Искам да кажа ... (152) през ноември 2018

• 217 584
  • 6 939
  •   1
Отговори
# 6 840
  • София
Eй тая дума "тишлайфер" я чух за първи път в темата.
От малка я знам тази дума. И на Белинда да кажа, че няма нищо общо с покривка, ама тя сигурно го знае де.  Grinning То това си е един вид украса. Ако видя, че някой яде вкъщи върху тишлайферите, направо го убивам!  Mr. Green

# 6 841
Аз сутринта направих коледния сладкиш с тиква и сега има само две парченца за следобедна закуска на децата. Стана разкошен - реших си проблема с тиквеника за Бъдни вечер.
Може ли рецепта?

# 6 842
Като казахте куриери се сетих сега, че Селесте ме пита какво стана с моята пратка. Извинявай, но сега видях, че си ме питала Hug
Скрит текст:
Доставиха ми я още вчера, след като след около десетина опити от моя страна да се свържа с тях, им оставих телефон за обратна връзка, и като ми прозвъниха им вдигнах скандал, и малко преди да отида в централния им офис в града да вдигна и там.Защото това не им е за първи път. Имала съм най-различни случаи куриозни с тях по отношение на пратки. А как са се оправили с въпросния господин, който по грешка я е получил..... идея нямам.

Още малко и изчезвам, че днес трябва да водя голямата на балет, а аз ще се чудя къде да оползотворя един час. В някой магазин ще да е: Joy

От тези тави на Ернесто и аз си бях взела от Лидл, бяха две в комплект с различна форма и размери, но и на двете ми падна покритието и заминаха в коша.

Преди време бях писала за една рецепта с тиква без печене. Бяха ме почерпили с нея-много ми хареса, а и ми изглежда на пръв поглед сравнително лесна и бърза. Мислех да я пробма, за да знам дали ще я правя на Коледа, но още не ми е останал ред и време за нея.Ето я http://www.vkusnoteka.bg/2014/10/blog-post_27.html

# 6 843
      Аз тишлайфер зная от баба си. Тогава се шиеха на панама или се плетяха на една кука .Служеха за украса на средата на масата, а като се яде се махаха и се слагаше покривка.

# 6 844
  • постоянно
Ох момичета имам нужда вече от съвет.
Току що една от жените , която работи в пакетажното ми чука на вратата ( днес почива ) и ми дава една торба  с нещо си. Викам и какво е това- руска салата и нещо друго.  И това , защото и преведох онзи ден едно писмо от данъчните и и казах какво да прави. Ама за мен никакъв проблем или затруднение. Тя питала колежката си  с какво да ме зарадва, и тя и казала да не ми купува бонбони щото не ям , ами да и сготвиш нещо , че да не готви тя. И ей я на с торбата !  Stuck Out Tongue Winking Eye
Много ми е неудобно , не исках да вземам , каза " Ще се обидя  "  и ми я натика в ръцете.
Ако спра да помагам , на мен ще ми е гадно , помагам ли - носят ми нещо. Няма средно положение.
Освен да им казвам с ултиматум , че ще помогна , обаче в никакъв случаи не искам нищо в замяна.
Сега както съм гладна , как ще устискам още 3 часа преди да се прибера и да си изям моето ядене ......... Stuck Out Tongue Winking Eye
Тишлайфер сефте го чувам от вас. Жива покривка си е .. Grinning

Забравих да спомена , че вече две баници са ми носили  други дами. Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: пт, 30 ное 2018, 16:34 от her_76

