Розацея - тема 4

• 56 958
  • 766
  •   1
Отговори
# 720
  • София
diana.t може да е така, наистина,. Не се бях замисляла, но има логика да не се работи с лазер при наличие на пъпки. Може би и затова дерматолога каза първо да започна лечение с мазане и хапчета, явно за да завехнат пъпките първо. Брагодаря, беше полезно Simple Smile
при следващото посещение ще го разпитам по-подробно.

# 721
diana.t може да е така, наистина,. Не се бях замисляла, но има логика да не се работи с лазер при наличие на пъпки. Може би и затова дерматолога каза първо да започна лечение с мазане и хапчета, явно за да завехнат пъпките първо. Брагодаря, беше полезно Simple Smile
при следващото посещение ще го разпитам по-подробно.
Успех! 😊

# 722
Lolo няма нужда пъпките да се лекуват с лазер има много ефективни мазила. Веднъж като не са активни и се види какво остава тогава моето мнение е най-добре е лазер. Има различни избелващи кремове но трябва много да се внимава с киселините да не стане по лошо. Иначе с лазер успешно се лекува и PIH което е тъмни петна останали след пъпки а също и PIE зачервявания причинени от разширени капиляри.

# 723
  • София
Nohope, благодаря! Супер сте, Всичко казано тук ми е от полза, понеже не съм много веща по темата, от съвсем скоро започнах да се интересувам и да чета повече.. Благодаря още веднъж! Следя темата и ако ми изникне още нещо ще се включвам пак (дано не ви омръзна хаха), пък ако науча нещо полезно ще споделям и аз! Simple Smile

# 724
Момичета, а кой си поръчва Соолантра от чужбина и откъде? Rolling EyesВече съм на трета опаковка и ми идват в повече тези близо 60 лева на месец.

Иначе по горния въпрос - изобщо не е задължително да имаш видими капиляри за да е розацея - аз съм така например, трима различни лекари са ме диагностицирали с розацея.
В момента и аз съм при д-р Ненкова в Леге Артис, мажа се със Соолантра, една антибиотична маска (правят я по рецепта) и правя лазер, но е рано да се похваля със супер видими резултати. Бавно стават нещата, но има подобрение.

# 725
Аз си поръчвах от Германия, но с една рецепта може да се купи само една бройка. По спомен цената беше 40 евро, но тубата е с по - голям грамаж от тази тук.

# 726
  • Пловдив
Соолантрата е ивермектин, а той се продава за коне😁 американките яко се мажат с него за 6 $ 🙂

# 727
Armira, когато аз се лекувах,  за известно време изчезна соолантрата и по съвет на лекаря,  взех чист ивермектин от ветеринарната аптека. Към 20 лева беше бутилката, но не попиваше добре.

# 728
Момичета, когато стартирахте със Солантрата в какво състояние беше вашата кожа? Имахте само зачервяване по лицето или възпалена и раздразнена кожа?
Знам, че Солантрата се изписва когато има наличие на акне. Тя действа на демодекса.
Но знам, че и не понася добре на всеки.
Моята кожа е чиста, без пъпки и капиляри. Много чувствителна, суха, с усещане за пощипване на места....
Не съм сигурна, че Солантрата ще ми понесе добре. 🤔

# 729
  • Sofia
Моята кожа беше много суха, сърбяща, лющеща се по бузите, от Скинорен щипеше, имах ситни пъпчици, това беше заради демодекса. Ок ми беше Соолантрата, не можех да повярвам после, че кожата ми стана толкова гладка и мека и не ме сърбеше и болеше, направо рай.

# 730
Моята кожа беше много суха, сърбяща, лющеща се по бузите, от Скинорен щипеше, имах ситни пъпчици, това беше заради демодекса. Ок ми беше Соолантрата, не можех да повярвам после, че кожата ми стана толкова гладка и мека и не ме сърбеше и болеше, направо рай.
Много, много благодаря! 🤗
След колко време усети подобрение?

# 731
  • Sofia
Мисля, че сравнително бързо, до края на първата опаковка. Но същевременно правих и хидрафейшъл всяка седмица първия месец.

# 732
Мисля, че сравнително бързо, до края на първата опаковка. Но същевременно правих и хидрафейшъл всяка седмица първия месец.
Отново много благодаря! 😊
Радвам се, че кожата ти е добре!!!
А каква козметика ползваше през целият този период? С какво почистваше лицето и хидратираше?

# 733
  • Пловдив
Аз мазах соолантра без демодекс, за 10 видимо беше по-добре. Скачах от радост😁

# 734
Аз мазах соолантра без демодекс, за 10 видимо беше по-добре. Скачах от радост😁

А Вашите симптоми какви бяха? Спря ли зачервявянето?

Общи условия

Активация на акаунт