С какво ви дразнят свекървите - тема 101

• 43 655
  • 790
  •   1
Отговори
# 540
И да кажа, че не искам да съм груба, най-вероятно ще бъда груба за теб. Общуването на ниво изхвърляне на багажи, магии, обиди и интриги, винаги е отговорност на всички участници в него. Да, може би единият е инициатор, но не мога да повярвам, че човек, който е интелигентен, от добро семейство и с възпитание, би останал в тази ситуация, а камоли да я обсъжда като проблем. И според мен един мъж на място (визирам мъжът ти) би следвало не просто да спре да говори на майка си (ниво тинейджърски години), а сериозно да вземе мерки да коригира поведението и или да я дистанцира от общото ви битие. Може да ми се разсърдиш, но според мен не точно ти харесва да си в такива отношения, но по-скоро не ги считаш за нещо екстраординарно. Ако беше противното, нямаше да си в тях или ако речем, че мъжът ти е супер свестен (което е странно при такава семейна среда, но се случва), да си се фокусирала върху него и да си изключила напълно за този човек, който очевидно е простоват и елементарен.
Не знам какъв съвет искаш да получиш, ако това е идеята... Да ти подадем заклинание ли?
Казвам ти го с най-добри чувства! Ако някой е под нивото ти и е в разрез с възприятието ти за света изобщо, просто го игнорираш или го преборваш. Не си в постоянен конфликт с елементарното, простото и пошлото. В противен случай, ти не следва да се различаваш.

# 541
Дори и да не вярвам в магии и прокоби, би ми било неприятно да получа такива "подаръци", ако знам какво означават за човека, който ми ги праща. Няма да ме омагьоса, абра-кадабра, авада кедавра, но ще знам, че той или тя прави както е по силите му и според разбиранията му, за да ми причини зло. Ще знам, че ме мрази, че ми желае лошо и че никога няма да има някакви различни от омраза отношения.

# 542
Ами ... освен да поканя Сенко Трон, да реши магическите проблеми, какво друго ми остава... Дано да е бърз, че не ми се чете за алхимични курабии и мекици. А не е от нашите компетенции, тази мистично-караконджулска свекървенска сага, в стил Съдебен Спор.

Сенко Трон - призовавам те! Misc Alien

# 543
Кой е Сенко Трон? Не е Мистър Сенко, нали?

Питах и Гугъл, ама той ми изкара няколко теми от форума, в каквито не стъпвам.
Суеверна съм и се опасявам, че лудостта е заразна. Пък и мама ме е учила, че добрите деца не се присмиват на психичноболните хора.

# 544
Сенко е Гандалфът на форума Laughing

# 545
Ако Даскалката е от северозапада, няма какво да я мислим - ще оцелее в североизтока.
Обаче точно пък заради детето би трябвало да помислят да се преместят в София - хем по-далече от курабиите, хем с повече възможности в училище, за спорт и т.н. Прехвърлих предишните й публикации - пише за проблеми на детето, които най-вероятно ще изчезнат с откъсването от тази среда.

Т.е. съгласна съм с Тайра, че интелигентен човек, не би останал в тази конфигурация.

Този Сенко се изявява и с няколко други ника май - с тях съм го засичала в имотните теми, и други потребители са споменавали.

# 546
Eдин вещер магьосник, който вече прокле половината форум, начело с всички модове, които му трият бисерите.

# 547
  • София
Сенко е Гандалфът на форума Laughing
Аааа, не, Гандалф е симпатичен!

# 548
Мен и Сенко ме разсмива, но скоро не съм го засичала, след като му предложих да изчезне като един вездесъщ магьосник.

Много се отплеснахме... Laughing

# 549
  • Варна
Това не беше ли оня, който предлагаше на момента отърване от черна магия, гарантираше вечна любов с вещерски методи и т.н.?

# 550
  • София
Ако Даскалката е от северозапада, няма какво да я мислим - ще оцелее в североизтока.
Обаче точно пък заради детето би трябвало да помислят да се преместят в София - хем по-далече от курабиите, хем с повече възможности в училище, за спорт и т.н. Прехвърлих предишните й публикации - пише за проблеми на детето, които най-вероятно ще изчезнат с откъсването от тази среда.

Т.е. съгласна съм с Тайра, че интелигентен човек, не би останал в тази конфигурация.

Това- да се премести в София и всичко ще се оправи, не само не го разбирам, ами и не го вярвам.
И на другия край на света да отидеш, носиш същността си със себе си.
Казали са го "Можеш да излезеш от селото, но то си остава у теб".

Ако наистина това, с което се занимават професионално, им носи добри доходи, тъй като нямат конкуренцията на големия град, е глупаво да го зарязват, че да подлагат шепа само и само да са в столицата.
Не знам как си представяте едно семейство да се пресели в София с дете, да започнат от нулата с работа и квартира, че и да му осигурят спортове и елитно училище? newsm78

# 551
Даскалка, аз не разбрах. Ти със свекървата ли имаш проблем или и със детето? Свекървата е лесна, игнорираш я, изхвърляш гадните неща, които праща и си свиркаш. Не е приятно, но е поносимо. Виж, ако и детето не те харесва и  помага на баба си, като носи магиите и иска да си отидеш или умреш, тогава имаш много сериозен проблем.

# 552
Дами, това, с което се занимаваме е специфично, изисква държавен лиценз и т.н. Трябва да ме е била градушка след всичката разправия да преместя бизнеса тук да почна да се връщам наобратно, само, за да се отърва от нещо, върху което така или иначе нямам контрол - луди бабички.

Детето е друг казус, с две думи, има си психически проблеми заради зарязването от майката, плюс характера на старите. Настроиха го първо, че съм виновна за раздялата на майката и бащата, което не е вярно, а после, че аз преча майка му и баща му да се съберат отново, което също не е вярно, макар, че на първата й се иска да има резервен вариант ако не й провърви с Брекзита. Дълго е и не е за свекървинската тема.

Не ми трябват заклинания за битка със свръхестественото. Темата е "с какво дразнят свекървите". Ми дразни, защото се занимава с глупости. Нито съм й в къщата вече, очите не ми е виждала година и половина и пак не мирясва, ударила го е на амбиция да ни раздели до степен, граничеща с лудост - "магии". И грам няма скрупули да въвлича малкия в тези гадости.

# 553
Ти откъде знаеш, какво и се иска на майката на детето и защо я коментираш изобщо?

# 554
AbsurT, аз съм си от София, имам два апартамента, други инвестиции, много сме далече от казуса семейство с дете и три куфара на квартира. Занимаваме се с нещо, което носи повече от добри доходи с потенциал за сериозно разрастване, така че като интелигентен човек аз решението съм си го намерила - не сме при свеки. Детето трябва да е с поне единия от родителите си, така че се приема за необходимото зло, ще съжителстваме и така, не е виновно за някои работи.

Общи условия

Активация на акаунт