Спечелете и тествайте най-новите смартфони Nokia с чист Android™

• 35 934
  • 396
  •   1
Отговори
# 150
  • Elhovo
Не съм имала и ползвала телефон със чист андроид. Аз искам телефонът ми най -вече да има достатъчно памет, защото смених вече няколко поради тази причина. При условие,че имам пет приложения,които ползвам, то постоянно ми иска някакви актуализации и накрая започват едни безкрайни съобщения,че нямам достатъчно памет и приложението или ъпдейта не е успял да се актуализира. Започва да се бави и да забива,отваря приложение 5 минути и е много дразнещо.

# 151
 Ползвали ли сте някога смартфон с чист Android™ и ако да, какви са впечатленията Ви? Какви според Вас са ползите и недостатъците? - Не съм ползвала. Ползвам iPhone.
 Какво според Вас е важно да има в един съвременен смартфон? И какво е излишно?-  Да има достатъчно памет, качествена /много, много, много качествена/ камера, да е много бърз и надежден.За излишно не мога да преценя.
Сблъсквали ли сте се с подвеждащи „маркетинг” похвати, изтъкващи предимства, които не добавят стойност?   Да, сблъсквала съм се.

# 152
  • На брега на морето
1, Ползвали ли сте някога смартфон с чист Android™ и ако да, какви са впечатленията Ви? Какви според Вас са ползите и недостатъците? - Към момента не.

2, Какво според Вас е важно да има в един съвременен смартфон? И какво е излишно?
 издръжлива батерия; голяма памет; добро качество на звука; качествена камера

3, Сблъсквали ли сте се с подвеждащи „маркетинг” похвати, изтъкващи предимства, които не добавят стойност? - Да.

# 153
  • Варна

●  Ползвали ли сте някога смартфон с чист Android™ и ако да, какви са впечатленията Ви? Какви според Вас са ползите и недостатъците?
Не съм ползвала смартфон с чист Андроид.
●  Какво според Вас е важно да има в един съвременен смартфон? И какво е излишно? 
Голяма и издържлива батерия, много памет, качествен звук, добра камера и да работи безпроблемно. 
●  Сблъсквали ли сте се с подвеждащи „маркетинг” похвати, изтъкващи предимства, които не добавят стойност?
Не сякаш.

# 154
  • Пловдив
Не съм ползвала чист Андроид. Телефон използвам основно за разговори и социални мрежи. Проверявам и електронната си поща, но за писане предпочитам компютъра. Имам инсталирано приложение за работа с устройство за фитнес и е важно телефонът да се справи с него. Този, който ползвам в момента, прави проблем. Важно ми е да има издръжлива батерия.

Хора, в българския език няма думи в множествено число, които завършват на Й. Моля, научете се къде се пише И и къде Й. Това се учи в първи клас.

# 155
1  Ползвали ли сте някога смартфон с чист Android™ не съм
2 Какво според Вас е важно да има в един съвременен смартфон? И какво е излишно?-  Държа да има хубава камера, както задна така и предна, да има много памет и да е бърз, да няма много приложения системни, които да изискват постоянен ресурс и съответно батерията пада бързо. Батерията също е много важна, трябва да издържа повече време.
3  Сблъсквали ли сте се с подвеждащи „маркетинг” похвати, изтъкващи предимства, които не добавят стойност?   Да

# 156
●  Ползвали ли сте някога смартфон с чист Android™ и ако да, какви са впечатленията Ви? Какви според Вас са ползите и недостатъците? - Не съм ползвала с чист Андроид, би ми било интересно и любопитно да пробвам такъв.
●  Какво според Вас е важно да има в един съвременен смартфон? И какво е излишно? важно е приложенията да са бързи, да има хубава камера, цветове и звук. Не зная какво би било излишно
●  Сблъсквали ли сте се с подвеждащи „маркетинг” похвати, изтъкващи предимства, които не добавят стойност? Да, сблъсквала съм се!

