Розацея - тема 4

• 56 964
  • 766
  •   1
Отговори
# 705
Аз съм писала многократно за себе си, свалям грим само с био арганово масло Florame. Като грим ползвам или ББ Миша, или фдт La roche posay tolerian tein. Това е рутина от години, не експериментирам и не се интересувам от нови продукти.

# 706
  • Пловдив
Фръци, всичко на Миша при мен работи отлично, ако искаш някой ден ще ти снимам какво имам.

# 707
Снимай, армирка, всичко е полезно някому Hug

# 708
Аз използвам фон дьо ден за чувствителна кожа на “Couvrance”, ползвам и декоративна козметика тип пудра, руж. С нея нямам проблем...
Все още търся хубав измиващ гел, който да не ми опъва, но най-голям ефект имам определено от лазера.

# 709
Аз съм с много суха кожа, използвам за почистване Мицеларна вода Sensibio на Bioderma. Добре хидратира кожата. За дневен крем ползвам Авен Tolerance Eхtreme. Като фондю тен - Авен Couvrance.

# 710
Аз използвам фон дьо ден за чувствителна кожа на “Couvrance”, ползвам и декоративна козметика тип пудра, руж. С нея нямам проблем...
Все още търся хубав измиващ гел, който да не ми опъва, но най-голям ефект имам определено от лазера.

В какъв смисъл от лазера? Бихте ли споделили къде ходите на лазер, при кого и по кое време на годината?

# 711

В какъв смисъл от лазера? Бихте ли споделили къде ходите на лазер, при кого и по кое време на годината?
Една-две страници назад съм разказала. От скоро правя лазер и съм доволна в общи линии.

# 712
Отдавна ви чета!!Много се радвам,че ви има!Изчела съм и четирите теми....днес най-сетне и аз си записах час за дерматолог!При Д-р Ненова!Има розацея откакто се помня....на лекар не съм ходила,но знам,че е това.За щастие,пъпки много рядко ми се появяват.В последните две години розацеята ми обхвана и деколтето.И ръцете под рамената.Давам си сметка,че сама си го направих....от слънцето не съм се пазила,освен със слънцезащита,но се пържех като гущер.Реших вече да взема мерки,крайно време е!Диета няма да пазя,мисля направо с лазер да започна....иначе оправия не виждам!Стискайте палци....Ще споделям!Хубав ден!

# 713

JoySS, радвам се, че се повлияваш добре от лазера!
Би ли споделила на какво ти влияе той? На зачервяването, което имаше след почистване и баня? Или на видимите капиляри на лицето ( ако изобщо имаш такива) 😊
Благодаря ти!
Измиващият гел винаги изсушава кожата. Пробвай с мицеларната вода, тя има хидратация!

# 714
  • София
Да, и мен това ме интересува за лазера на кое по-точно влияе той- дали се прави само ако има видими червени капиляри или по скоро действа на зачервяванията. На мен дерматолога ми каза засега на този етап да не мисля за лазер (а розацеята е от поне 3 год), а първо да лекувам външно проблемните участаци, 1 месец до се мажа и да пия хапчета. После не знам какво ще последва.. дали лазер. Така и не разбрах. Вашето лечение директно с лазер ли започна или първо се мазахте с нещо?

# 715
Може би пропуснах да уточня, че аз не съм имала капиляри, но за мен беше достатъчно дискомфортно цялостното зачервяване на лицето, за да взема мерки. Лазера при мен повлия на зачервяването, както вече писах надявах се да има и “разкрасяващ ефект”, но към момента намаля само зачервяването.

# 716
JoySS, ти сигурна ли си, че имаш Розоцея? 😊
Според мен си си направила една супер чувствителна кожа, която и трябва време да се успокои. В ежедневието изчервяваш ли се? Бузите пламват ли ти?

# 717
  • София
И аз като JoySS нямам никакви видими капиляри, а само зачервяване по бузите и малки релефни пъпки (някои гноини, други-не) по бузите и брадичката (+деколте), а също и лющене на кожата. Но Челото- абсолютно чисто! Въпреки това вече два пъти ми казват, че е розацея..явно капилярите не са нещо задължително при розацеята въпреки, че повечето ги имат.

# 718
И аз като JoySS нямам никакви видими капиляри, а само зачервяване по бузите и малки релефни пъпки (някои гноини, други-не) по бузите и брадичката (+деколте), а също и лющене на кожата. Но Челото- абсолютно чисто! Въпреки това вече два пъти ми казват, че е розацея..явно капилярите не са нещо задължително при розацеята въпреки, че повечето ги имат.
До колкото знам, с лазер не може да се работи върху гнойни пъпки ( акне). Първо трябва да се успокоят и завехнат и след това се третира кожата с лазер.
Но все пак се консултирай и с лекар, който работи с лазери. 😊

# 719
Дали съм сигурна, че е розацея... не знам. Дерматолог каза, че е това. Второ мнение не съм търсила.
Капилярите не са ли вече “напреднала” розацея. Предполагам, че заболяването не започва с появата на капиляри, а има други признаци преди това?

Общи условия

Активация на акаунт