Осми клас 2018/2019 - 3 шпрех & шпрах & мат

• 86 040
  • 1 333
  •   1
Отговори
# 780
  • София
Значи мога само да се гордея, моето е разумно. То заради мода голо и босо няма да тръгне. Скъсани дънки - неее. Никога не е посягала към такива артикули. Аксесоарите се съобразяват с общата идея, но никога не липсват. Шапка, шал, ръкавици носи. Гледам винаги да разкрасяват и не ги отказва. Тази зима я започна без подходяща шапка. Не се намесих. Аз не нося, не съм я карала. Три дни изкара и се оплака, че ѝ е студено " над якето". Намерих шапка, много ѝ отива, носи я всеки ден. Ръкавици също. Случайно видях едни, "много яки", точния цвят. Взех. Уауууу, много доволна. Е, и аз съм доволна, не е голо детето.

# 781
  • София
Да подкрепя малцинството с обичащи се деца.Joy
Нашият сезон е лятото. Joy
Ама и как са не ти е студено на вън като у нас се живее над 25 град (навсякъде), а вратата използвана по предназначение е само входната (някой път и тази на терасата не е затворена), боси и по къс ръкав. Сега навън сме като зелки.
Резултата от олимпиадата по БЕЛ бе освобождаване от класно и накисване с последствия (бе направил обиколка на града, за да се прибере - заменил един директен транспорт с 3 бр. Joy) - седмица болен в къщи и сега е внимателен, даже не му била достатъчно топла шапка.

# 782
Никакви ви няма,да не би да има нова тема?
   Колко дни имат ваканция между сроковете!

# 783
  • София
На 06.02. започва втория срок, изчислявам ги 4 дни

# 784
В сайта на министерството ми излиза само 05.02.2019г ,че са ваканция.

# 785
  • София
Да, и аз се разтърсих кога е края на първия - на едно 02.02, на друго 04.02... Ужас... Не знам
Дори се чудех защо мърморят родителите, че е само един ден междусрочната.

# 786
  • В светлината на слънцето
Само 1 ден е междусрочната ваканция, защото понеделник е учебен ден. Но нищо чудно много хора да слеят с уикенда и така да си съберат 4 дни.

# 787
Според мен тъпо решение,ама....

# 788
То друго какво да очакваме от МОН. Какво сложно имаше да направят 4-ти неучебен?! Има деца, които пътуват. При нас класният и основен учител по немски не толерира отсъствия, така че ще трябва и почивния ден да не си е в къщи! Вече мисля, в МОН имат конкурс за тъпи решения! Почивен ден - 1бр. - вторник!

# 789
  • София
Аз слушах великото обяснение на министъра защо междусрочната "ваканция" е един мижав вторник - беше уникално. Значи, първият срок трябвало да е 90 учебни дни. Точка. И когато правели графика на ваканциите, планирали Коледната да приключи на 2.януари, както за работещите. Но тогава имало протести от родители и учители (аз съм ги проспала, но явно хората са протестирали) и решили благосклонно да отпуснат 2.януари като ден от ваканцията, като го вземат от междусрочната (която била предвидена да е 2 дни). И сега, като отброим 90 дни се оказва, че последния ден от 1 срок се пада 4.февруари. Така, от самосебе си, а и от протестите за 2 януари, де, се получил този феномен: 4 февруари - първи срок, 5.февруари ваканция, 6 февруари - начало на втори срок.
На мен ми прозвуча като "еми като не знаете какво искате вие родителите, на, искахте да почивате на 2 януари, на ви сега междусрочка, да видим къде ще идете за 1 ден"
Та така. Дълго се пулех към телевизора, да смеля чутото, но това беше...буквоядци...90 дни...какво ще стане ако първия срок остане 89 дни и тази т.нар." ваканция" стане в понеделник, нали после пак са на училище - никой не завършва, никой нищо не губи...ама явно не стават така тези неща

# 790
  • София
Така ми е писнало от нашето средно образование,че нямам търпение за завърши синът ми. С дъщеря ми беше някак по-лесно, но ми прави впечатление, че все по големи тъпотии съчинява мон. Чак се чудиш нормални ли са там.

# 791
Аз слушах великото обяснение на министъра защо междусрочната "ваканция" е един мижав вторник - беше уникално.

Да, точно това е обяснението и е голяма тъпотия. Голямото нарушение ще бъде, ако първият срок е 89 дни. Защо изобщо се фиксира, а не го напишат "до 90 дни", ясно, че с това "до", никой няма да го направи  да кажем 60.

# 792
Срокът не е фиксиран като определен брой дни, а като определен брой учебни седмици с по пет учебни дни във всяка. Което не пречи примерно министърът да обяви 4. февруари за неучебен с отделна заповед. Винаги може да се намери формален повод.

# 793
  • София
Срокът не е фиксиран като определен брой дни, а като определен брой учебни седмици с по пет учебни дни във всяка. Което не пречи примерно министърът да обяви 4. февруари за неучебен с отделна заповед. Винаги може да се намери формален повод.

Може, но не го е направил. Сега всеки ще се спасява сам.

# 794
И половината ученици няма и да отидат на училище.

Общи условия

Активация на акаунт