С какво ви дразнят свекървите - тема 101

• 43 639
  • 790
  •   1
Отговори
# 585
Аз да се похваля ма не от свеки а от себе си.Бремена съм момичета вече мога да го кажа за сега всичко е наред макар и на 40.Иначе свеки е изразила съмнение че е от синът и и е казала че дори и да оживее не го иска.Но аз съм супер доволна и изобщо не ми пука .

Tada Tada Tada

Браво! Ти и кажи, че и ти не я искаш, дори и да оживее още някоя и друга година, старата вещица!
Чесно казано изобщо нямам намерение да казвам каквото и да е ,искам спокойна бременост само.

# 586
Честито и лека бременност Simple Smile

# 587
Той май още живее в илюзии, че ще те приемат...
Той да ,аз само в началото имах някакви надежди ма не толкова да ме приемат а да има някакво нормално човешко отношение но не би.

# 588
  • MI
Честито,Ганели! Само защо точно ви трябваше толкова рано да казвате на родата?! Ако искаш спокойна бременност това е последното нещо, което трябваше да правите.

На Даскалка историята дори не знам как да я коментирам честно казано. Българи ли са тези хора?! Иначе на мен лично ми пречи прекалено агресивният тон дори когато има вярно в написаното. Всяко нещо може да бъде казано и по възпитан и културен начин и с нормален тон все пак.

# 589
Ох, връхлитам да се оплача, че да не навдвият хирмоните и да излезна от добрият тон!
Тази моята свекърва е опасна! Хич не обичам да си прави сметки без кръчмар. Снощи майка ми, случайно е видяла девера в мол-а и той й казал, че майка му ще идва в събота в нас 🤔 ама как, какво, що, вчера се чухме и дума не обели за плановете си. В събота имаме празник, а тя много обича и иска да прави изненади, ама не така бе жена. ... Голям кеф ще е на детото, обградено с деца и игра да му цъфне бабата ... Така го беше измислила и за РДто, тя да направела тортичка ки да сме си били само ние си, няма такъв филм.
Добре че, девера се сеща да й изкаже плановете ....
Ох. Олекна ми

# 590
Дами, много злоба, много чудо Simple Smile

Благодаря на тези, които посъветваха да махна личните подробности, но ще оставя постовете както са си. Когато дами като Салсиша се ровят в бельото на хората и си мислят, че от споделени частични неща в някакъв форум могат да си направят генерални - и според тях верни - изводи за житието и природата на напълно непознати, се случва горният грозен диалог - разсъждения без достъп до пълната картина, квалификации, криворазбрано превъзходство... С дървени философи оправия има точно толкова, колкото и с лудите бабички, а каквото и да кажа, според нея и други съфорумки все ще съм в грешка, така че ... 😁.

Мм си дава сметка, че има вина за състоянието на детето, но постфактум вече ... Тук децата са "женска работа" и масовото разбиране е, че като я няма майката, детето трябва да е при някоя от бабите, а не при баща си и новата му жена. И на мен много неща са ми странни и не ги одобрявам, но не съм аз тази, която ще промени нагласите тук.

Много е лесно да се коментира от хора, които не са във втори брак с доведени деца. Понякога няма значение колко усилия се полагат от страна на доведения родител, просто не се получава, бит, разбирания за живота... И това е ОК. За едно дете отговорност имат първо и преди всичко майката и бащата, доведените родители трябва само да помагат, но не й да вършат цялата "мръсна" родителска работа, както ми се наложи на мен, защото детето живее при мен постоянно и няма как да ми се разхожда тука някакъв Маугли. И да, нямам никакви скрупули да я натискам майката да си изпълнява задълженията, защото като плаче малкият за нея аз, а не тя бърша сълзи и успокоявам. Тя си свирка в Англия, а тука ние се разправяме с цирковете, ние ходим по училище да се разправяме като се бие, тук трошеше и какво ли още не, от мъка. Та живи и здрави бъдете, критикувайте си на воля, нито сте ми в къщата, нито знаете какво е, щом ви доставя удоволствие да се заяждате с хората из форумите, няма лошо Simple Smile

# 591
E, как да не те обича това дете?

Разхожда ТИ се там, като някакъв Маугли и ти трябва да вършиш черната работа ... Нали знаеш, че детето не те е карало насила, да вършиш "мръсната родителска работа", дори не те е избирало, че да си го изкарваш на него? За детето, доведената си ти, не ти е то "доведено дете".