# 6 845
Ето Съни. Вчера я постнах, даже Лалето я е вписала в Готварската книга вече. Аз лично я направих с 1 ч.ч. захар и пак е много сладко.
Коледен сладкиш с тиква:
Продукти: 1 голяма тикава; 1 ч.ч. брашно; 1 ч.ч. грис; 1 ч.ч. натрошени орехи; 2 ч.ч. захар; 6-7 с.л. олио; 1 бакпулвер; 2 ч. л. канела /това ще пропусна, че не харесвам миризмата на канела/
Начин на приготвяне: брашното, орехите, гриса, 1 ч.ч. захар и 1 с.л. канела се смесват и се делят на четири части. Тиквата се настъргва на едро, задушава се с олиото и към нея се прибавя останалата захар и канела. Получената смес пак се дели на четири части. В намазнена тава първо се слага 1 част от сухата смес, после от тиквата и така се редуват, като трябва да завършим с тиква. Пече се 1 час на 150 градуса. След като се охлади се поръсва обилно с пудра захар.
За шлайфера и аз от тук се образОвах.

# 6 846
  • София

Абе какъв е този тишлайф!? Я дайте някоя картинка, че никога не съм го виждала туй жУ'отно.
Хер, прати руската салата направо насам.  Mr. Green

# 6 847
Тишлейфа е по средата на масата, което на мен не ми попречи да купя 3 еднакви, да ги просевся напречно и да се храним на тях  Laughing
Иначе баба имаше по средата на масата и едно на каната с вода

Хер, аз ако получа нещо го оставям в кухнята и всички си хапват от него. Гледам и колегите правят така.

# 6 848
  • София
Хърче, дай го на колегите да се почерпят. Така хем не си обидил даващия, хем вътрешното ти чувство, че не си го направил за подаръка, е ненакърнено. Нали с мъже работиш - няма да откажат руска салата Laughing

# 6 849
  • Бургас
Едно като покривка ама не съвсем и като каренце, ама не точно Simple Smile
Аз тишлайфера го знам като рънър. Последно за един ресторант купувах , ама им викаха рънъри.

# 6 850
  • постоянно
Хърче, дай го на колегите да се почерпят. Така хем не си обидил даващия, хем вътрешното ти чувство, че не си го направил за подаръка, е ненакърнено. Нали с мъже работиш - няма да откажат руска салата Laughing
Няма ги днес , по фермите обикалят.

# 6 851
Ето Съни. Вчера я постнах, даже Лалето я е вписала в Готварската книга вече. Аз лично я направих с 1 ч.ч. захар и пак е много сладко.
Коледен сладкиш с тиква:
Продукти: 1 голяма тикава; 1 ч.ч. брашно; 1 ч.ч. грис; 1 ч.ч. натрошени орехи; 2 ч.ч. захар; 6-7 с.л. олио; 1 бакпулвер; 2 ч. л. канела /това ще пропусна, че не харесвам миризмата на канела/
Начин на приготвяне: брашното, орехите, гриса, 1 ч.ч. захар и 1 с.л. канела се смесват и се делят на четири части. Тиквата се настъргва на едро, задушава се с олиото и към нея се прибавя останалата захар и канела. Получената смес пак се дели на четири части. В намазнена тава първо се слага 1 част от сухата смес, после от тиквата и така се редуват, като трябва да завършим с тиква. Пече се 1 час на 150 градуса. След като се охлади се поръсва обилно с пудра захар.
За шлайфера и аз от тук се образОвах.
Много ти благодаря. Но моите големи тикви са по 10 кг и отгоре, едва ли това са имали предвид.

# 6 852
  • Преди на юг, сега на север, но все на изток!
Едно като покривка ама не съвсем и като каренце, ама не точно Simple Smile
Аз тишлайфера го знам като рънър. Последно за един ресторант купувах , ама им викаха рънъри.

Тя самата дума е немска - тишлойфер, като лойфер си е баш рънър на английски. На български е преиначена на тишлАйфер. Blush

# 6 853
Добро утро,

Честит да е именика на Елени и всички други Андреевци!

И ние чакаме ваканцията на гюме Simple Smile и запразняваме от 22ри до 7ми януари.

Ташлайф не знам какво е.

Последна редакция: пт, 30 ное 2018, 20:32 от Анонимен

# 6 854
  • София
Абе аз ви казвам, че е покривчица, ама вие... Joy

Общи условия

Активация на акаунт