С какво ви дразнят свекървите - тема 101

• 42 547
  • 790
  •   1
Отговори
# 105
Няма да ти  скачам.Не виждам кой ще го направи.
Наистина много  мъка по  този свят, може би не съм  близо до такива   и не го разбирам.Навсякъде има спорове по битовизми ,проблеми.Няма такива изнудвачи в обкръжението ми и ми  е чуждо,но първата ми мисъл по казуса на Ина бе  да не искат помощ.С нея е  невъзможно  оправяне.Като няма избор се търпи, няма как.И все пак Ина ,твоят проблем ще отмине,здравословен имам предвид ,след него виждаш ли начин сами да се справяте,без помощ от свекървата?

# 106
Този вариант също го обмислям. Просто не съм шофьорка и затова ми трябва той. Иначе съм пътувала сама хиляди пъти, докато бях студентка, не е проблем. Simple Smile
Да, Боряна. Това е планът, оправяме мен и детето и свиждания само в наше присъствие.

# 107
  • Fort Worth, TX
За това с болестите и умирането майка се шегува ше на времето, че тези, дето уж най-болни, ще ни надживеят всичките 😆
Добро утро.Съжалявам мило момиче, за това през което преминаваш.Аз в трудни моменти винаги си повтарям-И това ще мине.Не знам какво заболяване има бебенцето/ако искаш да споделиш/, но разбирам притесненията ти много добре.В предната тема съм описала аз през какво съм минала с 2 от децата ми.Определено от това което чета жената е жадна за внимание и явно няма никакво друго занимание.Кат иска да да се самоубива ми кажи й-айде давай.Да се самоубиеш иска много, ама много кураж,Тя ако е искала досега да го е направила, повярвай ми.Има много несъобразителни и нетактични хора.Просто кажи й , че прекалява и трябва да бъде по-тактична и добра.Тази приказка за болните дето надживяват всички е вярна.Имам няколко примера.Единия е баба ми.На 86 със сърдечна операция, махната матка и куп още заболявания е жива.Надживя сина си , надживя и дядо, който почина на 85 за 10 дни .Съседката в България -болна погреба мъж и дъщеря.Това е на кой колкото му написано .Само оня отгоре ги знае тези неща.

# 108
  • Fort Worth, TX
Добре де Иве защо трябва да прибягваш до услугите  на бабата за гледането на бебето.Ето веднага ти давам идея.Намираш някои да го гледа.Даваш насоки какво и как да го прави.Плащаш си някой лев и си гледаш кефа.На някоя пенсионерка или ученичка знаеш ли как добре ще й дойдат едни 20-30 лв примерно за няколко часа.После бабата като види , че не я викате сама ще те пита -Ама защо не ме викате?Е ти тогава си на ход и обясни културно причината със факти .

# 109
  • MI
Аз бих потърсила бавачка. Щом не е популярна услугата където живеете, значи е малък град. Не може да няма някоя бивша учителка или медицинска сестра например, може да не е пенсионерка, а например на 50 без работа. Поразпитай познати да ти препоръчат някого, запознай се, разучи и ако ти вдъхва доверие си си решила проблема без да се занимаваш с луд хора.

# 110
Недейте така с "ами да се самоубива" или "всички ще умрем, да си приказва". Хората, които използват подобни заплахи, не са съвсем наред и човек не знае какво може наистина да направят. Обикновено в 99.99...% е емоционално изнудване, но представете си, че наистина посегне към живота си! После как се живее с такъв товар в душата.
Бебенцето е още съвсем малко, как да го оставиш на чужд човек.

# 111
  • MI
Ясно е че няма да я оставят да не я виждат, но не мисля че ако наистина е в депресия или има друг психически проблем е добра идея да й се оставя бебе/малко дете.

# 112
  • при късмета
Напротив. Човек с истинско желание да се самоубие няма да изнудва с това, камо ли постоянно да го натяква. Ще го направи тихомълком. Изключения са самоубилите се, които само са споделяли такива намерения, а да шантажират някого с това няма нито един.