# 592
Аз само да кажа на Даскалката че тя нее човека да натиска майката за каквото и да е ,би трябвало бащата да го прави.А и щом си влязла във връзка със разведен и то с дете нали не си очаквала цветя и рози.Мисля че по скоро бащата е този който трябва да има последна дума във възпитанието на детето .Говоря от позицията на жена с дете от първи брак.Някой съфорумки бе обвиняваха че едва ли не съм държала втория си съпруг извън семейството.Но ето че сега е обратното.Според мен ти трябва да се опиташ да бъдеш приятел с това дете а не майка няма как да стане то е достатъчно голямо и знае че има майка каквато и да е тя.Тя е МАЙКА

# 593
E, как да не те обича това дете?

Разхожда ТИ се там, като някакъв Маугли и ти трябва да вършиш черната работа ... Нали знаеш, че детето не те е карало насила, да вършиш "мръсната родителска работа", дори не те е избирало, че да си го изкарваш на него? За детето, доведената си ти, не ти е то "доведено дете".
Колкото и да си остра тук те подкрепям с две ръце.Още повече че тя нее родител и изобщо не е на ясно какво значи.Тук е и мястото да се замисля че трябва да благодаря на моя мъж че не се натискаше да е родител и да възпитава синът ми а само да му е приятел.

# 594
  • София
Аз само да кажа на Даскалката че тя нее човека да натиска майката за каквото и да е ,би трябвало бащата да го прави.А и щом си влязла във връзка със разведен и то с дете нали не си очаквала цветя и рози.Мисля че по скоро бащата е този който трябва да има последна дума във възпитанието на детето .Говоря от позицията на жена с дете от първи брак.Някой съфорумки бе обвиняваха че едва ли не съм държала втория си съпруг извън семейството.Но ето че сега е обратното.Според мен ти трябва да се опиташ да бъдеш приятел с това дете а не майка няма как да стане то е достатъчно голямо и знае че има майка каквато и да е тя.Тя е МАЙКА
Бащата, че трябва – трябва, но ако Даскалката има задължения към това дете, значи има и права.

# 595
Ganeli, честито! Лека и спокойна бременност ти пожелавам и здраво бебче накрая!

# 596
Честито,Ганели! Само защо точно ви трябваше толкова рано да казвате на родата?! Ако искаш спокойна бременност това е последното нещо, което трябваше да правите.

На Даскалка историята дори не знам как да я коментирам честно казано. Българи ли са тези хора?! Иначе на мен лично ми пречи прекалено агресивният тон дори когато има вярно в написаното. Всяко нещо може да бъде казано и по възпитан и културен начин и с нормален тон все пак.
Наложи се да кажем ,защото почина при инцидент бащата на етърва ми и трябваше да пътуваме за Калабрия .А на мен док.ми забрани да пътувам за сега .

# 597
Бащата, че трябва – трябва, но ако Даскалката има задължения към това дете, значи има и права.
Да и това е вярно ,но тя е знаела къде отива и задължения ще има ако иска но права над чуждо дете едва ли.

# 598
Ох, връхлитам да се оплача, че да не навдвият хирмоните и да излезна от добрият тон!
...

Добре де, чули сте се с бабата. А ти сливи ли имаше в устата, като я знаеш каква е, да ѝ кажеш спокойно, че за събота имате планирано мероприятие с други деца и с възрастните роднини ще се видите/почерпите в друг ден. Или изобщо не си планирала празнуване с бабата?
Не можеш да ѝ се сърдиш, че иска да зарадва внучето. За нея този ден също е празник. Но спокойно можеш ти да организираш кога и как да стане това.
Говорете, бе хора! Тя мълчи, ти мълчиш, после деверът го играе "счупен телефон".

# 599
  • MI
Много са сложни нещата при Даскалка, затова не ми се коментира. Не бих могла да дам адекватен съвет, защото не мога да си представя вариант, при който би се оправило положението. Ясно е, че не й е работа да натиска майката за каквото и да е и че дори това е огромна грешка. Но е очевидно и че се е натресла в някаква невъобразима помия, надявам се че поне мъжът й си заслужава. Имам роднини в този ъгъл на страната и гарантирам, че и за там не е нормално подобно положение, това са някакви отношения на ръба на абсурдното. Пак да попитам, българка ли е майката, както и останалите в историята?

Ганели, винаги има начин - можеше да измислите някакво извинение, например ч не си добре поради някакви причини. И да ме бият не бих казала в твоя случай и то първите месеци. Абсурд просто, по-скоро ще си измисля някаква болест та да ме оставят на мира.

Общи условия

Активация на акаунт