С какво ви дразнят свекървите - тема 100

• 30 999
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
Е, тя тази къща надали е палат или хотел със санитарен възел към всяка стая. Вероятно има 3-4 спални и 2 бани. Едната стая с едната баня (може и свързани да са) са отстъпили на младоженците, другата баня ползват всички останали членове на семейството. Кой я чисти нея, не е наша работа, въпросът е, че отделените в самостоятелна баня трябва да си я чистят те.
Чудите се на какво да се учудите Wink, вместо с ръка на сърцето да признаете, че Кремито е права да се ядосва, а момата е ненаучена на нищо, супер мързелива и нагла.
Що се отнася до четенето - и аз обичам да чета и мога цял ден да откарам с книжката и да забравя за всичко, ама в мръсни чаршафи някак не ми е комфортно, та все пак от време на време ги сменям и изпирам. Пък за вас не знам Simple Smile

# 346
  • при късмета
Това и мен ме впечатли. Защо единият си чисти и оправя къщата, а при другия – мръсна баня, мухлясали кутии за храна и какво беше още? Как така човек, който е свикнал да си чисти къщата, допуска това?

А и традициите , специално у нас са различни - разчитало се е на бабина помощ. Сега на мъжова - но това си поражда конфликти, а някъде семейни войни направо.

Сериозно ли смяташ, че очакването на помощ от мъжа в едно семейство, неминуемо води до конфилкт? Че от кой да я искаш тази помощ, ако не от него? Иначе за какво са ни тези мъже?
Да, ако мъжът ми не си гледаше детето, от моя страна това би довело до сериозен проблем. В крайна сметка аз съм избрала той да е човекът, с когото да създам семейство и да отглеждам дете, не с някоя от бабите, лелите...
Само, че тя така го е дала за пример, че самото очакване на помощ от мъжа би довело до конфликт. Традицията била да очакваш помощ от бабата, а не от мъжа си. Затова и аз не съм съгласна и затова попитах дали самото очакване на помощ от мъжа би довело до конфликт. Мъжа трябва да е наясно, че трябва да помага в това семейство, а не да прави конфликти, ако го поискаш

# 347
  • MI
Той се "включи" в почистването, по принуда, по средата на дискусията. Никой не чисти, освен нея, очевидно ...
Не, още в началото го беше споменала мимоходом - каза че мете, пуска миялна и т.н. Запомних го, защото ми направи впечатление разликата между близнаци. Но явно имат различни характери, все пак не всичко е възпитание. Да не говорим на тези години колко много се влияят и момичета, и момчета от гаджетата и приятелите си. Ако по принцип си е малко мързелив като характер и се събере с още по-голям мързел и мизерник е ясно, че ще забрави всичко научено у дома, поне докато не му мине розовия период.

# 348
  Не съм го дала така за пример, но когато търсиш конфликт - ти се привижда във всяка дума.
 Толкова теми има , които показват, че в много семейства е проблем. И край мен има реални семейства, че и разводи поради разногласия по темата. Хубаво е , когато хората се намират със сходни нагласи, но те не винаги се проявяват в розовия период. А и се вижда , че не всички жени мечтаят за мъж с престилка. Хората правят семейство , за да се допълват според мен- всеки да допринася с това, което прави по-добре. Не да се брои и пресмята как да не се прекараш . Защото, когато се приложи този принцип към тебе , се иска голямо великодушие да продължиш.

# 349
птица, момата Е супер мързелива и нагла. За мен не е редно да си се грижи само за външния вид и да не пипва нищо. Но очакванията на Креми, че сега синът и трябва да бъде обгрижван от новата жена, някой да му готви и да му принася вместо нея, понеже така било редно и това значело в добро и зло, също не са много наред. Ама бил 120 килограма, ама ядял само буритос, ама му липсвала мамината вкусна гозба, ама да се научела момата, ама, ама. Ами, да я зарязва тая кифла, която няма желание една манджа да сготви между оправянето на маникюра и прическата, ама и без нея ще е все съшото, а и новата най-вероятно ще е подобна.

