Тръпнем всички вече, на път е НОЕМВРИйското човече!

• 33 758
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
Честито на всички момичета, които родиха днес!

Day, ти не беше ли със серклаж? Може и да се бъркам с някой друг.
Какви упражнения правиш?
Аз започнах много да се изнервям. Попринцип не съм нервен човек, но явно нещо хормоните пак са се разбутали.

# 661
Честито на всички печеливши! Много бебе, много чудо днес. Simple Smile

# 662
Здравейте момиечта! Роди се и нашата Марина, на 01.11.2018г. по естествен път. Както вече разбрахте, започнаха да изтичат води някъде към 14:00ч. Отидох в болницата където лекарят потвърди това и каза, че мехурът е спукан отгоре. Ще си чакам. В 21:00 някъде започнаха контракции. Някъде малко след това изтече кръв и може би тапата, но не съм сигурна. Бях с много малко разкритие. След това на час с по 1 см. Към 23:30 ми сложиха система с окситоцин, малко по късно увеличиха дозата, а след известно време сложиха и някакво обезцоляващо. При мен ситуацията не мога да я нарека розова - болеше си, направо не знаех къде се намирам. Докторът ми ме подкрепяше много. Страхотен човек. Искам да спомена името му - др. Добрин Иванов, Окръжна болница, Бургас. С напъните въобще не беше лесно, не ми се получиха нещата и докторът ми натисна корема. Малката изплака, но не много добре (така ми казаха) и я обдишваха с кислород. Предвид това, че имаше изтичане на водите и раждане две седмици преди термин сега не е при мен. Но я видях, целунах и я поздравих с добре дошла на нашия свят! ❤

# 663
  • гр.Божурище
obichammama, честита да е Виктория! Да расте здрава и щастлива.
На теб бързо възстановяване!
Без упойка ли беше, щом казваш, че си се измъчила? Имаш ли много разкъсвания?

да без упойка защото до 7,8 см г/д нямаше ядове и после като вече нямах сили ,че контракциите ми бяха на 5 минути по минутка продължителност ... исках ама ми казаха ,че е късно и ми сложиха но шпа за притъпи уж малко болката и за раждане 6 часа и половина се разминах само с един шев външен Simple Smile

# 664
Здравейте момиечта! Роди се и нашата Марина, на 01.11.2018г. по естествен път. Както вече разбрахте, започнаха да изтичат води някъде към 14:00ч. Отидох в болницата където лекарят потвърди това и каза, че мехурът е спукан отгоре. Ще си чакам. В 21:00 някъде започнаха контракции. Някъде малко след това изтече кръв и може би тапата, но не съм сигурна. Бях с много малко разкритие. След това на час с по 1 см. Към 23:30 ми сложиха система с окситоцин, малко по късно увеличиха дозата, а след известно време сложиха и някакво обезцоляващо. При мен ситуацията не мога да я нарека розова - болеше си, направо не знаех къде се намирам. Докторът ми ме подкрепяше много. Страхотен човек. Искам да спомена името му - др. Добрин Иванов, Окръжна болница, Бургас. С напъните въобще не беше лесно, не ми се получиха нещата и докторът ми натисна корема. Малката изплака, но не много добре (така ми казаха) и я обдишваха с кислород. Предвид това, че имаше изтичане на водите и раждане две седмици преди термин сега не е при мен. Но я видях, целунах и я поздравих с добре дошла на нашия свят! ❤
Добре дошла на първата ноемврийка малката Марина! Нека винаги да радва близките си и бъде първа във всичко!:four_leaf_clover:Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover На мама бързо възстановяване и много млекце:hugs:

# 665
  • Bарна, морето, сините вълни
Добро утро. Честито, evita. Вече официално започват да се раждат ноемврийските бебета, хехехе.
Много здраве желая. Kissing Heart

# 666
Евита, Честито!Да ти е жива и здрава, Марина и много радост да ви носи.

# 667
Честито на всички мамчета! И скорошно възстановяване Simple Smile

# 668
Честито на всички мамчета, които гушнаха своите бебчета и много късмет за всички, които са в очакване Kissing Heart
Аз съм от ранно декемврийските мами и четейки какъв бебевалеж ви започна от октомври може би психически се настроих че и моето бебче може да е ноемврийче !

