С какво ви дразнят свекървите - тема 100

• 30 602
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
Аз съм донякъде съгласна с уточнението, че ако се налага да търпя Галена Богданка 6-7 месеца докато всички работят, а тя си оправя маникюра, сигурно и аз ще се озлобя. Grinning

# 691
Нормално е на 20 да не им се зарива в битовизми и да ви кажа от личен опит, повечето 20-25-годишни не са лепнати за печката и предпочитат да ходят насам натам, да спортуват и тн, а не да домакинстват.
Скрит текст:
НО това е ОК, ако си живеят отделно и те си преценяват колко мизерия им пречи и колко може да се приеме. Като си при родители се съобразяваш с техните нива на поносимост, които обикновено са много по-ниски и това си идва с възрастта, когато вече слагаш домашния уют като приоритет пред беснеенето. Аз си спомням като бяхме при майка ми - никой не е седял в секси поза на дивана целодневно. Тя работеше, той работеше (и внасяше пари за сметки и храна), аз учех бакалавър и поработвах, всеки нещо върши, поне нашата част сме гледали да е чиста и не сме оставяли след себе си планини от чинии и боклуци в очакване "мама да си дойде". После като излязохме под наем сме му отпускали края тук таме и не сме се престаравали, но тогава сме "дразнели" само себе си, не друг потърпевш.

Че сина си има големи минуси (аз смятам, че му куца уважението към собствената му майка) - да. Че може би тя е виновна, бъркайките във възпитанието му - пак да. Ама все пак не може една майка да се бие по главата с тиган цял живот за това, че детето й не е излязло прекрасен и перфектен млад индивид. Камо ли от жени с малки деца, които не знаят какво ще излезе от техните деца в крайна сметка. Всяка майка се старае да възпита стойностни хора, но в уравнението влизат и много странични фактори. Жени си обичат децата убийци и престъпници, вие й начуквате канчето защо жали сина си, чието основно прегрешение е, че е малко мързелив, ама все пак ходи на работа и носи някакви пари.
Както и да го погледнем, всеки в тази сглобяема къща има някакви задължения (включително малкото дете) с изключение на девойката. Сега, на 20 едва ли се очаква да стане домакинята на дома и как беше? - да гледа 5 зрели индивида, но нищо не й пречи от време на време да подхваща нещо, за да облекчи останалите (или дори само мамин златен) и поне да не оставя мизерия след себе си. На мен ми направи лошо впечатление, че е отказала работа, която все пак носи някакви доходи. Да, чистенето по къщите едва ли е особено престижно за една кифла, ама така е като нямаш образование и не можеш нищо. Тя е дошла буквално на отглеждане. Не иска да работи, иска да бъде "гадже". Ама това не е професия или, ако е, то работи при по-богати мъже, които могат да си позволят да си издържат мацка трофей.
Както винаги, точно в десятката!   Two Hearts
Всеки път, като те прочета, си пожелавам синовете ми да попаднат на момичета като теб-умни, разумни, трезвомислещи и премерени.
Комуникацията с интелигентни млади хора като теб е истинско удоволствие.
Съгласна съм с всяка една буква от поста ти.

На Салсиша що й се връзвате?
Има си някакви дефицити жената, които не може да избие в реала, та си го "връща тъпкано" (или поне се опитва) на всичко живот тук, във форума.Ако не й се връзвате на глупотевините, няма да има и срещу кого да плюе.

# 692
  • MI
Ако бях аз на мястото на Креми, не само че щях да иззлобея, а направо да съм ги набила и изхвърлила с възпитателна цел. 1-2 месеца да търпиш разбирам, ама половин година не. Как няма да се озлобиш някой да ти лежи на гърба, да наглее и на всичко отгоре да не ще да си иде като и квартира му намериш.

