Отговори
# 90
Здравейте майчета

Хайде стига сте бързали де още е рано да излизат малките съкровища на бял свят. Мамо jorjito  стискай още малко. Всички сме с теб и следобяд очакваме хубави новини, че си си в къщи и всичко е било фалшива тревога.

Относно седмицата мисля че е 36 седмица, т.е. когато са минали целите 35г.с. Влезем ли в 36 седмица вече можем да очакваме всеки момент бебчо.
Пишете момичета за Равия как е, малката принцеса добре ли е.

# 91
  • някъде
jorjito   стискам паци и не изпреварвай мамите преди теб!  PraynigОще ти е раничко! Naughty
За седмиците- аз пък си мисля, че от 37-та вече може да се ражда- така каза моят док пък и в една таблица 37-та е показана с червено, което означава че оттогава може...
но най-добре е да се дочака 40-та... Peace

# 92
 jorjito, стискам палци да е фалшива тревога.
 Хайде чакаме те пред PCто в къщи.

# 93
  • ES
Здравейте май4ета,
така е лекарите и те са хора и те ядат, ама 4е има корупция има, ло6ото е 4е става вапрос за 4ове6ки съ6тества, на които даваме живот. Не може вси4ко  в пари да се измерва.
Миналата година си бях до6ла за малко та рекох да се поизследвам, не бях спирала да се осигурявам през тия 2 г когато ме е нямало в БГ. Ли4ната ми лекарка, при молбата ми за 1-2 (не пове4е наистина) направления ми каза 4е разполагала с 70 направления месе4но за 1400 пациенти които и се водят. Но за тия 1400 пациенти ежемесе4но от касата й се превеждат пари, посе6тавали я или не. Когато работех в БГ, ли4ния лекар на 6ефката ми нито веднъж не и даде направление, все му бяха свър6или, или за6тото знае6е 4е тя може да си поеме не само един 4астен преглед но и цяло ле4ение, ама 4естно ли е така. Доста пари внася6е в здравната каса жената, осигуровките и през годината минаваха през мен. 6те кажете принципа на солидарността на на6ата каса - пла6та кой колкото може, ползва този, който има нужда.
Сравняваме здравните услуги в други страни, които искаме да догоним, ама и лекарите сравняват доходите си на колегите там, та един затворен кръг е цялата тая работа. Ама като 4уят 4е има 4овек на зор и цените ска4ат главоломно. Друг пример 6те дам. Ходила съм при Д-р Емилова, онази с плодоле4ението, тя като лекар бе6е направила изказването, 4е сложат ли на един 4овек диагноза диабет, например, той става една златна каси4ка за всеки ендокринолог. Та за това ми е думата. Ангажимент не ангажимент, цените са доста високи, като се има в предвид доходите на средностатисти4еския българин, а то4но това да роди6 едно дете не трябва да е изто4ник на забогатяване.
хубав ден ви пожелавам Peace

# 94
Здравейте, момичета!  Hug
Не съм влизала от два дни, а толкова много сте изписали!
Много се радвам за хубавата новина за мама Равия и слънчице Йоанна! Да са живи и здрави и двенките!   bouquet
Вече съм в официален болничен от сряда, но вкъщи нямам РС. И аз като Звънче тъжно ще отбележа колко много ще ми липсвате! Не съм писала много, но редовно ви четях. Е, възнамерявам да ходя на лекциите на "9 месеца"... ако не вали!  Grinning
Засега ви казвам "Чао!" във виртуалното пространство и ще наблегна на реалните контакти!

