НОЕМВРИйчета се раждат вече, всяка мама чака своето човече!

• 41 370
  • 756
  •   1
Отговори
# 615
Далеч съм от мисълта че ще изчезнат но искам да го облекча. Лефакс са ми последната надежда. Amaretti вие откъде ги поръчахте лефакса или ви го донесе някой близък?
В момента го храня от 1 час и той се превива, напъва и не яде само пръцка а има още малко мляко. Между другото АМ колко време мога да го съхранявам в шишето му и мога ли да сложа остатъка от сега в хладилника за после някой знае ли?

# 616
Далеч съм от мисълта че ще изчезнат но искам да го облекча. Лефакс са ми последната надежда. Amaretti вие откъде ги поръчахте лефакса или ви го донесе някой близък?
В момента го храня от 1 час и той се превива, напъва и не яде само пръцка а има още малко мляко. Между другото АМ колко време мога да го съхранявам в шишето му и мога ли да сложа остатъка от сега в хладилника за после някой знае ли?
Поли, един познат ни донесе препарата. Но видях в интернет, че може да се поръча онлайн от немски аптеки и занапред ще поръчвам така. АМ използвам веднага, ако не е изпила цялото количество - изхвърлям съдържанието на бутилката. Мисля, че в указанията на АМ така се казва. Ако я кърмя, то пръскам Лефакса на лъжичка и така й го вливам в устата.

# 617
Аха ясно благодаря ти много. То и аз така правя с АМ и понякога доста се изхвърля но няма начин ...

# 618
  • гр.Божурище
Здравейте мамчета отдавна не съм писала ама покрай малката не остава време имам проблем имаме зачервено дупе ... смисъл зачервено покрай ануса мазах с Бочко не помага ... судокрем под въпрос използвам памперси на памперс мием са по 2,3 пъти на ден не преди всяка смяна посъветваите ме какво да правя ... че ми е притеснено

# 619
polito, във ФБ има една група, откъдето може да се поръчва Лефакс. На мен още не ми се налага, ама съм я запомнила за всеки случай.

obichammama, аз гледам след всяка смяна да я мия с вода. Имам крем за под памперси на Юриаж и го слагам при всяка смяна, понякога й излизат малко пъпчици и я мажа с това, и педиатърката ми го препоръча при проблем

# 620
  • София
При нас пък май вече минават коликите, почнаха ни на 7мия ден и от три дни ми е кротушко. Давам Биоамика и Пробиен, препоръчвам. Точно в пика на коликите захвърлих Лефакса и Еспумизана и почнах Биоамика + преварени семена от копър /подчертавам НЕ чая на Хип (той изобщо не помогна)/, еми друго дете е. Simple Smile А аз съм много доволна, че не се мъчи и втора вечер спим от 12 до 6, може да пробвате, ако нямате и вие резултат от Лефакса. Като цяло капките със симетикон не ни помогнаха, Биоамиката е с лактаза и мисля точно това ни подейства.. Дава се лесно, а не като Колийф да трябва да се цедиш.
Аз поръчвах Лефакс от тук http://bg-fitness.com/lefaks-lefax-50-ml-top-cena-18-50-lv.html идва на другия ден.

# 621
Благодаря KikiMoon ще поръчаме от там значи. Деси, нито симетикони нито лактази нито нищо не помага единствени тоя лефакс ще опитам и ако няма ефект спирам всичко и само биогайата ще давам. Надявам се скоро и при нас да отминат

# 622
  • София
Той и Лефакса е симетикон.. не очаквай много от него. При нас имаше краткотрайно облекчение след него като го изпие и после пак. Ти каза, че детето ти е на АМ нали? Какво даваш? Ние пък сега имаме драма с млеката, първо взех Аптамил- запече се, правих клизма на третия ден и смених с Хип и довечера пак ще правя клизма. Сега сме с Лактана Био и се чудя какво да го правя. А само дохранвам с 30 мл след обяд и вечер, не знам какво му става от тия млека. Вчера изядох един пакет сушени сливи и освен че не можах да изляза от тоалетната следобеда, при него нямаше никъв ефект. Вече не съм толкова сигурна, че изобщо нещо влияе на бебето от храната, която приема майката.. И за днес съм взела сливи и киви. Упражнения и масаж на коремчето правим на всяка смяна на памперса.. снощи се кисна 30 мин в коритото и пак нищо. Даже едно пръцване няма, егаси му и запичането..

# 623
Деси, да не е от капките, които сте му давали за колики. На една лекция педиатърката каза, че от капки със симетикон се получавал запек. Вие сте ги спряли вече, ама може би трябва да мине време 🙄

# 624
Да знам че е симетикон но се надявам да е по добър от еспумизана който пък грам не помага. Моя е на Хип  комбиотик. Взела съм му и Хип комфорт който е с намалено съдържание на лактоза заради коликите обаче не го харесва и му давам 1 -2 храненния от него само. Щом дохранваш може да му вземеш Хип комфорт

# 625
  • София
Ами ние не сме на капки със симетикон от 2 седмици вече.. а и като бяхме с тях си акаше. Вчера говорих с педиатърката и каза щом не повръща да не му давам никакви диетични млека. Да продължавам с Лактаната и да ям сливи. Grinning

# 626
И моя се беше запекъл скоро но го оправих само с масаж на коремчето и се изходи още докато го масажирах. Grinning От колийфа пък разстройство го хваща което на никой не му се вярва на който и да кажа но си ака водичка от него и това е

# 627
Може да намалиш приема на Колийфа. Аз давам само когато е на АМ добавка. Когато кърмя не давам.

Само да попитам, знаете ли защо трябва да се изхвърля АМ на повече от час? Пише по кутиите, че не трябва да се дава ако е стояло повече от час, но така и така не разбрах защо. Да не е някой тъп трик на производителите, за да се харчи по-бързо млякото, защото не знам в МД какво мляко дават, но тъй като там два пъти съм била и двата пъти кърмих много, все ми оставаше по някое млекце за през нощта и съм давала и дози на по 2-3 часа и нищо не се е случвало. Включително вкъщи... прави едни 60мл с идеята като се накърми да дам допълнително и тя вземе, че заспи. Е, какво да го хвърля и ново, е... почти винаги хвърлям, но се е случвало и да я дам, а не съм забелязала някаква разлика.

# 628
  • София
Ами защото след час вече е благоприятно за развитие на разни бактерии, това е обяснението им. И аз хвърлям като луда. Сигурно от 600 гр. кутия е изял 150 гр.

# 629
  • София
И моето мило момче е цяла нощ с гадни колики. Този път и лефакса не подейства. От 12 часа до 7 е спал само няколко пъти по 20-30 минути макс, аз хич. Цяла нощ закачен на цицата и гушкане. Поспахме малко от 8 до 11 и оттогава пак цица и гушкане. Още не съм закусвала, то ще стане време за вечеря.

Снощи за първи път имахме баня без рев, много беше сладък Simple Smile но това го постигнахме след като яде и не заспа близо час. Та леко наяден при нас е ключа от палатката явно.

Вчера ми пристигна видео бебефона от черния петък и сме доволни засега - Chipolino Polaris.

Във вторник пък ми пристигна ергономична раница на Tula. Съвсем случайно хванах някакво намаление и реших да се възползвам, въпреки че е рано. Лаленце, понеже и вие имате Tula, имаше ли минимална височина на детето, от която може да се ползва или само месеци/килограми? Да си знам, за да не избързам като му дойде времето.

Общи условия

Активация на акаунт