# 350
Ананас, не се обяснявай! Разбрахме те какво имаш предвид. Пък някои обичат да си философстват.

Очакванията на Креми се дължат на нейните разбирания за семеен живот. Правилни или погрешни, анадолски или американски, такива са. При нея си работят и лошо няма. Аз също се грижа за мъжа ми и си го признавам без проблем. И ми е приятно да го правя (гриженето), което не означава, че той не се грижи за мен...
Замислям се, но май в подобен случай също бих казала - има си жена, да го гледа Simple Smile Като в превод по-скоро означава - да се оправят там сами, аз вече не съм длъжна да го мисля как е, що е.
А с това, вместо да ми се махне той от главата, да ми друсне още една грижа - никак няма да се съглася и точно като Креми ще реагирам. Ще ги приема, защото съм майка и не мога да не помогна, но щом наглеят - вън! И ще се оплача на всички, разбира се Joy

Последна редакция: вт, 23 окт 2018, 12:28 от птица

# 351
  • София
За мен "скука" и "книга" се изключват взаимно. Но отказвам да се учудвам, че има хора, за които двете понятия могат да стоят в едно изречение.
Както и отказвам да се учудвам, че има хора, според които един нормален мъж не може да превърне мястото, в което живее, в дом.

Абе не ставам за живот в Анадола и това е положението.

Не познавам аз мъже да тръпнат от мисълта какво перденце да си купят, къде каква възглавничка да сложат, каква саксийка да забодат в някой ъгъл.

Това е the final touch и не- мъжете не го умеят. Поне тези с хетеро-ориентация.

А за книгите - не те ли заболява Д-то да лежиш дни наред с книга? Колкото и книги да имам на разположение, колкото и да са интересни, то не става САМО това да правиш.

Е, вече сме в 21 век, мъжете ходят на козметик и скубят вежди, защо да не почнат да плетат на 1 кука и да  избират перденца?
Природата празно не търпи- когато жената почне да се изживява като силно некадърен и мързелив мъж, мъжът почва да компенсира.
После се чудим защо жените все са на диета, все имат още едни 5 кила за сваляне, нищо че ходят на фитнес дори.
Мързелът не мори, ама мъчи........ Mr. Green

# 352
  • при късмета
  Не съм го дала така за пример, но когато търсиш конфликт - ти се привижда във всяка дума.
 Толкова теми има , които показват, че в много семейства е проблем. И край мен има реални семейства, че и разводи поради разногласия по темата. Хубаво е , когато хората се намират със сходни нагласи, но те не винаги се проявяват в розовия период. А и се вижда , че не всички жени мечтаят за мъж с престилка. Хората правят семейство , за да се допълват според мен- всеки да допринася с това, което прави по-добре. Не да се брои и пресмята как да не се прекараш . Защото, когато се приложи този принцип към тебе , се иска голямо великодушие да продължиш.
Поне в отглеждането на детето, а това е основното в семейството, трябва да са взаимозаменяеми, а не да се допълват. какво става, когато единия по някаква причина е възпрепятстван да си поеме задълженията, ако са категорично разпределени? Детето стои гладно, мокро и на самотек, докато си поеме задълженията родителя ли? Не може едно дете да е по-голяма задължение за бабата отколкото от единия си родител. Не познавам семейство, което да мисли различно

# 353
Скрит текст:

Аз все си мисля , че той вече не е моя грижа, а нейна.

Възрастен човек е нечия грижа, когато е невменяем или инвалид. Мислиш го за невменяем или за дете?
Без да се заядаме и караме, моля.Нито е инвалид, нито е дете поне не на кг.Въпреки всичко кажи ми честно не мислиш ли, че и тя по някакъв начин трябва да допринася за неговото благополучие било то под вид на храна и чисти дрехи.Айде за креватната гимнастика няма да споменавам.Кажи ми ти не се ли грижиш за мъжа си ?Мъжа ти ти помага , нали?Отвръщаш му със същото , нали.Знам колко си заета  и аз съм гледала близнаци.Питам те най-човешки.

Не по някакъв, а по всякакъв начин трябва да допринася. Безкрайно лесно е, когато всеки от двамата свърши по нещо.
Но! Когато мъжа няма самочувствие, което обикновено се постига с доходи, критериите му към жена са ниски.
Скрит текст:
А такива мъже са много лесни за контрол, от жена, защото имат безброй слаби места, по които да бъдат ударени.