# 693
Бе то е от ясно по-ясно, че нито едната не иска да има нищо общо с другата, ама защо се пънат ...

# 694
Скрит текст:
Те някои толкова виждат себе си в госпожицата, че скачат като ощипани като се каже нещо за нея.
За да работи Кремена на 2 места, явно имат цели. И като чета ги постигат.
Мъжа ми изкарва добри пари, майчинството ми също влиза в бюджета. Половината от парите ни остават чисто спестени и въпреки това излезе ли нещо частно го взимаме, повечето той, при мен няма кой да гледа децата, ако него го няма. Това е защото и ние имаме цели, все пак повечето дето сме напуснали България сме го направили най вече от финансовата страна. С моя обичаме да пътуваме- това също е скъпо удоволствие. Преди години не разсъждавахме така, тъкмо се роди дъщеря ми, сменихме квартирата и ограбиха шефа му (източиха му сметката), забави се повече от месец със заплатите. Тогава нямахме почти никакви спестени пари и още нито майчинство, нито детски получавахме. Беше много тежък период и от тогава се стараем винаги да имаме сума която може да покрие минимум разходите за месец-два. Всеки с приоритетите си Wink
Като имат цели, не би трябвало да оставят сина си да работи по 6 часа на ден, щом очевидно изкараното не му стига, за да се изнесе. Ще работи повече, за да се разкарат и двамата, а вече той от своя страна да си се оправя с приятелката си. Тя ако беше способна да задоволява кулинарните претенции на петима души, щеше да го прави някъде навън за пари. Да се оправят и да се разбират за своето изхранване, издръжка и хигиена, за чужди хора капацитет нямат да се грижат. Ако наистина има такъв проблем с хигиената момичето, не съм чела предишните теми, аз лично бих се гнусила да ѝ ям манджите, защото кой знае как мърляво е готвила. Не знам как на такива чистници като вас не ви прави впечатление и как смятате, че е в реда на нещата човек с проблем с хигиената да готви за 5-6 човека, сред които и дете.

Тук сме на едно мнение.
Но то не зависи от нея, опитала се е да намери работа на момичето, не и харесва, намерили и за него- нямало как да отсъства по месец.
Но за готвенето не съм съгласна- мога да сготвя за 2ма, както сега като мм е командировка и сме само с децата (броя ги за 1/2 понеже толкова ядът), мога и да сготвя за 20 човека, разликата е че ще сложиш двойно количество. Ако не знае как ще попита или някой (Креми/мъжа си/ свекър и т.н.) или чичко Гугъл. Аз така съм се учила да готвя.  Ако тези хора ходят на работа много ясно ще им сготвя, няма да гледам кой не ми е никакъв. Все пак не сме в джунглата

# 695
Аз също не бих готвила повече, ако някой ми даде сготвенето на кучетата. Готвела картофи за три-четири дни и остатъците давали на кучетата... Иде реч, че са отивали по поне пет кила картофи в тенджерата, че хем да ядат по четири дни от тях, хем да остане за животните. Преувеличено звучи.
Аз действително стачкувах и не готвих известно време, понеже бях обидена. Joy Преди година и половина приятелят ми си беше решил да ми дава някакви непоискани съвети за пълни дреболии, защото правя нещата различно от него. Чашата преля, когато ми каза, че не съм режела лук по правилния начин. Запазих хладнокръвие (трудно), оставих лук, нож, дъска и казах, че може да довърши правилно.
По никакъв начин не се олицетворявам с девойката, понеже аз не бих отишла да живея никъде нелегално освен ако не е ситуация на живот и смърт, понеже съм страхливка. Освен това никога не бих живяла с още пет човека освен, отново, ако не е много екстремна ситуация. Но Креми е бясна (разбираемо) и истории като картофената манджа, превръзките и боклука са... просто излишни за споделяне в бг-мама. Не заради друго, но освен че показват, че момичето е мърляво, мизерно, мързеливо, неблагодарно, показват и че синът си пада по мърляви, мизерни, мързеливи, неблагодарни момичета.

# 696
Добре де не ви ли се струва малко странно всичко в случая с Креми .Тя казва че пробвала всичко и не се получава ,може и така да е незнам хора всякъкви склона съм да и вярвам в предвид моя случай .И аз пробвах всичко да подобря положението но не ми се получи .Но аз поне знам защо има предразсъдъци моята свеки.Тук неразбирам защо не и се получава на Креми ни с добро нито с лошо.Значи следват крайни мерки но и това не прави Защо?

# 697
  • Варна
На мен ми е жал за кучето най-вече. Да го тъпчат с картофената манджа, боже мой, че то какво е виновно...

О, играла е метлата. Време беше.

# 698
  • София
И хладилникът е пълен, и пари си имат хората, и всички се включват в домакинската работа, обаче в на Салсиша ума историята е друга и щом тя си я е измислила, значи е вярна и толкоз Simple Smile

