Шести клас 2018/2019 - тема 3

• 47 612
  • 746
  •   1
Отговори
# 390
И моят прави чисто механични грешки. Иначе на теория си знае материала. Просто не внимава. Такъв е човекът, аз не мога да го променя кардинално и бързо. Ако успее поне малко да се научи да се съсредоточава до следваща година ще е добре. Ако не - каквото стане.

# 391
За много години! И моето гравитира средно около 5-цата, но има абсолютно всякакви оценки...
Като 6-ците са предимно по физическо, изобразително и музика. Simple Smile

# 392
  • София
За много години!
И у нас голям мързел. И понеже е от по- бавно схващащите, направо ми се изтърква езика от говорене. Не искам да знам догодина как ще е. С математиката е най- голяма мъка, въпреки уроците. Нощес вдигна и температура, та мисля днес да залегне над уча.се.

# 393
  • у дома
Болничките да оздравяват бързо!
И моето го мързи,постоянно се разправяме ЗАЩО трябва да се учи и аз вече психически се уморявам ...
По математика 1т не му е стигнала да се класира да 2 кръг ,а това по принцип му е силния предмет. Съвсем изненадващо за мен се е класирал за 2 кръг по бел...По друго не иска да ходи на олимпиада... На него пък ЧП му е най-интересния предмет и въобще не се намесвам и си знае,а и не го ръчкам да учи,та явно си зависи от учителя .

# 394
  • София
И нашият младеж много харесва ЧП и учи с интерес, а недолюбва историята.

# 395
Моят никога не си е падал по историята, но тази година са с нова учителка и се позапали. ЧП също му е интересно по принцип и задава доста въпроси от областта на физиката и химията. Разбира се конкретният урок в учебника не винаги е това, което иска да учи в момента. Там също си харесва учителката, а и доста лабораторни упражнения правят, така че учи общо взето с желание.

# 396
Taдам, вдигнах ръце вече..,  поду ми се езика от говорене, свършиха ми нервите и реших, че 6-ти клас, първи срок е подходящо време да го оставя да се удави в собствения си мързел ...
Сега само отнемам благини ако се издъни, не мога да разбера дали е схванал или просто още не са го спипали неподготвен, но до 2 седмици ще е ясно.

# 397
И аз реших точно шести клас тъй да сторя. Да го оставя, колкото мога, освен по мат и по БЕЛ, там го тикам /телефонно/, че после ще трябва да го постегна още повече. Пак по двата предмета само. Не се каня да го тормозя човекът по всеки предмет да е отличник. Пази Боже, чак толкоз да се сбъркам. 

# 398
Какво да отнемам още, да отнема котката и тавана...може да седи часове забил поглед в тавана, но да чете- не. Просто...бива ли на 13 години да седя до него! и да му държа ръката, че да пише
Малко го е срам от учителката по БЕЛ( тя е завършила и психология и влезе под кожата на щерката, сега гледам се справя и с тоз мързел, педагог си е жената, евала, заслужава всеки лев че и много повече), та тааам малко се старае. Нищичко друго
А, и задобря по английски покрай игрите Expressionless Но и без игри...ще седи и зяпа в една точка. Просто съм без думи...

# 399
Happy Yellow Heart Laughing
То не е за смях, но не мога да се сдържа просто.
Ами такива са си. Моят дори го мързи да яде на обяд. Уж не бил гладен.
Ако е за урок не му се излиза, когато е студено, опитва се да изклинчи. В събота следобед, в адски студ, се вдигна пеш да ходи до един магазин в центъра, за да си купи нови слушалки понеже неговите се повредили.

# 400
Да питам и тук, може да знаете..
Сутринта слушах министъра - Втори модул при НВО 7 клас  ставал втора част на изпита, няма да има времево деление.
След като втората част може да бъде преразказ, то кога ще четат текста? Или да очакваме само преразказ на познат текст?

# 401
Да питам и тук, може да знаете..
Сутринта слушах министъра - Втори модул при НВО 7 клас  ставал втора част на изпита, няма да има времево деление.
След като втората част може да бъде преразказ, то кога ще четат текста? Или да очакваме само преразказ на познат текст?
И аз го слушах. Той каза, че няма разлика. Модулите ще се казват части и оценката (в точки) ще е една, а не 2, както бяха.
Аз това го разбирам, че пак ще има 60 мин тест и 90 мин преразказ (започващ с четене на текста), никаква промяна във фомата.

# 402
Същият този човек преди четири-пет дни твърдеше, че изпитът ще е единен, защото модулите вече не били необходими и че на децата със СОП ще се отпуснат 90 минути повече.
Докато не видя заповедта с инструктажите и образците на документи, не вярвам на изказвания по медиите.

# 403
  • у дома
И каква е тази поредна простотия с 5 февруари-вторник междусрочна ваканция -поне да беше 4ти-понеделник ,та да се съберат три дни „„.Може и да сте го обсъждали ама аз съм го пропуснала и днес проверих и направо останах изумена.

# 404
А да, не стигали брой учебни дни за първия срок и прибавили 4ти, та вече излезли сметките ...
Защо ми се струва, че сега ваканции почти няма, ваканциите са официални почивни дни + 2-3 работни и ей ти на..И на лагер зиме и пролет не могат да идат, че по Коледа или по Великден да се отделят от семействата, а си имат нужда.
По мое време на втори януари се качвахме на автобусите и хайде на лагер, даже го водеха малък, че нямаше как да е 10 дни, а само 7.

Общи условия

Активация на акаунт