъм не се прокопсва, трябва производство на нещо. В софия са концентрирани повече чуждестранни инвестиции, които наистина генерират печалба и това дава работни места на много хора от най-различни професии. В слънчака кой освен цигани и ученици се навива да бачка сезонно за 700лв?

Общи условия

Активация на акаунт