С какво ви дразнят свекървите - тема 101

• 43 702
  • 790
  •   1
Отговори
# 390
  • France
Това e като вица : Лесно и е на снахата, на полето духа вятър, а дъщерята, горката, изгоря на туй море. Smile
Има ли тема за добра свекърва, искам да се похваля с моята.

# 391
  • Варна
Минало и заминало. Не си го слагай на сърце. Дано да няма повече такива подмятания.

# 392
И дъщерята има свекърва.

# 393
Да, ама я строява. А тя кротка.
Пример само мога да вземам.

П.п. Чудя се как го правят. По принцип.
Възпитана съм все да уважавам по-възрастния от мен. До такава степен, че се потискам, корема ми се свива на топка. И като не е прав някой (по-възрастен например), не мога правилно да си изясня позицията. Мънкам, гледам надолу, ужас.

Последна редакция: ср, 07 ное 2018, 12:48 от Lisa.

# 394
  • Fort Worth, TX
Привет.Тук съм готвя се за гостенка днес.Мама пристига.Снощи не можах да заспя , докато не се чухме от Германия и не ми каза, че е пред изхода за самолета.Трябва да кацне в 2.15 .Иначе все си е така положението на стендбай позиция сме.Всеки ден подпитвам.Още течали проверки.Тука е малко тромава работа да се вземе квартира..Оправят миялната , готвят си,перат се.Просто гледам да не забелязвам или ако има нещо си го върша само, за да не си вкарвам нерви.

# 395
Креми, порадвай се на присъствието на майка си и ти пожелавам благоприятна развръзка възможно най-скоро.

# 396
Хепи Кали, как е Калина?
КАГ, сигурно имаш предвид как е Ралица?
Добре е. Ходи на ясла, сравнително рядко боледува, но е голяма лигла и инат. Някои му викат "бебешки пубертет", аз му викам " разглезване". Баща ѝ се старае много по въпроса. И те така...

Да, да, малката имах предвид !
Тя и моята внучка е галенушката на семейството.
Все пак да не им изпускаме юздите.

# 397
  • София
Хепи Кали, как е Калина?
КАГ, сигурно имаш предвид как е Ралица?
Добре е. Ходи на ясла, сравнително рядко боледува, но е голяма лигла и инат. Някои му викат "бебешки пубертет", аз му викам " разглезване". Баща ѝ се старае много по въпроса. И те така...

Божеее, кога се изтърколиха близо три години 
Когато започнах да надничам в темата и да пописвам от време на време, точно се тръшкахме за твоята свеки и за непреодолимото и желание да присъства на всички важни първи събития по раждането  Stuck Out Tongue Winking Eye 
Да ти е жива и здрава малката упоритка, и нека да е глезанка, ми момиченце е все пак!

# 398
  • Варна
Да ти е жива и здрава малката упоритка, и нека да е глезанка, ми момиченце е все пак!
Благодаря! Глезанката е усвоила до съвършенство актьорското майсторство - тропане с краче, ред сълзи, ред сополи, пълна пограма.

# 399
Здравейте, дами! Бях писала в началото на седмицата за нашите си дразги със свекА. Та, през изминалата седмица прекарахме доста време трите с беба, понеже не се чувствах добре. Е, искам да ви кажа, че винаги има лъч надежда. Почнахме да си говорим повече, тя спря да налива акъли, като видя, че правим всичко по силите си за детето и няма как да помогне със съвети. Защото не е минала точно през него път. Можело и човешки да се държим една с друга, разбира се, за няколко часа 😅. Но, стигнах до извода, че с моите здравословни проблеми. Които тепърва ми откриват.... Станах по-смирена към нея, отсявам казаното и не се вглъбявам толкова. Тя също се държи като със зрял човек, пък да видим дали добрите отношения ще си останат по-дълго 😋
Даже днес бяхме на гости и сестра й беше там, та свекА каза много хубави неща за мен, приятно ми стана. Реших, че не искам нито мъжът ми да е скаран с близките си, нито аз да съм в лоши отношения, заради тривиални разправии. Съжалявам, че постът не е оплакване, но мисля, че това е по-ценно като постижение.

