Осми клас 2018/2019 - 3 шпрех & шпрах & мат

• 86 020
  • 1 333
  •   1
Отговори
# 840
  • Варна
Pisa, какво повече да иска човек - може би трябва да си планира по-ефективно ученето. Иначе, то цял ден е ангажирано детето. При нас не е така - до обяд на училище, следобед половин - един час домашни и това е.

# 841
  • София
Ужас, моят човек пише домашни само по немски поне по 2-3 часа и пак само четворки влачи Rolling Eyes
Вчера ми сподели, че според него бил от хората, които трудно потеглят, но после се засилват здраво. Ясно е, че осми клас го изпуснахме, но за девети храни надежди, че ще е добре вече по немски. Според мен просто се надява да попадне на друга учителка, която да не му реже по 25 стотни за запетайка Satisfied

# 842
  • София
Е, Белинда, така е, такива училища са си избрали - силна конкуренция и учители с високи изисквания. Реже се яко за запетая, непоставено ударение и т.н. На мен току-що ми съобщиха, че въпреки преобладаващите 6-ци, ще има 5 за срока по испански, защото на класното има 5, а то формирало 40% от крайната оценка /това за първи път го чувам/. Ама като казвам аз, че за класно се учи повече от дежурното максимум час на ден общо по всичко, кой да чуе - тя всичко си знаела. Ама трудно било класното. Че кой е казвал, че ще е лесно, нали идеята му е да обобщи ученото през срока? По математика да не би да беше лесно, но има 6 /не че и за него е учила де/. Само 3 шестици ще има за срока по испански, въпреки че са много силен клас /съдейки по статистиките/.

# 843
  • В светлината на слънцето
И при нас яко режат - за запетайки, за точки..., страшна работа. По немски учи минимум 2-3 часа всеки ден плюс частния учител в неделя. Последният път едната учителка по немски й погледнала работата в клас и под носа си казала, че ако така се справи на класното, ще е доволна вече. И моята щастлива, щото това било страааашен комплимент, а тя комплименти рядко правела. По Бел точно една запетая я отдели от шестицата. И много се ядосва. Ми да е внимавала пък.

# 844
  • Варна
Когато учат интензивно нов език, е разбираемо. Вторият срок ще е различен (така са ми казвали).

# 845
Според мен цялата първа година ще е така.Специално за немската -и при нас е яко секира.но после,като се заборят за немската диплома им е лесно.Помня от щерката,при презентацията всичко беше разчетено до секунда-и жестове,мимики,начинът,по който разлистваш листовете.
   Рisa,има ли немски учител в Ловеч?Той отговаря и за нашия изпит./Който стигне до там де/
  Абе да учат!И на мен сега ми се седи на топло у нас,с книжка и чаша хубав чай,ама НЕ-МА!

# 846
  • В светлината на слънцето
Така като гледам, надали ще е по-леко през втория срок. Много имат да учат, а езикът хич не е лесен. И следващата година няма да е лека, защото тя тогава се връща и в английския, за да си бори следващото ниво там. Иииии.... голяма оптимистка. Записала се за състезание по английски на Кеймбридж - ей така, да си сверяла колко е забравила от езика. Joy Че нали тази година го прати в девета глуха, за да се концентрира върху немския основно.

Последна редакция: ср, 16 яну 2019, 22:54 от lulumba

# 847
  • София
Марулета, още няколко часа и вместо топлия чай едно греяно вино ще може да си сипеш Wink

# 848
Според мен цялата първа година ще е така.Специално за немската -и при нас е яко секира.но после,като се заборят за немската диплома им е лесно.Помня от щерката,при презентацията всичко беше разчетено до секунда-и жестове,мимики,начинът,по който разлистваш листовете.
   Рisa,има ли немски учител в Ловеч?Той отговаря и за нашия изпит./Който стигне до там де/
  Абе да учат!И на мен сега ми се седи на топло у нас,с книжка и чаша хубав чай,ама НЕ-МА!

