Осми клас 2018/2019 - 3 шпрех & шпрах & мат

• 86 100
  • 1 333
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Добре сте си вие Simple Smile, аз без грам идея, реших да провокирам тийна, да драсне една идея за Дядо Коледа и си го получих: "световен мир да има" Simple Smile.
Та се чудя да забранявам ли часовете по философия или да му разпечатам нещо от Асамблеята и с едни пастели да оцветява Simple Smile, докато тайно се кефя на методите му да провокира Joy
И аз с набора съм в подобна ситуация. Питах няколко пъти какво иска и получих отговори: "Нищо не мога да измисля", "Това, което искам, ти ме можеш да ми го купиш", "Аз всичко си имам".  Радвам се на скромното си дете, но не може под елхата да няма нищо за него.
А малкото - то е в другата крайност - и на него се радвам Disappointed Relieved . То иска всичко (без момичешките варианти) от каталога на ЛЕГО. Като седнахме да пишем писмо, защото брат му се отказа да пишат общо писмо, първият вариант беше с над 30 позиции. С много убеждаване и обещание част от списъка да изпълнят мама и тате за рождения ден, ограничихме желанията до 5. Такива преговори никога не бях водила досега. Питам го защо му е този огромен комплект - космически самолет/кораб и още нещо, и няколко човечета, и получавам кратък и ясен отговор, че точно това лилавото човече много го искал, а го нямало в по-малък комплект. Не върви аргумента, че едно лилаво човече не може да струва 200-300 лева, защото тези комплекти елфите и джуджетата ги правят. Close

# 616
  • София
Гугичка, това с големия комплект заради едно човече ми е много познато. Grinning

Мандаринка, кремчета от Body shop е решила да купува наборката за съученичката от томболата. Имало коледни комплекти и според нея, няма как да не е доволна. Твърди, че може да се вмести в бюджета от 20 лв. Аз не съм проверявала.

# 617
Санака,много ме кефи наборката.На такива бойни мацки баба ми им казваше "чъпрашик" момиче-демек оправно.

# 618
От кой край идва думата "чапръшик"? Интересно ми е заради Крум Чапрашиков - прототип на Борис от "Тютюн". Дъщеря му Анна Крум Чапрашикова умира в Париж самотна, а за наследството й още се водят дела.

# 619
  • Варна
Биби, мерси за линка, ние решихме проблема полвинчато като отворихме спестовна сметка докато навърши 14 г (друг е въпроса, че не може да тегли оттам до навършване на 18 г Simple Smile). При нас просто нямаше вариант за раздаване в кеш. Или имаш  iban, или губиш.

# 620
  • София
Марулета, уникални думи вадиш! Joy

# 621
  • София
Биби, мерси за линка, ние решихме проблема полвинчато като отворихме спестовна сметка докато навърши 14 г (друг е въпроса, че не може да тегли оттам до навършване на 18 г Simple Smile). При нас просто нямаше вариант за раздаване в кеш. Или имаш  iban, или губиш.
Аз помня, че го решихте, ама се учудвам, че на едни места може, на други не може. При нас пък картите трябва да са на определена банка - ай, сиктир ! Направо тия дни съм като балон - боцнеш ли ме, ще гръмна ! Close

# 622
  • София
Момичета, аз предния път не се намесих, защото не ми е работа, но...всички тези практики не са законни, защо не жалите по-нагоре? Никой няма право да ви задължава да влизате в договорни отношение с търговски банки, още по-малко с конкретна, това последното направо си плаче за проверка...
Плащанията в брой все още са валидни в тази държава Grinning 

# 623
  • Варна
Момичета, аз предния път не се намесих, защото не ми е работа, но...всички тези практики не са законни, защо не жалите по-нагоре? Никой няма право да ви задължава да влизате в договорни отношение с търговски банки, още по-малко с конкретна, това последното направо си плаче за проверка...
Плащанията в брой все още са валидни в тази държава Grinning 

Ами защото не ми се занимава. И на учителите не им е работа да се правят на касиер-счетоводители. А най за бой са банките, дето се правят на интересни и после и законодателят, че разрешава това.

