НОЕМВРИйчета се раждат вече, всяка мама чака своето човече!

• 41 391
  • 756
  •   1
Отговори
# 510
При мен лохиите първите 3 4 дни бяха малко по-силни, слагах си нощни превръзки. Днес ми е 10 ден и само цапа от време на време, ходя предимно с ежедневни. В понеделник съм на контролен преглед и ще питам АГ дали е нормално така.

# 511
  • Варна
При мен лохиите първите 3 4 дни бяха малко по-силни, слагах си нощни превръзки. Днес ми е 10 ден и само цапа от време на време, ходя предимно с ежедневни. В понеделник съм на контролен преглед и ще питам АГ дали е нормално така.

Аз още си имам малко лохии, а станаха вече почти 30 дни. Слабо, но все пак... а кога се появява пак цикъл след раждане? Не, че ми липсва Laughing

# 512
  • София
Като ходих на контролен ми казаха “Божа работа” 😁

# 513
Ако кърмиш интензивно цикълът не идва. Миналият път ми дойде на 9-10м. от раждането. Лохиите ми траеха една седмица, после спряха за 7 дни импосле пак тръгнаха. Около 30-ия свършиха. Бебка е една гладница. Вчера грам не. спа през деня, а батко й имаше запек. Утре след погачата пък ще ходим да вземем сина на нашето куче. Представяте ли си какво ме чака, момичета??? Кученце на 50 дни, баща му джак Ръсел все пак, дете на 2.4г и бебе на 5 седмици... и ММ като хукне по задачи.

Ще ви съобщя като капитулирам, да си сипете по едно за мое здраве.

ПП: седя и си размишлявам... имаше една формула за дневната дажба на бебетата и колко трябва да изяждат на едно хранене. Беше нещо такова КГ на детето по 150, делено на броя яденета на ден. Смятам и бебуна е 4.2*150/10 = 63мл. Струва ми се малко. Тя яде по около 120мл. Да не я направя дебелана...

# 514
Към момичетата със секцио - моя шев е с разградими конци и не е нужно махането им , но в края на операцията имам като коричка/възелче .Вие имате ли такова и казаха ли ви че може да се наложи да ви го махат по някакъв начин ?

# 515
Ами аз ходих да ми ги свалят.Но казаха,че може и да не ги свалят.Рената,имаш предвид възелче от самия конец ли?

# 516
Аз не кърмя,  родих на 2.10 секцио и цикълът за първи път ми дойде тази сутрин. Лохии имах до към 1.11 някъде. Според мен си е индивидуално кога ще се появи цикъл отново. Единственото което е хубаво е че принципно преди имах ужасяващи болки първия ден от цикъла, а след като родих сега дори не усетих че ми идва, грам болка няма. 

# 517
Янна, успех в оцеляването с пълна къща с бебета 😁
Аз засега не мога да се оплача, кротка е пу пу, но на моменти е голяма лакомница и като я слагам да суче е много забавна как си търси зърното като хрътка 😁 Вече няколко пъти се опитва и от баща си да суче 😂 Поне вече се залъгва и с биберона.
Момичетата, които кърмите, пиете ли нещо за кърма, или да хапвате нещо? Засега сме изцяло на кърма и ми се иска да я подпомагам с нещо. Започнах да пия  лактогенни чайове, пия по една безалкохолна бира на ден, ям доста орехи. Казаха ми, че и житото доста помагало, аз поне обичам и май ще започна да си правя.

# 518
  • Варна
Формулата е 200 гр. на тегло. Ако бебето тежи 4 кг, умножаваме по 200 и се получава, че трябва да яде 800 гр. мляко дневно, разделено на съответните приеми.

# 519
  • Стара Загора
На мен бирата и житото много ми помагат за лактацията. Правя си ашуре, обаче ми се отразява на кг и ходя често по голяма нужда.

# 520
  • София
Аз пия по един чай за кърмачки на ден на Хип, хапвам си орехи, сега взех и тахан халва. Кърма имам доста, чак след баня и двете гърди започват да текат. Но не съм сигурна дали и без изброените неща няма да е така.
Днес изрязах ноктите за първи път, не било толкова страшно Simple Smile

# 521
Момичета кърмите ли навън? Как се организирате? Имате ли дрехи за кърмене? А шал? Като цяло как го правите?

# 522
  • София
Аз пия от чая на ХИП, но не всеки ден, защото забравям. Орехи си хапвам през няколко дни. Нормална биричка си пийвам, но не цяла.

ЯННА, ти носи ли в църквата нещо - питка или друго? Нашия поп каза нищо, но аз пак да си попитам.

Evita, аз нося изцедена кърма. Ако седна да кърмя, ще си откарам часове Grinning

Нашия младеж се размазва да спи навън и в колата. Даже не се сеща да се буди да яде. За сметка на това нощем ми разказва играта.

И малко мрън - от няколко дни не иска да захапе като хората, някак си плитко го прави. Суче нервно, мята ръце, гърчи се, върти глава и дърпа зърното, ще го откъсне направо. После го пуска и пак лапа. Съответно зърната ме болят страшно, нямам рани. И реално накрая нищо не изяжда. И общо взето суче каквото суче и после си изяжда изцедената кърма от шишето. И там обаче е борба. Не прави хубав вакуум и му тече отстрани, целия се омазва.
Преди захапваше добре, сега нито цицата, нито шишето лапа като хората Sad

# 523
  • София
Минавам да ви видя, Мами!
Радвам се, че всички бебчета са добре и носят радост вкъщи. ❤️
Аз все още си чакам.  Как са другите чакащи 😇
С доки се разбрахме, ако до 30ти, петък няма промяна ще му мислим. Но плацентата и водите са ми ок, бебето не е някаква огромно (миналата седмица го измериха 3200)ии каза, че при това положение може да се изчака малко 🙄 вече обаче доста ми тежи, ноо ще изтърпя още 10на дни, надявам се не повече. Както нямам никакви контракции се притеснявам, че ще трябва да ми предизвикат раждането, но какво да се прави.

# 524
  • Bарна, морето, сините вълни
И аз нямам контракции. Тоест, имам, но рядко и не са болезнени. Но пък и не значи, че щом сега нямаме, след два дена няма да ни се разкаже играта. Grinning
Да се надяваме, че няма да се налага да предизвикват, всичко да си стане естествено.

Общи условия

Активация на акаунт