Мисля, че тази двойка е зациклила много сериозно. Ако ти се занимава да ги мотивираш - има начини, но не знам дали си струва, честно казано, да възпитаваш чуждо дете. По-скоро заложи на сина си. Но не с критика. Хвали го пред другите, че вече е сериозен, че ще има семейство и дрън, дрън, той сам ще започне да се държи така, както трябва, защото всеки харесва да го хвалят и да е пример. А мъжкото его е толкова огромно и бездънно, че сам ще почне да кара любовницата да се държи достойно /за да го хвалят още повече/ или просто ще я смени.

С възрастните, не може да контролираш действията - избърши това, нарежи онова, но може да контролираш процесите - да иска да избърше нещо, или да нареже друго. Така мисля.
Като гледам мъже с доходи и "самочувствие" какви критерии имат към жените, обзавеждайки се основно с кухи лейки от вида мис-ки, плеймейтки и подобни, може доста да се спори по темата.   Smiley
Ей го, и един Хю Хефнър под пари цял живот е бил, пък все празноглави кукли около него, една "Мария Кюри" не се е завъртяла....

# 354
В цялата история са ми неприятни няколко неща.

Първо - че хора на години, не могат да очертаят границите и да кажат "не", поради което попадат в твърде отвратителната схема, сина им да спи с любовницата си в съседната стая.

Второ - Тоталния сексисъм и двоен аршин - ама той е мъж, ама той работи ... ами мъж, жена, хермафродит, все тая, а щом не изкарва достатъчно, дори за да се наяде, какво изобщо се споменава работата му? Не може да се съдят чуждите деца, при положение, че твоите са същите, но друг пол.

Трето - аз ходя на работа, ходя на втора работа, чистя, готвя, пера ... ? Това за хвалене ли е? Ми той явно и мъжа и е същия, като синовете си, щом жена му трябва да работи на две места, да ходи да чисти къщи, че и да му готви. Егати и семейния модел, където жената е товарен добитък, а на мъжете целия свят им е длъжен, защото ходели на работа. Нищо, че от тая работа файда няма. Търкат подметки.

# 355
Поне в отглеждането на детето, а това е основното в семейството, трябва да са взаимозаменяеми, а не да се допълват. какво става, когато единия по някаква причина е възпрепятстван да си поеме задълженията, ако са категорично разпределени? Детето стои гладно, мокро и на самотек, докато си поеме задълженията родителя ли? Не може едно дете да е по-голяма задължение за бабата отколкото от единия си родител. Не познавам семейство, което да мисли различно
Ако е малоумен родителят , ще си остави детето гладно и мокро , разбира се. Както и , ако е малоумна жената, ще чака мъжът си до среднощ да се прибере , да сготви , да нахрани семейството - щото са взаимнозаменяеми.
Говоря за по-сложни дейности - не за напикано и гладно дете , все пак.
 Вие 2-3 потребителки сте като религиозните фанатици - малко да се настъпи форумния стандарт и се втурвате на нож да разкостите нарушителката. Тя , в повечето случаи си няма и представа, че е нарушила катехизиса на форумната кифла. Така постъпвате и с Креми в момента. За 2-3 изпуснати фрази, трябва да се обяснява за съвсем нормални неща 20- 30 стр. Докато дойде новата нарушителка и вземе, че спомене, че обича да купува перденца или да сготви на семейството си.

# 356
  • при късмета
Изобщо не разкоствам Креми. Реагирах на репликата, че очакване на помощ от мъжа, обичайно предизвиквало конфликти. Само и единствено на това

# 357
Това е най-подходящото място за разкостване на свекърви. Какъв е проблема?

# 358
Някои толкова се страхуват да не се прецакат ако свършат нещо повече, че изкарват 'Анадолско мислене' всяко, което смята, че не работещата жена трябва да поеме домакинството. Ама ако не работещ мъж го поеме няма проблем, нали? Жената е цял ден на работа, изморена, мъжа в къщи, той трябва да се погрижи за храна, пране, чистене. Обаче за обратното и дума да не става. Как?? Жената не е слугиня!!Какви са тези двойни аршини не ми е ясно.
Докато съм вкъщи е моя задача. Когато работех (и след като се върна на работа) нещата са други. Готвеше този които се прибере 1ви, чистеше който има време, леглото оправяше който стане последен. Това са нормални отношения, а не да гледаме да не се прекараме с нещо повече

# 359
Тя не му е жена, мърлата. Какво жената, жената ...

Общи условия

Активация на акаунт