# 669
  • София
Честито Евита! Много радост да ви носи Марина, а на теб бързо възстановяване.

# 670
evita,  честито бебче 🤗 Да е много здрава Марина и много да ви радва! Бързо възстановяване на мама 🍀🍀🍀
Първото ни ноемврийче 😊
Благодаря за инфото,че нали и аз там ще раждам, живот и здраве при моята лекарка,но и аз съм чувала добри отзиви за д-р Иванов,даже той ми разписа вчера тоновете 😁

# 671
Ех, че бързат първите ноемврийчета! Какъв хубав ден си е избрала Марина да зарадва мама и тате!
Аз друго се сещам да питам, понеже при предното раждане първо ми почнаха контракциите, а водите ми изтекоха чак в болницата след намесата на лекаря. Ако първо ми изтекат водите, но още нямам контракции, веднага ли трябва да тичам в болницата или поне мога да се изкъпя вкъщи? Не че къпането е толкова жизненоважно в такъв момент, но поне да се избръсна, а пък и после в болницата е доста по неудобно да си измиеш косата, примерно.

# 672

Day, ти не беше ли със серклаж? Може и да се бъркам с някой друг.
Какви упражнения правиш?
Аз започнах много да се изнервям. Попринцип не съм нервен човек, но явно нещо хормоните пак са се разбутали.

Да, бях, но го махнах като влязох в деветия и след като бебето се обърна с главата надолу. Моят доктор искаше да го маха чак сега, но аз послушах докторката, която ми го слага и го махнах възможно най-бързо. Според нея е добре шийката да има достатъчно време да се разшири сама, а не непосредствено преди раждане, за да не се разкъса.
За упражненията - движение в таза като при въртене на обръч, но по-бавно и без обръч Smiley клекнала позиция с пети опрени на пода като се стремиш дупето да е почти до земята и корема е между краката ти. Много ходене също. За сега нямам резултат, но според мен не се движа достатъчно. Слагам линк с едно клипче.
https://www.youtube.com/watch?v=7SkbHdjPYho&t=400s

# 673
  • София
Ехааа бебевалеж!

Момичета, честити бебчета на всички. Мъниците да растат здрави и обградени от много любов, а мамите бързо да се възстановяват.

Pepina, на една лекция бяха казали като изтекат да се тръгва към болницата, но време за душ има, все пак няма да се къпеш безкрайно Wink

Малкия май го хващат коликите Sad плаче и се свива и не може да заспи от зор. Като пръцне се успокоява за кратко и после наново. Едва го приспах след баня, а през нощта 2 часа не можем да го успокоим. В същото време гърдите ми станаха твърди и ми причиняват дискомфорт Sad
Деси, нашият педиатър идва вчера за първи път. Каза да не се филмираме на тема наддаване, защото в болницата ми бяха казали, че ако до 10тия ден не си върне рожденото тегло трябвало да давам добавка?! Та по тоя повод каза, да не се притеснявам, да си му давам да си яде и щом си пълни памперсите всичко е наред. Също каза, че изсмуквали 85% от необходимото в първите 5 Мин (стига да суче активно) и след 10тата вече си било да си задоволяват сукателния рефлекс. Да не му давам кърма от шише, за да не де научава на лесното. Тъй или иначе не знаем какво количество извлича от гърдата, за да дам същото с шишето. Само на гърда и толкоз.
И да се похваля - пъпчето ни падна вчера следобед Heart

# 674
Ех, че бързат първите ноемврийчета! Какъв хубав ден си е избрала Марина да зарадва мама и тате!
Аз друго се сещам да питам, понеже при предното раждане първо ми почнаха контракциите, а водите ми изтекоха чак в болницата след намесата на лекаря. Ако първо ми изтекат водите, но още нямам контракции, веднага ли трябва да тичам в болницата или поне мога да се изкъпя вкъщи? Не че къпането е толкова жизненоважно в такъв момент, но поне да се избръсна, а пък и после в болницата е доста по неудобно да си измиеш косата, примерно.
Аз се изкъпах, изкуших си косата, пооправих багажа и тръгнах.

Общи условия

Активация на акаунт