# 157
Скрит текст:
Някога първият ми телефон беше Нокия и нямаше чупене това чудо...
Ползвали ли сте някога смартфон с чист Android™ и ако да, какви са впечатленията Ви? Какви според Вас са ползите и недостатъците?
До момента не съм използвала телефон с чист андроид. Предполагам, че предимството му ще бъде в ограничаването на ненужните приложения, които вървят с телефоните с така наречената "фирмена версия", които не мога да изтрия и излишно ми утежняват работата. Също мисля, че има някои визуализации, които също не мога да изключа. Не винаги, когато има нова версия на Андроид можеш да я инсталираш, в повечето случаи трябва да изчакаш бранда да я модифицира за конкретния андроид.

Какво според Вас е важно да има в един съвременен смартфон? И какво е излишно?
Лично за мен смартфонът е мини компютър, който ми помага в ежедневието. Всичко ми е вътре - от пощата и телефонния указател до списъкът ми с нещата за пазаруване. Телефонът ми е свързан дори с гривната за баланс. Общо взето, ако ми падне батерията изпадам в малък ужас.
Важно е да има издържлива батерия, да е минимизиран от към бъгове в андроида, да няма излишни приложения, да има голяма памет, добра камера и бърз поцесор. Ще се радвам, ако не се скапе на 2рата година от използването, защото до момента имам такива наблюдения, минат ли две години системата се саморазрушава (телефона започва да бави и "забива") и трябва да купуваш нов телефон. А прехвърлянето на цялата информация и заличаването й от старото устройство е меко казано "пипкава работа".
Сблъсквали ли сте се с подвеждащи „маркетинг” похвати, изтъкващи предимства, които не добавят стойност?
Да, за какво ми е кожен гръб на телефона например? Също така не разбирам защо има разлика в цената на различни цветове на панелите, и без това можеш да си го напаснеш като си вземеш различен кейс или гръб? Какво точно влияе на цената дали телефонът ти ще бъде черен, бял, розов или златен - техническите му характеристики са едни и същи, ама цената не е!

Аз си мисля, че различната цена на отделните цветове може да се обясни с модните тенденции (по принцип). Тоест, в цената влиза не само реален разход за произвеждане, а и потребителското търсене в даден момент (на конкретния цвят). Колкото повече един цвят е по-модерен, толкова е по-търсен - и затова е логично цената му да е по-висока.
Simple Smile

# 158
Не съм ползвала, бих искала
Смартфона трябва да е  с достатъчно памет и да е бърз.
Да, случвало се е.

# 159
Не съм ползвала телефон с чист андроид. Като цяло ползвам малка част от "екстрите" на телефона, но държа да има издръжлива батерия, достатъчно памет, силен звук (за музика) и да прави хубави снимки. Телефон си избирам по показателите, които ми трябват, не се доверявам на реклама.

# 160
●  Ползвали ли сте някога смартфон с чист Android™ и ако да, какви са впечатленията Ви? Какви според Вас са ползите и недостатъците?
Не съм използвала досеге смартфон с чист Andoid,затова не мога да кажа за ползите и недостатъците.
●  Какво според Вас е важно да има в един съвременен смартфон? И какво е излишно?
Най важното за мен е батерията да издържа дълго,да е бърз,да има много памет,да прави хубави снимки.Излишно няма според мен.
●  Сблъсквали ли сте се с подвеждащи „маркетинг” похвати, изтъкващи предимства, които не добавят стойност?
Да сблъсвала съм се.

Последна редакция: пт, 26 окт 2018, 13:20 от Senish

# 161
  • 1st floor
Не съм ползвала скоро Nokia. Последният телефон с тази марка беше първият ми апарат с тъч скрийн. Изкарах с него цели три години. Модел не помня, но знам, че имаше страхотна за времето си осем пикселова камера, задната част беше метална и доста солидна, а стъклото отпред изкара без протектор и остана като ново без нито една драскотина! Такава носталгия ме гони по този апарат, че все още стои в шкафа ми и изглежда като току що купен. Батерията изобщо не издаде багажа за тези години и все още държи по 4-5 дни. Сърце не ми даде да го предам на наследниците, както правя с всички стари апарати. Много си го обичах този телефон!  Purple Heart

Чист андроид не съм ползвала, но с удоволствие бих пробвала, звучи ми обнадеждаващо!  Simple Smile

