Египет /Тема 8/

• 77 686
  • 780
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте,днес се прибрахме от Египет(тръгване от Варна 6 нощи Хургада+1 нощ Кайро).Първо за Абакс.Аз оплаквания нямам,екскурзовода Стоян си беше много любезен,организацията им добра относно посрещане,Кайро и изпращане,всичко се случваше навреме.А и Стоян и местния екскурзовод,който знаеше български, много добре разказваха и обясняваха всичко.Бяхме в хотел Sunny days el palacio.От вън много добре поддържан хотел,стаите не чак толкова.Басейна е отопляем и дните в които не духаше си ги изкарахме край басейна,защото 22 градуса на морската вода за мен си е студена.Макар че нашите приятели се гмуркаха,защото хотела има хубав коралов риф.Храната беше вкусна,соковете се правят само с минерална вода,а бирата и безалкохолните ги наливаха от шишета.Ние се прибрахме всички здрави,като не сме се лишавали от нищо,единствено пиехме само бутилирана вода и с такава си миехме зъбите.Още първият ден си хванахме такси пред хотела,като за 25$(много ли са малко ли са не знам) ни закара до Senzo mall чака ни 2 часа,след това ни закара до главната им улица още 2 часа и накрая ни закара до туристическа агенция от където си купихме допълнителните екскурзии.И така след около 5-6 часа с нас ни прибра в хотела.Сега за екскурзиите.Избрахме да са на английски и естествено след добро пазарене Луксор ни излезе 45$ на човек,децата на 50%.Разходка с лодка,която половината е под водата и е с големи прозорци,за да наблюдаваш корали,риби и костенурки 8$ на човек,децата на 50%.Посещение на делфинариум 19$ на човек,децата на 50%.Целта на делфинариума беше да плуваме с делфините,да ги гушкаме и да се снимаме с тях,за това цената беше 48$ на човек,няма значение възрастен или дете.Тези цени включват и трансфер от и до хотела.И пак повтарям,яко пазарене,от което накрая да си призная вече се уморих.За Луксор ни взеха в 4 часа от хотела и след 1 час обикаляне да съберем хората и от др.хотели 5 часа тръгнахме в 9 бяхме там.Посетихме Карнак,храма на Хатшепсут,имахме обяд,разходка с лодка по Нил,3 гробници в Долината на царете и накрая колосите на Мнемон.Като още в Карнак ни предложиха посещение на бананов остров с лодка,почерпка коктейл и това за 10$.Ние не пожелахме,ей този екскурзовод не спря да върви след нас,за да ни убеди.Накрая падна от 10 на 5$ на човек,но ние Не та Не.И изобщо не съжалявам,защото цялата тази разходка продължи около 1 час и през това време автобуса обиколи Луксор,за да прибере тези които се бяха записали.Ние бяхме в автобуса с климатик,кафенце и като на екскурзия,минахме и видяхме квартали в които иначе нямаше как да попаднем.А плуването с делфините беше нещо невероятно.Дъщеря ми,която е на 10 вече 5 ден на всеки това разказва.С лодката също беше много хубаво.Влиза един водолаз и обикаля край лодката и храни рибите,за да се съберат повече.
Около хотела има магазинчета и трябва да ви кажа,че цените им са като по главната улица,че и по-ниски ако Ви се пазари.Споделям го,защото пазарувахме и от там и от Шератон стрийт.Сувенири,магнити,папируси,за децата разни фанелки,джапанки и т.н.Ние сме използвали само долари,а на някои места и дебитна карта.Паунди ще Ви трябват ако искате да си платите за снимане в туристическите обекти,там долари и карти не вървят.Също има места,където тоалетната се плаща,струва 5 паунда,т.е. 50 ст,ако дадеш долар обаче,я ти върнат 10 паунда,я не.И за тях долар,евро са 1 към 1.За сега това се сещам,ако някой иска нещо да пита и ако мога да отговоря,насреща съм.

