Египет /Тема 8/

• 77 625
  • 780
  •   1
Отговори
# 540
Някой ще пътува ли на 13.04 с Аполо?

# 541
По повод пътуването с близначетата и възраст 1 г. 7 мес. - да, в Египет става за почивка с толкова малки деца, но за допълнителни екскурзии с автобус и то с голяма продължителност? Ако планирате подобно нещо с отправна точка Хургада, предполагам, че има информация за разстоянията - до Луксор е около 3-4 ч. в посока, тръгва се около 5 ч. сутринта, закуската е някакъв пакет, след това може да има разходка с корабче по Нил /кратка/, обяд в заведение /поне при нашата програма беше така/. До Кайро са около 500 км. плюс толкова за връщането. Тръгва се около 1-2 ч. през нощта. Но, дори разглеждането на Кайро да се прави с нощувка там, това е цял ден обиколка - музея, пирамидите, Сфинкса. При пирамидите автобусът спира на паркинга и след това не се ходи по асфалт, а по земя с пясък, камъчета, изобщо не става за колички. А, ако случите и горещо време, как ще го понесат толкова малки деца?

# 542
Здравейте, адмирации за жеста, който сте решила да направите. Аз искам да попитам с колко е заредена картата и може ли с нея да се проведе нормален като качество разговор.
Здравейте,
Картата я ползвах за разговори през вайбър и Месинджър. Единствено в стаята се губеше малко обхвата иначе от всякъде другаде всичко беше ок. Изключение беше като бяхме на Сахара парк в бедуинското селище, там нямаше никаква мрежа. Навсякъде другаде нямах проблем, и на корабчето като се качихме и в Луксор и по пътя към него си имаше обхват.

# 543
Имам затруднение с намирането на долари по 1, моля за съвет къде може да има ,за София питам / дори на автогарата в чейндж бюрото нямали/.

# 544
Здравейте!

Обмислям пътуване до Египет през април.
Накратко трябва да гледаме хотела да е поне 4 звезди, да не излизаме сами от хотела. Чудя се дали дестинацията е подходяща за почивка с дете на 3 години?
Вие какво мислите?

Ние бяхме с дете на 2 години. Пълно беше и със съвсем малки бебета в нашия комплекс.

Ние сме с близначета на 1г и 7 м и като прочетох коментарите за хигиената в Египет като цяло, много се разколебаха, тъй като все още лапаме и лижем всичко, което ни се изпречи на пътя. Вие дали имате този проблем.
А ходихте ли на някои от екскурзиите, защото ми се иска да отидем до Кайро ( ако не сме видяли пирамидите, то за какво да ходим в Египет 😋). Страхувам се да не подлуди целият автобус.
Изобщо, който друг е пътувал с бебета, моля да сподели. То и Сафари ми се иска , ама ... с тази дефиниция "екстремно" шофиране, не съм убедена, колко ще е подходящо за деца.
Моля, който е резервирал с Онекс да пише коментари като се върне, че хотелът има много хубави коментари в букинг и изглежда супер за деца.
Последно запитване, тъй като ми се иска да съчетаем пътуването с годишнината ни, как ще е времето средата на Май? Ще бъде ли много горещо за децата?
Здравейте, ние ще пътуваме с Онекс на 17,04,. с дете на 6 г. Ще сме в Mirage Bay Resort & Aqua Park, в букинг има много добър рейтинг, дано е така. За хигиената и аз се притеснявам най-вече за детето, че ми е много податлива на инфекции и даже в момента сме с вирус, който надявам се да преборим докато тръгнем. Ще пиша когато се върнем. Вие през Грабо ли ще вземате ваучери или директно в агенцията? В Грабо има оферта на много добра цена. Ние сме с ваучери от там.
В Грабо гледам офертата, но още се колебая. Дано да не се изчерпи докато се реша. Ще бъда много благодарна ако пуснете някой друг коментар 😊

# 545
По повод пътуването с близначетата и възраст 1 г. 7 мес. - да, в Египет става за почивка с толкова малки деца, но за допълнителни екскурзии с автобус и то с голяма продължителност? Ако планирате подобно нещо с отправна точка Хургада, предполагам, че има информация за разстоянията - до Луксор е около 3-4 ч. в посока, тръгва се около 5 ч. сутринта, закуската е някакъв пакет, след това може да има разходка с корабче по Нил /кратка/, обяд в заведение /поне при нашата програма беше така/. До Кайро са около 500 км. плюс толкова за връщането. Тръгва се около 1-2 ч. през нощта. Но, дори разглеждането на Кайро да се прави с нощувка там, това е цял ден обиколка - музея, пирамидите, Сфинкса. При пирамидите автобусът спира на паркинга и след това не се ходи по асфалт, а по земя с пясък, камъчета, изобщо не става за колички. А, ако случите и горещо време, как ще го понесат толкова малки деца?
Май сте права, не е редно да експериментирам с децата си. Не бях се замисляла, че ще е пясък навсякъде, то и да ги вземем в кенгурата като "каталясаме" ние, какво ще правим.... Благодаря за съвета, ще поотложим дестинацията за след 5/6 години😊

# 546
Здравейте,

Относно хигиената - Дъщеря ми беше на тъкмо навършени две години, когато бяхме януари. Тя още лапа и пипа всичко. И в Египет така правеше. Дали късмет или не, не се разболя. Търкаляше се всеки ден на пода в ресторанта с едно румънче. То и пода близа. Пълно е с деца там, включително и съвсем малки на по няколко месеца. Всеки сам си решава къде му е границата на комфорт и спокойствие. Аз винаги съм я оставяла да пипа и лапа, където и да сме били. Просто искам да гради имунитет. И от “течение” не я пазя.
Михме много хубаво ръцете преди всяко хранене и естествено след тоалетна и не пихме чешмяна вода, това цялото семейство. Друго не сме правили. В ресторанта консумирахме и свежите продукти - салати, плодове и т.н- вероятно мити с чешмяна вода (ако изобщо). Като избирах хотел, гледах рецензиите да няма оплаквания от стомашно-чревни проблеми.