Има немски учител - Ева Цик. Но и основният им учител е много стриктен и амбициозен. Надявам се с времето нещата да поулегнат, ще видим.

# 849
Марулета, още няколко часа и вместо топлия чай едно греяно вино ще може да си сипеш Wink
   Аха,ама то вечер,след работа всеки може.
   Белинда,къде си,сестро?Лятото що пиенье изпихме,докато траеха тия матури,а сега дане станала трезвеник-веган?
   Една от целите на  интензивното изучаване на чужд език е виртуалното сближаване на родители-майки.

# 850
  • София
Тука съм, жуля чай с мед Laughing Разболях се по Нова година още и нема оправяне. Но май ще ливна довечера в чайчето и едно коняче да видим тая болест тя ли мене или аз нея! Laughing

# 851
Тука съм, жуля чай с мед Laughing Разболях се по Нова година още и нема оправяне. в Но май ще ливна чайчето и едно коняче да видим тая болест тя ли мене или аз нея! Laughing
 Ей това е приказка  на място!
   Има ли от тук някой в грипна ваканция?

# 852
  • София
И според мен 8 клас е така, с или без интензивно изучаване на език. Всяко дете среща своите трудности, преживява адаптация, както към средата, така и към изискванията и отношението на учителите, което е мнооого различно от прогимназията, поне при нас.
До 7 клас, изискванията и целите би трябвало да са еднакви навсякъде, но след това нещата стават много различни... За това, според мен, не е много удачно децата да се сравняват и да им се натяква, че са последни тук и там. Много по-добре звучи фразата, "Знам, че ти можеш!", от "Как може да си последен, нищо не правиш!"
Мда, и за да не си помислите, че съм чак толкова ларж, аз също днес бях навила плочата, но с обяснението, че аз смятам, че може, друг е въпросът, дали той има интерес. Ако няма такъв, да сменяме училището или профила, че няма смисъл да си губи 5 години от живота! Дано да ме е разбрал, вярвам, че е!

# 853
Привет момичета,
в светлината на обсъжданите статистики на школо и тяхното преминаване в платена услуга, ми се върти следния казус в главата- нямам спомен да съм позволявала информацията за детето да се използва за такива цели, та ако искат да им заплащам услугата, дали не трябва и те да плащат за информацията на базата, на която ще ми предоставят статистиката.
Освен това ако откажа да използват тази информация, дали би следвало при показването на услугата да информират, че е само върху данни,  за които имат право да ги обработват.
За мен се получата така- имаш информация, която си придобил с право на обработване електронен дневник и понеже я имаш решаваш без разрешение от собстввника и да я обработваш и предоставяш на трети лица с търговска цел.
Може да не съм права, кажете какво мислите по въпроса(имаме и юристи Simple Smile).

# 854
Очаквам с нетърпение оформянето, подписвам се на оценки, но нито съм гледала колко са, какви са по предмет, не мисля, че вече е моя грижа. Каквото има неясно да казва, към момента не ме  е пипала дори по математика. Но това не значи, че всичко знае.
Нямаме още ел, дневник и отзиви имам само от родителската. Доста полезно ми се вижда, ако наистина всеки учител дава информация за развитието на детето.
Казала съм, че докато учи, ще има стипендия, има и твърди джобни. Падне ли успеха, губи и стипендия, и джобните ще придобият друг размер. Иска това и онова, е, няма как да стане без усилия и от нейна страна.
Виждам, че й е нанагорно, с тази втора смяна, но след като има време да стои на телефона няма да я жаля.
За физическото, сподели че за пръв път да обича тези часове, тъй, че активностите не я плашат, мен ме уплаши бройката 76 коремни:)
Отделно, че тя си избра гимназията. От февруари иска и испански да учи, та ще ми е интересно пак как ще се оправя.

Сега чакам резултатите от  олимпиада.

Общи условия

Активация на акаунт