Розацея - тема 4

• 56 956
  • 766
  •   1
Отговори
# 750
Armira, когато аз се лекувах,  за известно време изчезна соолантрата и по съвет на лекаря,  взех чист ивермектин от ветеринарната аптека. Към 20 лева беше бутилката, но не попиваше добре.

Само да питам, чист ивермектин течен или за мазане и ако е течен, как се ползва ?

# 751
  • София
Искам да ви питам, вие като започнахте лечение и се мажехте с каквото са ви предписали, случвало ли се е да забележите в даден момент обратно действие, например, че ви излизат нови червени петънца или пъпчици на места където досега не сте имали. При мен май така се получи. С пастичката се мажа  от около 1 седмица и тази сутрин за първи път видях, че имам едно ново червено петънце и то на място, което винаги е било напълно чисто (челото), а също и едно на носа, там също нямаше проблем до днес (при мен засегнати зони са само бузи и брадичка, но да поясня, че с пастата се мажа навсякъде- цялото лице, а може би не е трябвало..) а пък подобрение още не виждам засега и се притеснявам това да не е от нея. Вие как мислите?

# 752
Лоло на мен не ми понесе бензил бензоат. Коя паста ползваш?

# 753
  • София
Nohope, ползвам две пастички, които предварително ми смесиха в аптеката- Метронидазол и Клотримазол (по веднъж вечер), а сутрин Uriage roseliane. И От днес мажа единствено засегнатите зони, а не цялото лице, не знам колко е правилно, но искам поне да опазя чистите места и да не започне и по тях да излиза.. И при теб ли стана така да ти излизат нови пъпчици, или не ти понесе по друг начин?

Последна редакция: пн, 05 апр 2021, 19:33 от LoLo30

# 754
  • Пловдив
Кротримазола със флажил.си се смесваше? Забравила съм..
Такова си смесих сама, и мажех по 5 пъти на ден на своя глава, лекаря предписа по веднъж, но нямах нерви.

# 755
Момичета, когато миете косата си с шампоан, челото зачервява ли ви се? Въпреки че мия косата с главата надолу, и я изплаквам с душ слушалката и шампоана и пяната няма достъп с лицето, кожата на челото много се зачервява...😔

# 756
Лоло с бензил бензоата започнаха да излизат по-големи пъпки и трудно зарастваха. Определено не беше за мен. Много е трудно да се различи така нареченото в западните форуми purging когато кожата се изчиства и когато има лоша реакция към някой продукт. Ако пъпките са малки не е толкова страшно но ако е в зона където никога си нямала нищо това не е добре. Все пак щом докторът го е предписал дай му малко време, но не прави компромиси ако започне да се влошава, хиперпигментация най-трудно се лекува.

# 757
  • София
Благодаря ти за полезната информация, Nohope, ще го имам предвид това. Simple Smile

# 758
В момента по БТВ д-р Христозов при Неделя Щонова, за който е интересно. Говорят за розацеята.

# 759
Здравейте,
Преди време споделих за моя проблем, който е, че ми се появява зачервяване на носа, а също и ситни пъпчици сякаш гнойни. Ходих на дерматолаг и ме каза, че не е розацея. Мазах известно време и се пооправи, но сега пак се е активирало и мисля да ида отново. Пъпки ми се появяват и на други места, не са ужасно много, но са неприятни, има и по врата, но са по-различни и дебели. Това на носа сякаш се влияе от много неща, може от времето, от цикъла, имам и колит и май и от там се влияе. Беше ми казано дерматит, обаче ми бие на розацея. Сега мажа и с Цикапласт на ла рош. Съвет за нущо друго ? Ще се опитам да го снимам, но не знам дали ще се види хубаво.

# 760
  • София
Най-добре потърсете второ мнение от специалист. Щом имате съмнение, че е розацея може също междувременно да прочетете повече информация за розацеята в интернет, просто за Ваша информация, не казвам да се доверявате изцяло само нея, но като за начало поне да разучите някои неща- какво представлява тя, от какво се влияе и така да сравните дали намирате сходни неща и при вас. Но понеже е възможно да срещнете и противоречива информация, може и да се объркате още повече така.. Затова най-добре да отидете на дерматолог. Успех!

# 761
Веселка според мен цикапласт не е за пъпки. Иначе е много добър за зачервяване и бързо успокоява кожата, но е много плътен може да запуши порите. Успех.

# 762
Ами по принцип ми беше изписано сутрин и вечер да мажа със салицилов спирт и после с фуцидин, но гледам да не прекалявам понеже е антибиотичен крем и затова го редувам с Цикапласт, който сякаш също успокоява. Ще ида пак на лекар, разбира се, но все пак да питам какво бихте препоръчали за мазане и има ли някой такъв тип розацея основно по носа ?

# 763
Със спирта внимателно,  да не кажа, че въобще не трабва да го ползвате, ако сте с розацея.

# 764
Да ви покажа все пак, не знам до колко добре се вижда, било е и по-зачервено с много ситни като гнойни пъпчици.Ами ще ида и ще си запиша час пак Sad Много се притеснявам, понеже имам и колит да не се окаже проблемът в червата и от там да реагират нещата. Нещо съм се филмирала да не е болест на Крон, която дава отражение и по кожата, явно и на гастро ще ходя пак Sad ето снимки

Общи условия

Активация на акаунт