НОЕМВРИйчета се раждат вече, всяка мама чака своето човече!

• 41 364
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Редактирам се, има значение какво яде мама. Толкова не съм се радвала на наакано в живота си, даже си потанцувах. Grinning Явно сливите и кивито подействаха. Три пъти един след друг, памперса преля... Направо не питайте как съм го съблякла без да омажа спалнята.
Ели и ние така се къпем, час и половина след ядене иначе е зверче и реве за храна.

# 631
  • София
Ели, върти ми се в главата нещо за 65 см височина, дано не бъркам. Важно е също и преди слагането в раницата детето да си държи главичката само, че там няма опора както в слинга.

Деси, много полезно инфо, мерси! И аз си хапвам накиснати сушени сини сливи и почти нямаме пропуск в памперса, може и от това да е.

Ние днес бяхме на контролно теглене при педиатъра, малкия е качил 280 грама само на кърма точно за 7 дни. И аз и педиатърката сме доволни Simple Smile Тя дебело ми подчерта да не давам вода щом си суче и който ми дава акъли от семейството да го пращам на нея. Първата ваксина ще я сложим на 2 месеца.

# 632
По-ужасно са зъбите Wink

# 633
yyoana, казаха ми,че житото вършело чудеса, както и този чай за кърмачки
https://www.zoya.bg/%D0%A7%D0%B0%D0%B9-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D1%8A … %D1%82%D0%B0.5772 , но ще го пробвам като свършат моите.
Аз съм на орехи, безалкохолна бира, някакви български чайове за кърмачки, кисело мляко и много вода. Иначе гледам да се храня разнообразно.

Аз изпих една опаковка чай на ХИП за кърмачки и като че ли помогна. Сега мисля да пробвам и този. Само че останах без гръб, явно позата ми не е правилна. Посъветвайте ме за хубави ергономични раници?
За кърмата ме бяха посъветвали сусмов тахан с медни и чаша мляко 3пъти дневно по 2ч.л(на 100гр тахан +1ч.л мед), както и овесени ядки, кокосова вода, кайсии, сини сливи, много вода и сън, бадеми, орехи, кестени, както и поставяне на бебето по за 15мин на гърда или цедене след всяко хранене на бебето, power pump, слагане в слинга и на гърдите на голо. Уви при мен нищо не даде резултат и скоро съвсем ще ми спре кърмата.
Относно ерго раницатс Аз си взех слинг от рошаво, защото бебето не трябва да се носи в раница, докато не държи главата си стабилно. Но на пролет щв си взема раница на боба пак от там.

# 634

полууспешен опит за слингоносене-малко повече трябва да затегна коланите следващия път

# 635
Но пък всички изглеждат доволни, което е и целта на занятието.

# 636
  • Bарна, морето, сините вълни
Lucky_B, Еуфория, pepina, някакви новини?
Днес, 2 дни след термин, бях на тонове, добри са, разкритие-никакво. И ми казаха, ако не родя до неделя да отивам да го предизвикват...
Две акушерки ме посъветваха да правя секс, искам по някакъв начин да го предизвикам това раждане, хич не искам системи Sad час, час и нещо се разхождахме в студа, дано тръгне бебка самичка.

# 637
despicable и на мен ми препоръчаха секс, но някак с ММ не сме на тази вълна, нервите ни са опънати от чакане. Разхождах се доста активно напоследък, но получавам само стягания, без болка. Дано при теб подейства Flowers Four Leaf Clover
И мен ме викнаха за предизвикване, все се надявахме да тръгне и без това, ноо.. Pensive
Има и съмнения за неправилно изчислен термин.