Най-най-най-важно за мен е да прави хубави снимки  Laughing (Обожавам да снимам и непрекъснато посещавам красиви места, заради тази ми страст. Искам всичко да е запечатано в най-красивия му вид!) , да му издържа достатъчно батерията (досадно е презареждането с външни батерии и кабели, когато не съм си у нас), да не ми забива, защото това ме изнервя, и да има достатъчно памет, за да го напълня с хиляди снимки!  Mr. Green Плюсове биха били и водо и прахоустойчивост. Никога не се знае къде в планината ще те завали хубаво. А заради пясъчна частичка носих нов фотоапарат на сервиз и помня, че добре ме одрусаха.  Mr. Green

За подвеждащи маркетингови похвати съм сигурна, че има! В ревюто на един телефон, който мислех да взема за сина ми, се презентираше страхотната камера. Когато го видях и тествах на живо в магазина, се оказа, че нняма по-неприятни снимки!  Naughty Не само дразнеха окото, но може и глава да те заболи, ако се взираш по-дълго в тях! Имах чувството, че тествам камера от миналия век! ooooh!

Ох, вече ми се прииска нов телефон, защото моят е на близо две години и на пазара има по-добри версии на това, което искам.  Mr. Green Кога ли ще ме изгонят от нас? Joy

# 162
  • Варна
Не съм ползвала до момента устройство с чист Андроид. Дори напротив, марката, която използвам, доста усилено действа в насока инсталиране на собствени приложения, които е трудно, да не кажа, невъзможно, за средностатистическия потребител като мен, да бъдат премахнати и само затормозяват работата на телефона. Поради това ми е трудно да преценя към момента ползите и недостатъците на чистия Андроиз и би ми било много интересно да използвам такъв телефон, паралелно с този, който имам, за да видя разликите. След което с удоволствие бих споделила впечатленията си тук във форума, а и със социалните си контакти. Обещавам да съм подробна!

Какво е най-важно за мен в един телефон - бързината на работа, на първо място, след което - камерата, наличието на оптичен зуум,  разделителната способност на дисплея, издържливостта на батерията. И външния вид, разбира се, все пак съм жена Simple Smile
В съвременните телефони има доста излишни приложения, които никога не съм използвала и не са ми били необходими - напр. Game Launcher. Също и вградения интернет браузър на дадената марка, винаги съм използвала този, които си ползвам стандартно и си го инсталирам отново при всеки нов телефон.

Сблъсквала съм се с подвеждащи „маркетинг” похвати, изтъкващи предимства, които не добавят стойност. Един от най-популярните подвеждащи маркетингови похвати относно мобилните устройства е изтъкването на мегапикселите на камерата. Това, че една камера разполага с много мегапиксели, не означава автоматично, че ще е по-добра. Сензорът и обективите са тези, които основно имат значение. Още повече, като се има предвид, че напоследък болшинството от снимките са разглеждат във Фейсбук и Инстаграм на устройства с малки дисплеи, дори и 1 мегапиксел би свършил работа Simple Smile

Последна редакция: пт, 26 окт 2018, 14:22 от chockolina

# 163
  • центарлна северна България
Аз лично, не съм използвала чист Андроид, но мъжът ми ползва такава  Nokia и все казва, че е чист андроид и някои функции не са налични, което явно не му допада. С удоволствие бих се запознала с такъв телефон, за да мога лично да преценя има ли основания за негативната нотка в тона му.
Най-важно за мен е да е много бърз, защото всяка секунда ми се струва цяла вечност, ако трябва да изчаквам нещо да бъде заредено, издържливостта на батерията и не на последно място външния вид на устройството. Все още пазя, някои от старите им модели, към които изпитвам особен сантимент.
Маркетинговите похвати разбира се, че всеки е попадал на тях. Дават се данни, чиито стойнности  изглеждат много големи, като за това се използва възможно най-малката мерна единица. Спецификационни данни, като по-вечето  аз лично не бих могла да проверя дали е така или просто реклама.

# 164
Здравейте,
имам Nokia 5 и съм много доволна.Прави хубави снимки,има достатъ4но място за съхранение на файлове и лесно се работи с телефона,това за мен е най-важното

Общи условия

Активация на акаунт