Розацея - тема 4

• 56 998
  • 766
  •   2
Отговори
# 735
Амирка, защо само 10 дни? 😁 Солантрата се маже с месеци? Защо се отказа?

# 736
  • Sofia
Много, много благодаря! 🤗
След колко време усети подобрение?
Мисля, че сравнително бързо, до края на първата опаковка. Но същевременно правих и хидрафейшъл всяка седмица първия месец.
Отново много благодаря! 😊
Радвам се, че кожата ти е добре!!!
А каква козметика ползваше през целият този период? С какво почистваше лицето и хидратираше?
Слагах само нещата, които ми беше предписала дерматоложката - почистване с мицеллсрна вода Биодерма Себиум, сутрин и вечер Соолантра, вечер Келуал ДС на чело и вежди (защото имам и себореен дерматит), слънцезащитно - май на Авен предписа, но ползвах на Some by mi.
Нямах нужда от друго овлажняващо, като започна да се маха демодексът, изведнъж спря да ми е такава суха кожата.

# 737
  • Пловдив
Симптомите ми бяха...ъъъъ брутални, ето снимка, направо ми се пререва като отворих папката със старите снимки. А спрях защото се оправи,е не само от соолантрата, искаше и време и други мазила. Писала съм многократно в темата и съм слагала снимки.
И сега

# 738
Аmirka, браво! Страхотен резултат!
Много е мотивиращо и вдъхновяващо това, което си постигнала! 😊

# 739
  • Пловдив
Така е! Всичко се постига момичета! Не спирайте да полагате грижи и ще стане!😊

# 740
  • Sofia
При мен също има подобрение, в момента само от време на време ми се появяват пъпки по челото и внимавам с алкохола, защото ми провокира зачервяване по бузи и нос.

Но соолантрата ми помогна много, наистина. Също така включих и крема на Хималая Кларина- вечер изчиствах кожата с мицеларна вода, мажех със соолантра, сутрин мажех Кларината.

Направих и 3 процедури за скриване на капиляри около носа. Доста съм доволна, останаха съвсем малко, но вече не е подходящо времето за тази процедура и ще изчакам да дойде октомври за да довърша.

Все още съм постоянно нащрек какво ям, мажа със слънцезащитни и не пия почти изобщо. Но пък съм хепи, че поовладях положението.

# 741
Дами, а някоя от вас ползвала ли е хомеопатията за Розацеята?
Ако да, то нека да сподели опит.

# 742
  • Пловдив
Аз....нищо не помогна.

# 743
Много, много благодаря! 🤗
След колко време усети подобрение?
Мисля, че сравнително бързо, до края на първата опаковка. Но същевременно правих и хидрафейшъл всяка седмица първия месец.
Отново много благодаря! 😊
Радвам се, че кожата ти е добре!!!
А каква козметика ползваше през целият този период? С какво почистваше лицето и хидратираше?
Слагах само нещата, които ми беше предписала дерматоложката - почистване с мицеллсрна вода Биодерма Себиум, сутрин и вечер Соолантра, вечер Келуал ДС на чело и вежди (защото имам и себореен дерматит), слънцезащитно - май на Авен предписа, но ползвах на Some by mi.
Нямах нужда от друго овлажняващо, като започна да се маха демодексът, изведнъж спря да ми е такава суха кожата.

Доволна ли си от Келуал ДС ? И аз съм със себореен дерматит около и между веждите и се колебая дали да го поръчам.

# 744
  • Sofia

Доволна ли си от Келуал ДС ? И аз съм със себореен дерматит около и между веждите и се колебая дали да го поръчам.
Не виждам някаква разлика. На лицето като цяло не мисля, че се забелязва нещо и лека-полека спрях да ползвам крема. За скалпа ми бяха дали 15 дни алпикорт сутрин и вечер, който редуцира сърбежите и шампоан Келуал - може би с него беше малко по-добре за известно време, но има сулфати, които пък ми дразнят скалпа при по-продължителна употреба, затова предпочитам безсулфатни шампоани.

# 745
Аз нямам проблем със скалпа, само с люспички и лющене около веждите и ушните миди, най-често.

Затова се чудя на какъв крем да се доверя, досега бях с Норева Себодиане ДС , но искам да сменя, защото не виждам полза.

Някой ползвал ли е интензивен балсам на Нахтхерцен в тази област? Дали действа ?

# 746
  • София
И аз се интересувам от добър хидратиращ крем за лющене в този зона- между веждите. Споделете ако попаднете на такъв. (А аз си мислех, че просто кожата ми е суха, а то това било бонус към розацеята... 😄 тц тц )

# 747
  • Пловдив
Нахтхерцен много омекотява, ще ви хареса.

# 748

За този става въпрос, нали?

Защото има и обикновен балсам.

# 749

Общи условия

Активация на акаунт