Рак на белия дроб - тема 2

• 50 359
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
Таня, чудна новина! Нека добрите новини за съпругът ти се множат! Heart Всяка оптимистична новина е лъч светлина за страдащите и техните близки...А и ти се пази - доколкото е възможно. Мама се дърпаше до сега, ама днес я накарах най-накрая да вземе малко успокоителни, че и нейното здраве не е перфектно. И за нея се тревожа не малко. Аз помагам и съм около тях с каквото мога, но тя е 24/7 до него.

# 106
  • Враца
Таня, трябва да се опиташ ти да си добре. Това болните не са много хубаво нещо. Причини много. Има стара поговорка „ на болната жена, умря мъжът й”.
Второто няма да ти го напиша, но се надявам мъжът ти да е преминал различните етапи при такива състояния и да е започнал да се бори и да мисли за вас.

# 107
Аl,много бих искала да ти прехвърля част от оптимизма на мъжа ми . Безграничен е . Преди шест години за първи път чу гадната думичка (на дебело черво ) ,оперира се и след седмица продължи да работи . Сега все повтаря-аз от това няма да умирам , ще се преборя . И ако имаше оплаквания ,те бяха свързани със страничните действия . Винаги е бил такъв оптимист -има проблем,следователно има и решение .
Благодаря ,момичета,за подкрепата ! 

# 108
  • Враца
Таня, направо аз се почувствах горда с твоя съпруг, че има такива хора. Искрено му желая да се справи с проблема.

# 109
  • София
Не бях влизала от известно време, до сега четох коментарите, много жалко, че има и нови хора в тази тема... Ние с мама продължаваме да се бавим с лечението и да сме до никъде. Вчера бяхме в онкологията, подготвихме документи, всичко, даже мама си беше взела нещата, защото в онкологията в която сме искат за първите вливания пациента да бъде хоспитализиран.... Направихме кръвни изследвания, всичко... И със скапаният ни късмет Ново 20 - Ускорен пулс... В понеделник ще отидем на кардиолог и една седмица ще пие хапчета за сърцето, дано да се нормализира всичко и да почнем заветното лечение... Уморена съм психически, днес два часа и половина съм висяла пред кабинети, не искам да си представям какво е на майка ми, затова стискам зъби и с каквото мога помагам...
 Успех на всички Simple Smile

# 110
Ама че идиотия ! Да не очакват в онкологията да влизат само здрави хора ! Мъжа ми го приемаха със сърцебиене и на място се справяха .
Петя,дано по-бързо отшумят оплакванията на майка ти !

# 111
  • София
Какво да ти кажа,Таня... То и на здрав човек ще му се ускори пулса от притеснение и нерви, ама това е положението ... Ако бях легнала на мен да ми направят кардиограма 10000% и моят пулс щеше да е така! Баща ми вече е избеснял, чудя се какво да му обяснявам, как да ги оправдавам тия лекари като те се гаврят с нас, иде ми да ги избия вече!  Ебати нервите, ебати разправиите и глупостите!

# 112
Здравейте,
Не знам как да започна...
Става дума за моя тати, на 57 години, активен пушач. Преди няколко дни е отхрачил кръв веднъж и след няколко дни още веднъж. Той работи в Австрия, но не знае език, и комуникацията е трудна. Знаем само, че на скенера има петно и чакаме резултат от биопсията. Лекарят е казал, че от нея зависи дали е доброкачествено или злокачествено.
Тати е имал туберкулоза и пневмония преди години и разчитахме петното да е от тях, но вече не знам какво да мисля.
Иначе е активен човек, работил си до преди няколко дни.

На скенера не се ли вижда какво е? Или те искат да видят биопсията и тогава да се изкажат... Sad

Последна редакция: сб, 01 дек 2018, 21:27 от LadyV85

# 113
Лейди, не се шашкайте предварително. Щом е боледувал преди, може петното на скенера да показва промени от стари заболявания. Биопсията ще покаже какво е, така че трябва да изчакате. Hug

# 114
zigizagi, боледуванията са били преди 20 години сигурно... Благодаря ви! Надеждата ме крепи...

# 115
Лейди ,моят дроб е като географска карта от поредица пневмонии и туберкулоза . Впр . Преди 20 години така и не установиха диагнозата ,но “ модерно “ беше да пишат туберкулоза . Изчакайте биопсията без паника !

# 116
  • Враца
Здравейте,
Не знам как да започна...
Става дума за моя тати, на 57 години, активен пушач. Преди няколко дни е отхрачил кръв веднъж и след няколко дни още веднъж. Той работи в Австрия, но не знае език, и комуникацията е трудна. Знаем само, че на скенера има петно и чакаме резултат от биопсията. Лекарят е казал, че от нея зависи дали е доброкачествено или злокачествено.

На скенера не се ли вижда какво е? Или те искат да видят биопсията и тогава да се изкажат... Sad

Петната от пневмония се влияят от антибиотици. В резултат на тумор - не. На скенера се вижда образование в петното. Не е задължително да е тумор. Затова се прави биопсия. Моята първа биопсия беше отрицателна, но имаше разминаване със скенера и другите показатели за рак. Втората се оказа положителна, а пет скенера ме ” унищожи”.

# 117
Здравейте, благодаря на тези, които писаха.
За съжаление, моят тати не е добре. Казали са, че на 90% е злокачествено и започват химиотерапия в четвъртък. Щом няма операция, положението не е никак добро?!
Не мога да повярвам, той е най-добрият баща и дядо! Какво ни чака, Господи?!

# 118
LadyV85, спокойно.
Първо което е позитивно (не искам да звуча грубо) е, че не е в България (много ги размотават там хората, направо жал ми става). Второ имат хубава болнична база и ти обясняват всичко подробно и директно. И трето само не се обезверявай, винаги има надежда.
Той с кой ходи по лекари, защото ти каза, че не говорел езика? Важното е да си записва всичко което лекарите казват, защото от стреса се забравят някои неща.

# 119
Липсата на операцията не винаги е лош знак, а и не всеки тумор трябва да се оперира.
Знам, че сте ужасени и притеснени, но медицината е достатъчно напреднала, за да осигури години преживяемост на хора, чиито рак е хванат навреме!
На ваше място бих поискала да ми прати разчитането на скенера и биопсията, за да ги преведа тук и да знам какво е точно положението. Кураж и сили ви желая! И вяра!

Общи условия

Активация на акаунт