Чакайте да постна малко развлекателни книжки подходящи за нашите тийнове (сега онлайн панаир на книгата в ozone, така че всички могат да се възползват):
- нова интерпретация на Рик Риърдън за индийската митология, който освен това лично препоръчва книгата
http://iztok-zapad.eu/uploads/pictures/picture_2235.jpg
- нещо коледно със стойностни истории, включително на Чехов, Достоевски, Дикенс, Оскар Уайлд, Лев Толстой
https://cdn.ozone.bg/media/catalog/product/cache/1/image/400x498 … ni-istorii-30.jpg
- компютърна игра и бг история и как едно момче може да влезе в играта
https://www.book.store.bg/prdimg/227562/zavetyt-na-vojvodata-ili … nikol-daneva.webp
- за едно приятелство между едно момче на 12 и едно лисиче и една война, която ги разделя
https://www.book.store.bg/prdimg/235601/paks-sara-penipakyr.webp
Купила съм ги и трите и се надявам да се харесат на мойто момче (всички без коледните истории ми се струват малко детски, макар и да се водят young adult), който в момента чете "Хилендарския монах" на Талев и твърди, че му харесва Simple Smile.

# 624
  • София
Защо пък учителите? Счетоводство/касиер няма ли си това училище? Кой им прави заплатите и въобще кой обслужва прословутите делегирани бюджети? Кой ще преведе стипендиите по банков път? Същият, който може да ги изплати и на ръка.
Иначе, да, и на мен не би ми се занимавало, затова и не коментирах предния път, като писахме по темата. Ама понеже Биби писа, че ще гръмне...

# 625
  • София
В училищата, в които стипендиите се раздават в брой,  това не се прави от учителите. Днес в училището на моите са ги раздавали, поне на 12 клас, де. Стройно и организирано са си ги взели всички, а изобилства на взимащи.. И това е в училище, което се слави с неорганизираността/неотзивчо=ивостта си по отношение на административни и подобни въпроси. В друго раздаването в брой съвсем пък не би било проблем.

Последна редакция: вт, 11 дек 2018, 23:44 от пенсионирана русалка

# 626
  • Варна
Едно време (разбирайте преди 28 г) класната раздаваше стипендиите в гимназията, а сега синът ми учи в същото училище и затова предположих, че ситуацията е идентична.

Вашите деца ще си разменят ли коледни подаръци със съучениците? Някакви интересни идеи?

# 627
При нас ще се разменят книги и ще ходят групово на Базар на книгата, на мен лично идеята ми допадна Simple Smile.
За раздаването на стипендиите- когато ние ги взимахме на ръка и заплатите се изплащаха на  ръка, даже и аванс имаше, печатеха се и фишове, но нещата се променят и развиват...лошото е, че администрацията по училищата(и не само в тях) не е с необходимият капацитет и технологична обезпеченост да покрива всички казуси и да действа адекватно.

Последна редакция: ср, 12 дек 2018, 07:48 от mivan

# 628
В нашата гимназия се изплатиха в брой, не сме откривали сметки, карти и т.н. Въпрос на организация, но явно по другите са ги натиснали или пък имат интерес да ви задължат към дадена банка.
За Коледа,  ще си разменят, вече теглиха имената и всеки знае на кой Моята е обещала суитчер,  което леко ме издразни,  че й е казала, то тръпката я няма вече. По-интересно е, да е томбола в деня и всеки да подготви унисекс подарък. А това с книгите също е добра идея.

# 629
  • София
По-интересно е, да е томбола в деня и всеки да подготви унисекс подарък. А това с книгите също е добра идея.
В предишното училище на набора беше нещо подобно. Класната също участваше - получава и подарява подарък. Тя измисляше за всяко дете име на приказен или филмов герой, без да спазва пола и без децата да знаят кой кой е. Купуваха унисекс подаръци и се получаваше голяма забава. В шести клас синът ми беше купил някаква чаша с майтапчийски надпис и я напълни с бонбони. Получи я класната  Grinning

Сега знаят кой на кого. Паднало му се е да подарява на една от съученичките си. Бил измислил какво да купи. Като знам какви "блестящи" идеи могат да имат някои мъже за желан от жените подарък (например Egg), предпочитам да не ми казва.

Общи условия

Активация на акаунт