# 113
Точно така е. Ма Ко! Жената е привидно добре, има си градинка, животни. С мъжа си се занимават, шие си, плете си, има любими сериали, храни се, обича да готви. Не виждам признаци за депресия, Аз бях с Па, личеше ми и външно, че нещо има... За мен това е шантаж Simple Smile

# 114
  • София
Ние само събощаваме, не сме търсили мнения, но нейните думи винаги са "аз само да кажа...." и все има какво да каже по отглеждането на детето без да сме молил за това. Ето, вчера е казала, че не ставам, бебето страдало. Най-лесно ми е да проявя егоизъм и да прекратя всякакви контакти с нея и детето, но аз искам разбирателство, то това с отрязването на крилата и връзката е най-лесно. Искам да не се изпада в тази крайност.

Аз не мога да разбера, защо мъжът ти като първа клюкарка идва да ти снесе какво била казала майка му? #Crazy
И друго- тя сега ли се промени и изкука, или си е такава откакто я познаваш?
Ако е второто- нали не си правиш илюзии, че може синът ѝ да я промени?
Той и ако сега е изкукала, пак няма нищо да промени, ами поне да не донася какви ги плещи.

И трето- колкото по- малко се виждате, толкова по- рядко ще ти лази по нервите, но пък и ще спреш да разчиташ на нея в помощта за детето.
Да се опитваш да забраняваш контакт с детето е глупаво, защото ще рефлектира пряко върху отношенията с мъжа ти.

# 115
Никога не съм мислила да забранява достъп. Нито на него с тях, нито с бебето. Трябва да стане нещо крайно и тогава чак да го реша. Писах тук, че търся компромиси и варианти. Дори да не се грижи за него, написах, че може да се виждат, да си играят, както е и сега, всъщност.
Синът й не ми е снесъл специално, а беше много ядосан, питах го защо и накрая реши да ми каже... Тя винаги си е била такава по негови думи. Затова не се е и застоява много с нея, да не се изпокарват. Аз, откакто я познавам, също съм на мнение, че винаги си е била така, характер. Не е и толкова Стара, на 63 е.

# 116
Недейте така с "ами да се самоубива" или "всички ще умрем, да си приказва". Хората, които използват подобни заплахи, не са съвсем наред и човек не знае какво може наистина да направят. Обикновено в 99.99...% е емоционално изнудване, но представете си, че наистина посегне към живота си! После как се живее с такъв товар в душата.

И? Да правят, каквото щат. Човек за това има свободна воля - ако реши, да се мята от някъде. Няма никакъв смисъл от притеснения за кукумицини-терористи-изнудвачи. С такива НЕ се преговаря.
Ако иска конкретен съвет как, къде и кога да се самоубие, ще и кажа, каквото знам - да и помогна, дето се вика. Но общи приказки и канения са самоубийства изобщо не ме вълнуват.

Дори такива, май не са наясно, как околните приемат заплахата, че ще се самоубиели - точно, като заплаха ли, като обещание ли ... ще се притеснят ли, ще чакат с нетърпение ли ...

# 117
  • Fort Worth, TX
Как ли ?Много лесно се оставя.Моята приятелка ги гледа от едномесечни.Майките се свързват с нея още, докато са бременни.Нищо няма да му стане на бебето.Така и тя ще е по-спокойна.Когато един човек реши да сложи край на живота си никой, ама никой не може да го спре.Скоро имаше случай на жена с няколко опита предотвратени.Е намери начин последния и беше успешен.

# 118
  • France
румка и Ива - Егати свекървозавърите !
Ива не бих оставила бебето си в ръцете на подобен чешит. Бих го взела с мен, намерила бейбиситър... За мен си е направо риск.
Кремито - Не мога да си представя, че детето ми ще е на 10 000км от мен, без доходи и нелегално, делящо покрив и хляб с чужди хора, и аз няма да искам да се запозная с тях поне по скайп!? Мисля си, че това обеснява много неща...

# 119
  • MI
Колкото и да е малък шанса да има наистина проблем, макар че и аз мисля че шантажира и блъфира, си е риск да се оставя бебето при нея. Ами ако откачи и направи нещо на детето? Има ужасни такива случаи, хем с майката в депресия главно действащо лице. А и да не е в депресия, ако тръгне напук да му дава алергени пак не ми изглежда много ОК.

Общи условия

Активация на акаунт