# 586
Къде е делфинариумът Simple Smile
Какъв е този мол, Хургада мол някакъв?
Иначе останалото е подробно описано, благодаря:(

# 587
има ли някой с впечатления от този хотел - Golden Beach Resort - Ex. Movie Gate ?
долари по 1 може да се поръчат по бюрата и за седмица събират около 50, ние от месец така си поръчваме.
явно тур операторите четат и тук в темите, защото доста хора споделят, че там на място им обявяват по-ниски цени за екскурзиите от тук, само и само да има хора и да си вземат процента, което не е лошо. ние само за Луксор мислим да заложим на твърдо с агенцията, заради детето,  въпреки, че от тук ни казаха там на място да преценим.
аз също се вълнувам от делфинариума и как се нарича този вид екскурзия, тъй като не съм я срещала в предни коментари? предварително ли се уточнява, ако искаш да плуваш с делфините?

# 588
Молът се казва Senzo mall,къде точно е как да Ви кажа!?Ние казахме на шофьора на таксито името на мола и той ни закара.Там специално сме плащали само с карта.Чист е,има голям хранителен магазин,има безмитен магазин и не се пазариш с никого и никой не те гони да ти предлага нещо и да повтаря 1$,което си е глътка свеж въздух.Делфинариума се казва Dolphin world Makady Bay,местните агенции го предлагат,казвате че искате да гледате шоу с делфини и да плувате с делфини те ви показват брошура и пазарлъка почва.Агенцията,която ние ползвахме се казва Roof root travel ,сайта й е roofroot.com, намира се срещу InterContinental hotel,адрес нямам.

# 589
  • гр.Русе
Здравейте,
Чували ли сте за фирма Turquoise Dreams или някой пътувал ли е с тях?Никаква информация не намирам, а предлагат доста примамливи оферти за Египет.

# 590
Молът се казва Senzo mall,къде точно е как да Ви кажа!?Ние казахме на шофьора на таксито името на мола и той ни закара.Там специално сме плащали само с карта.Чист е,има голям хранителен магазин,има безмитен магазин и не се пазариш с никого и никой не те гони да ти предлага нещо и да повтаря 1$,което си е глътка свеж въздух.Делфинариума се казва Dolphin world Makady Bay,местните агенции го предлагат,казвате че искате да гледате шоу с делфини и да плувате с делфини те ви показват брошура и пазарлъка почва.Агенцията,която ние ползвахме се казва Roof root travel ,сайта й е roofroot.com, намира се срещу InterContinental hotel,адрес нямам.

Благодаря:) НЕ се и съмнявам, че адрес не знаем, аз просто не знаех, че има мол и може да се посети. Щом включва това, което казваш, предполагам не е лошо да се огледа.

Иначе над нас точно (над хотела ни) е: Hurghada Grand Aquarium. Мислех, че и там може да се плува, но явно местенцето е друго:)
Благодаря, ще го проверим:)

# 591
  • тук-там
Здравейте,
Чували ли сте за фирма Turquoise Dreams или някой пътувал ли е с тях?Никаква информация не намирам, а предлагат доста примамливи оферти за Египет.

Фирмата е на една много мила съфорумка - kaleia.  Пътувала съм с тях точно в Египет - всичко беше перфектно! Peace

# 592
  • гр.Русе
Здравейте,
[/quote

Фирмата е на една много мила съфорумка - kaleia.  Пътувала съм с тях точно в Египет - всичко беше перфектно! Peace
Много благодаря, плануваме почивка в Египет и случайно попаднах на фирмата.Дамата ми направи много добро впечатление.Значи спокойно мога да и се доверя Hug

# 593
Да пиша за Шерм ал Шейх, ако сте там и си останете на Синайския полуостров, т.е кацате в Шарм, стоите там до 14 дни и се прибирате виза не трябва.
Виза ще ви бъде необходима ако възнамерявате да ходите до Кайро или Луксор и териториите около тях.
Пиша го, защото преди тръгване питах нашето МвнР и те ми писаха, че виза ще ми бъде необходима. И така щяхме да дадем по едни излишни 25 долара на човек.

# 594
Да пиша за Шерм ал Шейх, ако сте там и си останете на Синайския полуостров, т.е кацате в Шарм, стоите там до 14 дни и се прибирате виза не трябва.
Виза ще ви бъде необходима ако възнамерявате да ходите до Кайро или Луксор и териториите около тях.
Пиша го, защото преди тръгване питах нашето МвнР и те ми писаха, че виза ще ми бъде необходима. И така щяхме да дадем по едни излишни 25 долара на човек.