# 95
  • Варна
Здравейте майчета,аз се върнах.
доки ме прегледа хубавичко и ми каза че нищо ми няма #Crazyа какво ме боли тогава иди разбери newsm78тоновете са супер,плацентата,околоплодните води всичко си е наред.единственото е че продължавам да имам безболезнени контракции,но като че ли свикнах вече с това.пия си Магнерича и това е!не разбирам как може всичко да е наред ,а аз да имам такива болки??? Thinkingвсе едно някой ми беше наврял шиш отдолу и го въртеше във всички посоки.и корема твърд и тежъъъъъъъъъък все едно 100 кила нося.чудна работа newsm78 newsm78 newsm78.
 smile3525Благодаря на всички за подкрепата,дано да устискаме поне до37,38 седмица Praynigа ако може до края ще е супер Peace
някой няма ли новини от родилите мами?

# 96
  • София
хей!вчера наистина ходихме до Равия...видяхме бонбончето й и напараво...нямам думи...има си косичка Йоаннка само да не бях толкова затъпяла от бременността и да не бях забравила апаратчето щеше да е идеално!иначе тя пак си беше свежарка...имала е проблем с това, че не искали да й сложат упойка, та каза че на излизане ще си има сериозен разговор с докториците... ще я изписват в събота или неделя, та тя ще си ви разкаже подробно за упойките и така нататък. аз искам най-отговорно да ви благодаря за всичко, което изписахте за нея в края на предната и началото на тази темичка - принтнах й всичко барабар с картинките и се получи най-яката 22 страницова картичка! страшно много се зарадва...или поне така се надявам, де...но няма повече да пиша, за да си ви разказва тя лично другата седмица. аз с нетърпение чакам снимки, защото бонбончо го видяхме само от далеееееч през прозореца...
та това е...
около мен нищо ново иначе аз вече тотално съм изнервена от това чакане...така като знам, че ми остават 9 дни и още повече се спичам и имам чувството, че съм с 2 леви ръце и акъл нямам за пет пари..абе..ужас...иначе прах с тео бебе и много ми харесва - ухае невероятно...а за козметиката - взех олио, крем за дупе и гел за къпане на Бюбхен...
хайде до скоро да не ви сдухам и вас, че само това липсва
фиона, радвам се, че си добре - и мен уплаши вчера...jorjito, а ти внимавай...и спокойно...служба не остана!

# 97
На Galateya и всички останали, които нямат нет в къщи, пожелавам леки последни седмици и успешно раждане!
Пишете ако имате възможност понякога как сте и задължително споделете добрата новина с нас!  Hug

jorjito, няма да се шашкаш, лежи и почивай повече! Болките може да са от движението на бебето.  Peace

KetiK, спокойно миличка, мисли си само хубави неща, всичко ще е наред! Малко ти остава до вълнуващата среща! Heart Eyes

# 98
Здравейте майчета,аз се върнах.
доки ме прегледа хубавичко и ми каза че нищо ми няма #Crazyа какво ме боли тогава иди разбери newsm78тоновете са супер,плацентата,околоплодните води всичко си е наред.единственото е че продължавам да имам безболезнени контракции,но като че ли свикнах вече с това.пия си Магнерича и това е!не разбирам как може всичко да е наред ,а аз да имам такива болки??? Thinkingвсе едно някой ми беше наврял шиш отдолу и го въртеше във всички посоки.и корема твърд и тежъъъъъъъъъък все едно 100 кила нося.чудна работа newsm78 newsm78 newsm78.

и аз съм така и много се шашках, но сега си мисля, че е от бебето, защото докторите казват че всичко е ок. Така, че спокойно.

# 99
Мили майчета!

Последния ми работен ден е към края си за което съм безкрайно щастлива. Единствено ми е мъчно,че няма да мога да пиша всеки ден и да следя новините.
Ще правя всичко възможно да поглеждам от време на време във форумчето дали няма изненади.
Безкрайно много ви обичам и целувам.

