Информация за МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов) - 15

• 60 377
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
Момичета, знам че е дискутирано назад из темите, но може ли тези от вас, които наскоро са родили да кажат наистина ли не пускат ПКК на новороденото и може ли да си поискам срещу заплащане? Почти на 100% съм решила да раждам в Надежда, но това наистина ме притеснява. В сайта им пише, че на здрави новородени не се прави, а само по преценка. Кой и как преценява здраво ли е едно новородено? Прилагам линк към техния сайт, където пише тази информация.

https://www.m.nadezhda.bg/neonatologia/izsledvaniya-i-imunizatzi … pri-novorodenite/

# 466
  • София
Кой - неонатолозите
Как - след преглед + анамнезата за бременността

# 467
На моето детенце правиха ПКК, обаче беше повърнал малко кафеникава течност. Колебаеха се дали да му дават антибиотик и най-вероятно затова са били изследванията.

# 468
И моята бебка беше повърнала кафеникаво и са и правили,още в деня на раждането. От същата вечер беше пет дни на антибиотик. След това и правиха още два пъти.

# 469
  • Пловдив/София
И на моето пускаха ПКК. Два пъти даже, за да са сигурни,че не може да се избегне антибиотик (и 2та пъти ЦРП беше много високо, падна чак след АБто).
Не знаех, че не пускат на всички...но можже би при напълно здрави новородени наистина няма нужда?
Не вярвам да ти откажат, ако споменеш доплащане.

# 470
Аз лекувах инфекция седмица преди раждането и затова пуснаха на бебето ПКК. Беше с гранични стойности, но я сложиха на АБ.

# 471
Аз бях леко настинала, когато раждах(запушен нос и кашлица) и пускаха изследвания на малката

# 472
Благодаря на всички за отговорите! Аз съм със серклаж и въпреки че не съм имала инфекции през бременността, предполагам е достатъчна причина да изискам да пуснат.

# 473
Аз бях с ТАС серклаж и на малката и пускаха ПКК

# 474
Здравейте,момичета! Скоро някоя от вас да се е записвала за ЖК- знаете ли за кои лекари предлагат часове?

# 475
Здравейте,момичета! Скоро някоя от вас да се е записвала за ЖК- знаете ли за кои лекари предлагат часове?
Моя приятелка се записа в понеделник при Димова, но аз я уредих😀 На регистратура и бяха казали, че няма часове. За другите, които искаше също нямаше( Личева и Арабаджикова).. Предполагам, че часове предлагат за Стоянова, Ненов, Белкин, Иванчева, Генадиева... обадете се и попитайте за най-сигурно!

# 476
Благодаря на всички за отговорите! Аз съм със серклаж и въпреки че не съм имала инфекции през бременността, предполагам е достатъчна причина да изискам да пуснат.

Натали, на моето бебе му бяха пуснали ПКК, защото казах, че съм карала вирусна инфекция по време на бременността. Не са ме питали кога точно, но бях болна на два пъти октомври-ноември. На другото бебе в стаята не са пускали.

Според мен им кажи веднага след раждането, че искаш те ще преценят дали има нужда и дали трябва да се плаща.

# 477
Привет, моля за съвет, отдавна не съм писала в темата. Чудя се какъв час трябва да си запиша за да проверя от коя страна ще е овулацията ми в даден месец-доплер или нормален преглед? На нормален ултразвук вижда ли се?

# 478
Обикновен преглед. Доплер е нещо различно: https://www.webmd.com/dvt/doppler-ultrasound-what-is-it

# 479
Благодаря, знам какво е доплер, просто се чудех на кой апарат какво се вижда. Щом се вижда и на обикновен УЗ ще запиша нормален час, просто не мога да рискувам бременност от едната страна заради кофти фалопиева тръба.

Общи условия

Активация на акаунт