В Шарм слагат синайски печат (безплатен), последица от арабските войни от 70-те е още. Важното е с този печат да не се пресрочват 14-те дни, че следва глоба и напускане на страната само през Кайро със самолет.
Консулските отдели на съответните държави знаят най-добре визовата си политика и там винаги има хора на телефона за инфо, които говорят български.
Примерно в сайта на МнВР пише, че трябва виза за Йордания, но при влизане в страната през Акаба такава не е нужна. А доста турагенции пишат в описанието на екскурзиите си до Йордания, че е нужна виза или че визата влиза в цената на екскурзията (през Акаба с райън)...

# 595
Здравейте, в събота се върнахме от круиз по Нил от А до Я с Абакс. Както беше многократно споделено има мнооого какво да се желае от организацията и от местната агенция Травко най-вече, но бяхме приели факта, че това е положението. Истината е, че хората се стараят да вместят всичко по програмата, а времето е малко, но както нямаше допълнително време по обектите, ката се намери по час за фабрика за парфюми, фабрика за алабастър и фабрика за папируси. Не че не беше интересно, но бих предпочела този час да е в Карнак на пример. Ноо... въпрос на приоритети, някой може да е бил доволен. Както казах - приехме положението. Сега няколко пракични съвета:
1. Обменете си египетски паунди, има възможност в хотелите и на други места. 1 долар е 17-18 паунда. Мисля че всички знаят, че трябва да си носят дребни долари за бакшиши и паарване, защото се оказва, че нямат да ви върнат. Винаги питайте за цената и в долари и паунди, защото ако нещо струва 20 паунда ще ви го дадат за 1 долар, което  е по-малко, не че 3 панда са нещо, но що пък не Simple Smile
2. Екскурзиите не си ги записвайте от България или от Абакс, освен ако не ви притеснява езика или местните водачи. На място си взехме сафарито за 18 долара за възрастен и 9 долара за дете - от Абакс беше за 70 долара. Луксор се продава за 45 долара, Кайро също. При Абакс е над 100 долара. За съжаление нямаше как да се възползваме странично за Абу Симбел и си платихме 110 долара ( в България беше 186 лв).Всеки сам да си направи изводите.
3. Сувенири и други такива са най-евтини в Кайро при пирамидите. Ние си спазарихме 5 магнита в Хургада за 7 долара и мислехме, че е голяма далевара, в Кайро продаваха 25 магнита за 5 долара. Дори половината да стават за нещо, пак е по-изгодно. При другите обекти също е по-евтино от Хургада.
4. Местния представител на Травко ни предложи да ни купи супер изгодни бонбони за 5 долара, тъй като нямало от къде да си вземем и ние си купихме Simple Smile . След това в Кайро бяхме настанени в хотел Мьовенпик, срещу мола (посетете го заслужава си Simple Smile) и отидохме до Карфура там - същите бонбони бяха по 26 паунда - долар и малко. Имаше ги и на летището. Така че си купувайте всичко сами .
5. Водата в малките магазинчета я продаваха едва ли не със сълзи на очи, че са на загуба 2 шишета по 1,5 л за 1 долар. В Карфур същата беше по 3 паунда - 20 цента. Така че не им се връзвайте изобщо. В това отношение са голеееми артисти. Могат да те накарат да се почустваш виновен, че не си купил или не си дал бакшиш, трябва си твърдост.
Стана малко дълго, но се надявам да е полезно поне за някого Simple Smile
Ако имате въпроси - питайте!

# 596
А ние от Хургада,до хотела си купихме 5 магнита за 1 долар,без пазарлък.Явно цената е според настроението на търговеца.

# 597
Някой пътувал ли е или му предстои тъгува е до Египет с Аква тур? Интересува ме организацията им дали е добра?

# 598
Има ли значение от коя година ще са доларите? Чела съм някъде, но не го намирам ( да са след 2012, ако не греша)...

# 599
Има ли значение от коя година ще са доларите? Чела съм някъде, но не го намирам ( да са след 2012, ако не греша)...
Има значение,да.Отказват да ги взимат по магазините.

Общи условия

Активация на акаунт