Прегръдки от мен и бебка и до скоро Hug  bouquet Hug Heart Eyes

# 100
Оказва се,че наистина имам доста време още, а снощи едни такива мисли ме налегнаха, стрясках се хиляда пъти насън и към 4:30 вече се предадох и станах...идваше ми да хвана пътя и да вървя докато омалея, че да заспя.
Относно контракциите, аз имам безболезнени такива от 6 месец около 8-10 на ден за по 30тина сек. Следващият път ще известя лекарката за това, макар до сега да не ми е било проблем, ама сега знам ли  newsm78. Най-често ми става така като вървя или седя на стол  Rolling Eyes
Айде за сега това е от мен  Hug

# 101
Хей ви, мамчета, здравейте!!!!
Лелеееее, колко много ми липсвате!!!  Hug
Нямам време да ви прочета, но дано другата седмица вече да имам нет вкъщи.  Grinning
Май само аз не съм честитила бебчетата в нета! От СМС важат ли честитките или да действам???? Ама, важат не важат, ЧЕСТИТО НА ПАСТЕЛ И РАВИЯ! Бебе Йоанна е прекрасна, уверих се на живо!
Ние с бебчо сме добре, всъщност утре ще знам дали сме добре понеже официално днес си намерих майстора! Всички ми се карат да си почивам повече, а аз миткосвам като луда и все не ми стигат разходките, но днес направо прекалих. От 12.30 съм навън с една приятелка и в шеги и закачки стигнахме пеш до Плиска!  #Crazy В момента съм на 4-ти км при нея и си мисля дали да не впрегна мъжи да идва да си ме прибира с колата, че баяяяяяя се уморих! Мииии, както каза Равия - най-много да родя, кво толкоз!  Grinning
А тази ми приятелка се оказва в начална бременност и дъра-бъра.. знаете как става, се увлякохме и двете. Та така...
Целувам ви всички и до скоро!   bouquet

# 102
Мили мами може да се ражда спокойно след 37г.с. и то най-добре да е навършена т.е. като влезете в 38г.с. тогава се води, че бебето е с гестационна зрялост, а ако върви по-напред с развитието /както повечето от нашите бебоци/ може да се определи и по-рано като доносено и да не престоява в кувьоз, но това се разбира едва след самото раждане Naughty Дано да съм била ясна!
Аз най-накрая приключих с 1ironing и да кажа само не залагайте много на мен за следваща обебила са, защото нямам никакви подсещащи симптоми за това велико дело pregnant
Аз ползвах Тео бебе и съм доволна на 40 градуса, за козметика съм се спряла на Penaten/сапунче,олио, крем и пудра за подсичане по-къно и шампоанче/ и някои неща на Мустела/ гелче за тяло и глава, слънцезащитен крем и може би млякото за телце, но първо ще видим как действа олиото Penaten, то си е много добро, но ще видим за през жегите дали става/ Party
Пожелавам на всички да се държат геройски в малкото оставащи дни и да сме едни щастливи мами breastfeeding в края на юли Kissing Heart

# 103
Здравейте,нямах интернет 1 седмица и какво да видя:старата тема затворена,а на новата тема-6 странички.Даже и нова мама....Честито на Равия за бебката Йоаннка,да са живи и здрави и двечките,малката много да слушка и да расте голяма красавица!
Около мен няма нови неща,единственото е,че нямам контракции,спя доста вечер,бебка е все още доста горе,направо се задушавам...Фиона,стискай,не се давай толкова лесно.
Аз пък искам да ви питам дали е удачно да ходя на гореща кола-маска в деветия месец?Може ли да ми навреди по някакъв начин? newsm78
Утре заминавам за Карлово newsm44,там имам роднини,да си почина малко,пък и разнообразие,ако има някоя мама оттам,да се обажда,може да се видим Rolling Eyes
Това е засега от мен,целувам ви,дръжте се момичета,малко ни остана! Hug

# 104
Здравейте мили майчета! Влизам в ролята на щъркел, за да ви съобщя една радостна вест. Мама Красимира/Artful от днес си има сладка принцеска на име Сиана - 2700 гр. Да им е жива и здрава на цялото семейство - на тати Десо, на мама Краси, на баба Севда, на дядо Гошо, на леля Силви и на малката й братовчедка Ели!

Общи условия

Активация на акаунт