С какво ви дразнят свекървите - тема 101

• 43 713
  • 790
  •   1
Отговори
# 375
Е глупости.
Млада-млада,колко да си млада? Аз на 23 станах майка на близнаци,и такова чудо не е имало.

# 376
Cuckoo, Aз и на нея й казвам, когато видя, че почва да се меси и настоява, както и на баща ми. Не ги деля изобщо кой на кого е. Вчера и на двете семейства казах кратко и ясно, че не ме вълнува петкана и Марийка как си гледат децата. Отговорът е вие си знаете, ама грешите 😋

# 377
Все съм била така. И аз така - и от едната, и от другата страна. Накрая стана - отсвир!

# 378
  • при късмета
Ако брат му ги баламосва по семейни събирания и вашата липса няма да се усети, още по-добре. Тъкмо по-бързо ще се научат, че си имате ваши планове и се съобразявате първо с тях и после с всичко останало. А и да свикнат да ви няма ви е само от полза. Ако ще хвалят единия и ще упрекват другия и няма друг сценарии за събирането, то колкото по-бързо започнете да ги пропускате, толкова по-добре.
Не спестявай нищо на мъжа ти и му предложи да си създадете ваши традиции, без да сте обременени със задължително гостуване тук или там. Без да му натякваш, без да му се налагаш, поговорете просто как се чувстваш в такива ситуации. Тактично му кажи, че упреците на майка му за бебето засягат и него, не само теб.
Ще го измислиш, но ви трябва драстична промяна. Рязка и безкомпромисна

# 379
  • France
Ох, Ива, Ива, трябва да събереш сила и смелост и да удариш юмрук по масата. И то достатъчо силно, че да се вдигне прахът от секцията. Метафорично казано.  🤗

# 380
  • Варна
Хепи Кали, как е Калина?
КАГ, сигурно имаш предвид как е Ралица?
Добре е. Ходи на ясла, сравнително рядко боледува, но е голяма лигла и инат. Някои му викат "бебешки пубертет", аз му викам " разглезване". Баща ѝ се старае много по въпроса. И те така...

# 381
Аз пък чакам сведения Wink от Креми, че ми стана много симпатична. Започнаха ли да си помръдват четирибуквията младите? Готвят ли се за изнасяне?

# 382
Така я оплюха Креми , свекърва е все пак.

# 383
Само се притеснявам да не й кажат сега - честито, ще ставаш баба... че тогава изнасянето пропада

# 384
  • София
Само се притеснявам да не й кажат сега - честито, ще ставаш баба... че тогава изнасянето пропада

Пу, пу, пепел ти на клавиатурата! #Crazy
Ако ѝ спретнат тоя номер, язък ѝ за дивото бачкане и мечтите..........

# 385
  • София
И на мен ми е симпатична Креми и си мислех за нея тези дни.

# 386
Малко е тъпо Grinning , но подразни ме свека, че при нейната дъщеря като роди - "това е тежка коремна операция, тя нищо не може/не трябва да върши". А при мен се очакваше, да шетам, готвя, чистя и т.н. И "голямото" си дете - диване голямо - да гледам естествено (без помощ, не съм и искала де).

# 387
  • Варна
Ми що не й го каза в очите? Аз не бих си замълчала. Не за да получа помощ от нея, мерси от такава помощ ами просто за да види, че не съм балама и много добре схващам двойните стандарти.

# 388
Дразнещи са двойните стандарти. Ясно е, че снахата не е като дъщерята и свекървата не е като майката, но е добре човек да знае кога да си затваря човката. Въпросната свекърва явно не знае.

# 389
Прави сте, трябваше да си го кажа.

Общи условия

Активация на акаунт