Колкото до допълнителните активности, ние не предприехме такива.  Познавам си детето и не исках да причиня на никой от нас часове път преход с автобус. Тя пътува много зле и всички щяхме много да се изнервим. А за гмуркане също нямаше как, тя трябваше да стои с някого. Ние отидохме обаче с цел почивка и пак почивка. Та останахме много доволни.

# 547
Здравейте,
въпрос към плажуващите в момента: морската вода и тази на басейните как е? Стават ли за къпане? Видях оферта с тръгване от събота, която много ме примами, но ако не може да се гмуркаме (от студ), както и да се къпем в морето/басейните... Предварително благодаря на отзовалите се! Simple Smile

# 548
Сайт за актуална температура на морската вода в цял свят (долу има и инфо за приливите, ако някой се вълнува).
При такава t може да се наеме неопрен (ако нямате ваш) и гмуркането си е ОК. Първото ми гмуркане беше в Черно море при 21 градуса с неопрен и студът не ми беше проблем. Но за плаж е въпрос на издръжливост.

# 549
Да се похваля с резервация, летим на 17 април. Искаше ми се пътуването да е в края на април, когато са и великденските празници, или даже около Гергьовден, но се изкуших от офертата на Абакс за Long beach resort (exHilton). Сега се моля да случим на тихо време, защото искам само да си лежим по шезлонгите и да се плацикаме във водата...
Ако някой знае дали в хотела има подгряващ басейн, ще съм благодарна. Въобще всякакви отзиви биха ми били от полза. Изобщо не ми беше в уиш-листата точно този хотел, но... изгодната цена ме съблазни. А вече се терзая дали евтиното няма да ми излезе... да ми вгорчи почивката Simple Smile    

Последна редакция: ср, 03 апр 2019, 20:19 от Аркадия

# 550
Възникват ми нови въпроси:

Там, в Хургада, ползват ли се кредитни/дебитни карти, или всичко в брой?

Нужно ли е да имаме дребни пари, защото и аз се замислих, че ако за всичко трябват, то добре да имаме предимно дребни в нас. Та, къде има дребни долари:)

# 551
  • София

Нужно ли е да имаме дребни пари, защото и аз се замислих, че ако за всичко трябват, то добре да имаме предимно дребни в нас. Та, къде има дребни долари:)

По-скоро се плаща повече в брой.

# 552
[quote author=nikol_st преди месец бяхме точно в този хотел. Нямам никакви забележки към хотела. Храната лично на мен не ми хареса, но беше по- добра от останалите места на които хапвахме. Относно долара - да все още е предпочитан от египтяните. Според мен най изгодно е да се плаща в тяхна валута. Почти навсякъде можеш да платиш с карта. В туристическите обекти обаче се плаща само с египетски лири. Относно картите за интернет- на летището нямаше никакво време да се купят. Ние си купихме от мол в Кайро. Може да се закупи и от мол в Хургада, зависи къде кажате. В магазинче до хотела също имаше. В самия хотел - не. Но в Самра има банкомат на който можете да обмените лири.link=topic=1069747.msg38326779#msg38326779 date=1551716698]
Здравейте , моля някой да сподели мнение за Samra Bay Хургада
Освен това ме интересува актуална информация :

1. все още долара ли е предпочитаната валута в Египет ?

2.може ли да се плаща в магазини или други подобни с кредитни или дебитни карти и  има ли такси ? Има ли значение мастер кард или виза да се ипозлва?

3.четох някъде из темата за карти за интернет , купували се от летището или хотела - какво представлява тази карта , колко стъва и как се използва ?

4. какво може да се посети самостоятелно в Хургада ? преди 7 или 8 години сме били там (точно преди революцията им ) , можеше спокойно да обикаляме и в Кайро и в Хургада > беше пълно с военни по улиците , но беше спокойно. В хургада обикаляхме самостоятелно по магазините , молове и т. Сега как е актуалната обстановка там ?
[/quote]

# 553
Моля за отговор от билите в Луксор , къде , в коя част е разрешено снимането с телефони и какви са цените. Може ли да се плати в долари или задължително в египетски лири.
[/quote
Задължително си купете билет за снимане на входа. В гробниците е абсолютно забранено да се снима без билет. Ако опитате ще ви хванат и ще ви излезе солено. Билетът струва 300 лири, което е около 30 лв. Навсякъде по туристическите обекти се плаща само в лири.

# 554

По-скоро се плаща повече в брой.
[/quote
Дребни долари може да си обмените в банката. Ние купихме 200*1 и всички отидоха. Ще ви трябват и за задължителните бакшиши и за пазаруване, защото там за ресто не са чували.

Общи условия

Активация на акаунт