# 638
  • София
despicable, Lucky pepina, днес бях на тонове и преглед. Тоновете бяхя супер, бебето бе доста активно. Имах две силни контракции на тоновете, силни са на листчето, като стойност, аз нищо не усещам 😂.вижда се, че корема и бебето са вече слезли на долу. Шийката е почнала да омеква и скъсява, но още не е изгладена, съответно няма никакво разкритие. Почвам тонове всеки ден. Доки каза, че може да чакаме и 7,8 дни още преди да индуцират, защото плацентата ми все още не е остаряла, хубава си е и си имам води, колкото щеш. Бебето е разположено вече ниско и доки каза , че е в хубава позиция. Предвид другите показатели обаче не иска да бързаме да предизвиква. Общо взето ще го решаваме ден за ден.
Вчера цял ден обикаляхме моловете с ММ, днес квартала, утре пак продължаваме.
ММ се дърпа за да помага, нещо се е притеснил, а иначе не смея да мина покрай него гола, ама се дърпа в крайна сметка, ех тези мъже не знаят какво искат 😂

Таа това е, изкачвам стълби и разходки. И се надявам да не чакам чак 7,8 дни 😭

Тъкмо украсих елхата и си чакам коледния подарък 🙏😇

Пожелавам ви мноого скоро да идват и вашите бебчета, че и моето ❤️

# 639
Ми аз вече се оплаках в декемврийската тема, че при мен натам вървят нещата. Приеха ме в патология уж с високо кръвно. Няма изгледи скоро да станат нещата - нямам контракции, разкритие, изпаднала тапа, тоновете са добре, води си имам, шийката нито е омекнала, нито се е скъсила. И никой не иска да ми предизвика раждане. Едно момиче преносва осми ден и продължава да си чака. Най ме е яд, че събота и неделя трябва да си губя времето в болницата, щото уж чакали проверка от Здравната каса. Представете си как някой ще тръгне да им прави проверки баш през почивните дни. Казала съм на мъжа ми утре да взима детето по някое време и да ходим да обикаляме насам-натам (най-вероятно и ние по моловете, не че с тия вируси е много добър вариант). Иначе и аз изкачвам стълбите в болницата, че няма как да се разхождам в това време. Единственото хубаво е, че по няколко пъти проверяват тонове и ако случайно се разраждам, може да реагират веднага.

# 640
Ананас предизвиква контракции и бяло вино, двр глътки няма да навредят. Кураж, мацки и успех Heart

# 641
Аз събота и неделя се счупих да обикалям с мъжа ми по моловете - накрая едвам ходих и в понеделник родих ... но при мен имаше и разкритие към 4-5 см , с което си ходих към седмица. Но многото движение според мен определено помага. А като тръгнах да раждам - това че ме сложиха на топка да се натискам по време на контракциите , според мен много помогна бебето много бързо да слезе надолу и да тръгне самото раждане. Така че ако има топка - там където ще раждате си я изкайте и успех , ще стискам палци всичко да е наред Simple Smile

# 642
  • Стара Загора
Днес установихме, че на беба вече й става съклето само по гръб. Където и да я сложа да спи, след половин час започва да мрънка. Заспива само на гърдите ми. Досетих се, че може да е от позата и я сложих в поза жабка. Много й е удобно явно така. През нощта добре ли е да спи в тази поза или е задължително на една страна?

# 643
  • София
Мария това е от коликите, при нас през деня го оставям по корем върху една много мека възглавница и спа 4 часа. През нощта си спи по гръб или настрани, ама през деня ако го оставя така се буди през 10 минути.

# 644
Днес установихме, че на беба вече й става съклето само по гръб. Където и да я сложа да спи, след половин час започва да мрънка. Заспива само на гърдите ми. Досетих се, че може да е от позата и я сложих в поза жабка. Много й е удобно явно така. През нощта добре ли е да спи в тази поза или е задължително на една страна?

Според мен в началото трябва да спи задължително на една страна, респ. на следващия сън въртиш бебето на другата страна. Трябва матрака да е под наклон ( напр. слагаш одеалце отдолу и после местиш одеалото от другата страна). Не трябва да спи е поза жабче, защото е опасно в случай, че повърне по време на сън.

Общи условия

Активация на акаунт