Последна редакция: нд, 11 ное 2018, 01:17 от Ива Кръстева

# 400
Според мен има и много лоши снахи. Факт е, че традицията повелява да се уважават по старите. В днешно време забелязвам , че това все  повече изчезва.  Аз много уважавам и слушащмоята всекърва . Понякога е строга с мен, но си премълчавам. Тя е родила моя мъж, все пак.

Осолихте ли бебето? По традиция искам да кажа.

# 401
  • София
Реших, че не искам нито мъжът ми да е скаран с близките си, нито аз да съм в лоши отношения, заради тривиални разправии. Съжалявам, че постът не е оплакване, но мисля, че това е по-ценно като постижение.
Алилуя! Разбира се, че е ценно, дано е така винаги!  bouquet

# 402
ЗАЩО ВСЕ НА МЕН ЩЕ СЕ СЛУЧИ, БЕ? Толкова съм добра, а все на мен се случват лоши работи. Като се омъжих, ми се падна лоша свекърва. Като оженихме сина-падна ми се непоносима снаха. Защо точно на мен бе.Много съм добра ето защо. Приех я като свое дете, нали си нямам дъщеря. А тя все ми вика: - Остави ме на мира, не разбра ли. Какво лошо съм и направила. В събота и неделя я будя чак в 7.30 и и сервирам закуска .В отговор получавам: -Остави ме поне един ден да се наспя. Ами аз ставам в 5 и чакам,чакам, и като няма с кого да си говоря... Аз като принцеса я гледам, мога и по рано да я събудя, а тя все недоволна. Правя и банички, тутманичета, сладкиши, а тя на цялото ми внимание, съска: -Сто пъти ти казах,че съм на диета. Каква диета,та тя е кожа и кости. Какво и хареса синът ми, просто се чудя. Вярно, че и аз като млада булка бях като манекенка, ама хайде да не говоря,че все съм лоша. Мисля си: майка и, и баща и не успели да я възпитат, затова ще опитам аз. А може те да не са виновни, може да си е злояда. Но по-вероятно го прави нарочно, от лошотия. И защо ми забранява да влизам в стаята им. В моя дом ще се разпорежда, ама ха. И то защо. Защото влизам само по два пъти на нощ, за да завия сина си. От малък е такъв, развива се. Ако не съм аз, тя въобще няма да се сети. Майка съм, не мога да не се грижа за него. Тя ще ми каже на мене. Вместо да ми е благодарна, че и за нея се грижа, миналата седмица ми вдигна луд скандал. И да я пита човек защо. Докато я нямаше, влязох да им подредя гардероба. Изхвърлих всички копринени камизолки, някакви дантелени триъгълничета с шнурчета. Гащи било това, ми вика. Тя ще ми каже какво е гащи. Накупувах и памучни и вълнени потници и гащи. Вече не е дете, жена е. Трябва да се пази да не настине, ще ражда, майка ще става. С дантелки ще ми ходи, а аз гледам да и е хубаво. И ще ми крещи, плаши гаргите, ама аз някой ден пак ще им подредя гардероба. Не и харесвало, моля ви се, че сядам при гостите да си поговорим. Сега си посреща гостите на пицария, все едно че дом няма. Досадница ще ми вика. А тя е.........хайде да си замълча че, нали съм добра. Аз ако искам и в пицарията ще и цъфна, ама не съм гладна. Сега решила да се изнасят на квартира. Хората ще си помислят че не се разбираме, че не живеем добре. Иска да ме лиши от едничката ми радост - синчето ми. Гаднярка е снаха ми, гаднярка беше и свекърва ми. Аз нищо лошо не правя и пак не мога да угодя. А свекърва ми как се бъркаше в живота ми, не ми се приказва просто. А бе, кръговрат. Въпреки всичко, се държах добре със старата вещица, мисля, че веднъж и казах: - ДОБЪР ДЕН, и веднъж - мерси. А снахата не може на малкия пръст да ми стъпи, ама кой ти цени...

Откраднах си го от еднаа група 😂😂😂

# 403
Първите редове ги четох с отворена уста докато се усетя че е майтап Laughing

# 404
Аз помислих, че моята кандидат-свекърва е влязла във форума и е написала това (без завиването). 😀😀😀

Общи условия

Активация на акаунт