# 699
Скрит текст:
Аз също не бих готвила повече, ако някой ми даде сготвенето на кучетата. Готвела картофи за три-четири дни и остатъците давали на кучетата... Иде реч, че са отивали по поне пет кила картофи в тенджерата, че хем да ядат по четири дни от тях, хем да остане за животните. Преувеличено звучи.
Аз действително стачкувах и не готвих известно време, понеже бях обидена. Joy Преди година и половина приятелят ми си беше решил да ми дава някакви непоискани съвети за пълни дреболии, защото правя нещата различно от него. Чашата преля, когато ми каза, че не съм режела лук по правилния начин. Запазих хладнокръвие (трудно), оставих лук, нож, дъска и казах, че може да довърши правилно.
По никакъв начин не се олицетворявам с девойката, понеже аз не бих отишла да живея никъде нелегално освен ако не е ситуация на живот и смърт, понеже съм страхливка. Освен това никога не бих живяла с още пет човека освен, отново, ако не е много екстремна ситуация. Но Креми е бясна (разбираемо) и истории като картофената манджа, превръзките и боклука са... просто излишни за споделяне в бг-мама.
Не заради друго, но освен че показват, че момичето е мърляво, мизерно, мързеливо, неблагодарно, показват и че синът си пада по мърляви, мизерни, мързеливи, неблагодарни момичета.
Ами, не, синът й (на 20-21) си пада преди всичко  и най-вече, по секса.
Просто е намерил някаква глупачка, която да навре при мама и да прави секс, когато му се прииска.
Ако глупачката беше вманиачена по чистене и готвене, за него пак нямаше да има никакво значение, важното е да е съгласна да стои с него при мама, за да е на линия за секс.

# 700
  • София
Но Креми е бясна (разбираемо) и истории като картофената манджа, превръзките и боклука са... просто излишни за споделяне в бг-мама. Не заради друго, но освен че показват, че момичето е мърляво, мизерно, мързеливо, неблагодарно, показват и че синът си пада по мърляви, мизерни, мързеливи, неблагодарни момичета.

Тук си в огромна грешка! Peace
Синът на Креми, като всички мъже, си пада по трофито- лъснато, лакирано и полирано, което му пълни кревата и му прави програма, която е достатъчна, че да омаловажи всичко останало.
Освен това, гладен не е останал, така че всичките недостатъци на мърлата, които бодат очите на останалите, за младоженека са силно незначителни.
Разбира се, те биха станали много силно значими, ако най- сетне се изнесат, поради което гаджето прави всичко възможно това да не се случи.
Имаме си огромно и плътно перде- феминистче, с което се припознават доста от пишещите тук.

# 701
Любовницата на сина и, далеч не е феминистка - те са доста горди и самостоятелни, работят, издържат се и не подчертават женствеността си, за да не се приемат, като сексуални обекти и играчки на мъжете.

# 702
  • София
Любовницата на сина и, далеч не е феминистка - те са доста горди и самостоятелни, работят, издържат се и не подчертават женствеността си, за да не се приемат, като сексуални обекти и играчки на мъжете.

А, това са крайните феминистки- мъжемразки, които обикновено са я лесбийки, я от някой от 58- те пола. Mr. Green
Хетеро феминистките са баш като тая кифла- ръце, заврени някъде, уста като на хипопотам- всички са им длъжни, всички трябва да ги обгрижват, щото видиш ли, са пълнолетни.
Само тя, цял живот малолетна. Joy

# 703
Не знам за такъв инат, Салсиша. Абе може и аз да съм сбъркана, но ако видимо никой не ми харесва манджите, просто ще пренасоча старанията си в друга посока - като не готвя като хората, ще чистя, подреждам, ще се грижа за тревата, ще пускам пералня и ще простирам и ще се оправям с миялнята - все дейности, с които всеки се справя. Така ще съм от полза за общия бит пък който може да готви - да готви, няма лошо. И едва ли Креми щеше да е толкова възмутена, ако девойката подхващаше нещо без да се проявява точно в кухнята. Ама да зарязват общата кухня с мивка пълна с чинии и боклуци, да завъждат мухъли и плесени и да въдят хлебарки от чист мързел - стига бе. Това сигурно и по ромските махали го няма. И преди да се преиначи този пост - не е нужно да "слугува" на всички целодневно като черна робиня, но може понякога да подхваща по нещо и поне да разчиства след себе си. Това много ли е за млада, здрава, силна жена на 20 години?
     Подкрепям с две ръце мнението ти. Това си мисля, човек отиде за два - три дни на гости на приятели на вилата им примерно, предполага се, че всеки се включва в ежедневието - готвене, приготвяне на салати, слагане на масата, оправяне на стаята в която спят и т.н. Мисля, че това не е "черна робия" и заплащане на спането.

# 704
Скрит текст:

А, това са крайните феминистки- мъжемразки, които обикновено са я лесбийки, я от някой от 58- те пола. Mr. Green
Хетеро феминистките са баш като тая кифла- ръце, заврени някъде, уста като на хипопотам- всички са им длъжни, всички трябва да ги обгрижват, щото видиш ли, са пълнолетни.
Само тя, цял живот малолетна. :35
:

За това си права, много млади хора, не само жени, наистина смятат, че всички са им длъжни и никой не може да ги убеди в обратното, по никакъв начин.

Общи условия

Активация на акаунт