НОЕМВРИйчета се раждат вече, всяка мама чака своето човече!

• 41 370
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Еуфория, тъкмо това щях да питам и аз, дали е само заради кръвното.
На мен ми казаха, ако не родя до петък, да ходя на тонове, но надявам се, че няма да влизам в болница, ако тоновете са нормални.

И аз съм с такава инструкция. В петък пак ще говорим ии ще видим какво ще правим 🙄

# 601
Ми на мен сега два пъти ми мериха кръвно и си е на ред. Минах пак на тонове и ултразвук, на ЕКГ, чакам резултати от кръв и урина. Общо взето в отделението ми се чудят какво правя тук. Уф, искам да раждам и да се приключва, ама то даже не е започнало.

# 602
  • София
pepina80, дано се нормализира кръвното и си го изчакате бебето по естествен начин Simple Smile
Day, героиня си ти! Браво, че не си се отказала и продължаваш да кърмиш. Много сладко бебе, пу-пу! И чаршафчетата ми харесаха, откъде са?
Maria Dimova, браво на вашата девойка! Адски ме радват майки, които правят всичко по силите си за да кърмят, поздравления!

Аз днес преживях кошмарна сутрин. Станах, закусих и ме почнаха едни болки в стомаха, гадене, че и диария. Ужасно беше, че аз исках да се свия от болка, малкия плачеше от глад, а аз даже нямах сили да го държа. Насилвах се да пия вода, много ме беше страх да не повлияя на кърменето. Звънях на моя ЛЛ, но не вдигна и после на педиатъра. Тя ме посъветва какво да пия, пратих мъжа ми до аптеката и легнах да спя с бебето. Събудих се почти като нова, но от утре започвам да цедя кърма, че да имам запас за такива случаи.

# 603
  • София
Лаленце, дано отмине бързо и да е било нещо само моментно, че има всякакви вируси сега. Трябва да се пазим!

# 604
Здравейте, момичета. Имам въпрос относно цеденето... Храня бебка на поискване и постоянно ми текат гърдите и тя си се нахранва, но като реша да се изцедя от двете гърди събирам 30-40 мл за по 30-40 мин имате ли някаква идея защо е така Confused

# 605
Day, голямо сладурче 😍
pepina, успех и всичко да мине нормално 🤗
Bella, и аз съм така, преди няколко дни ми се наложи да се изцедя и да има в шише, ами сутринта от двете гърди със сто зора 50мл, следобед 20мл. Като стисна с ръка и има струйки и си тече, малката като суче и се вижда,че има. С ръчна Медела съм, почнах да си мисля, че аз нещо не правя като хората.
Днес бяхме на консултация и за 11 дни е качила 400 гр само на кърма и е +1 см. Много съм доволна, защото нямах идея как се движим след изписването.

# 606
Здравейте , ние от няколко дни сме си вкъщи и засега всичко е много спокойно. Ева е на 9 дни и откакто я родих е на всяка гърда по 15 минути през 2,5-3 часа - но имам супер малко количество кърма и я дохранвам. Преди или след кърмене с електрическата помпа - изцеждам по една супена лъжица кърма от гърда - което супер много ме депресира и спрях да го правя. Мисля , че тя изцоква повече - защото в устата и има кърма след кърмене и усезаемо ми олекват гърдите , но определено си е и гладна след това. Но реших да не ми пука - в крайна сметка правя каквото мога , слагам я на гърдите редовно - каквото може да си изцока все е полезно.
От кога започнахте да давате пробиотик ?
Ако имате някой съвет за увеличаване на кърмата , ще се радвам да го споделите Simple Smile
Ям овесени ядки, пия чайове и вода - но след 40 мин. цокане и дохранване ,след това - не ми се доизцежда с помпата , защото се ядосвам като виждам , че има само капки.

# 607
yyoana, казаха ми,че житото вършело чудеса, както и този чай за кърмачки
https://www.zoya.bg/%D0%A7%D0%B0%D0%B9-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D1%8A … %D1%82%D0%B0.5772 , но ще го пробвам като свършат моите.
Аз съм на орехи, безалкохолна бира, някакви български чайове за кърмачки, кисело мляко и много вода. Иначе гледам да се храня разнообразно.

# 608
  • Варна
yyoana, казаха ми,че житото вършело чудеса, както и този чай за кърмачки
https://www.zoya.bg/%D0%A7%D0%B0%D0%B9-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D1%8A … %D1%82%D0%B0.5772 , но ще го пробвам като свършат моите.
Аз съм на орехи, безалкохолна бира, някакви български чайове за кърмачки, кисело мляко и много вода. Иначе гледам да се храня разнообразно.

Аз изпих една опаковка чай на ХИП за кърмачки и като че ли помогна. Сега мисля да пробвам и този. Само че останах без гръб, явно позата ми не е правилна. Посъветвайте ме за хубави ергономични раници?

# 609
  • София
Ергономичните раници са за след 6 месеца, сега можеш да ползваш еластичен слинг.

# 610
  • София
По принцип има допълнителни подложки за ергономичните раници за новородени. Уж с такава може да се носи от 1-2 месец, но аз лично не бих носила раница преди 6тия месец. Бебетата не могат да си седят на дупетата и не трябва да ги държим в седнало положение до тогава за да не увредим гръбнака.

# 611
При нас от вчера коликите са ужасни. Вчера е плакал цял ден от 9 сутринта до 10 вечерта и от болки и напъване дори не може да се нахрани детето както трябва. Опитах всичко и вече не знам какво да правя. Гушкам го, пускам му звуци от сешоари и нищо не помага. Вече се изтормози милото. Давам анасонова водичка, капки Колийф от които го хваща разстройство и съм намалила приема на 1-2 пъти дневно, масажирам му коремчето. Имам и еспумизан комфорт, но той май изобщо не му помага. Сега мислим да му поръчаме Лефакс да пробваме с него и се замислям за тези чайчета на Хип дали да не му взема. Знам че няма как да ги излекувам проклетите колики но поне да го облекча малко да не плаче толкова и да се храни спокойно. Снощи след като го изкъпахме се успокои изпи си млякото и заспа. Сега си спинка но отвреме на време проплаква и се напъва, и приръмжава на моменти.

# 612
  • В сърцето на любимия човек
И Мария вчера цял ден беше с колики, а нощес вися на гърдите ми. Проблема при нея е, че гълта много въздух и хем имам опит с кърменето и внимавам, хем пак успява да се набълбука с въздух.
Давам Еспумизан Л, поръчала съм Лефакс, дано нещо помогне.

# 613
Ужас е с тези колики. Не искам да сменям постоянно капки но всички други алтернативи не помагат. Понякога си мисля дали не е от адаптираното мляко но той от това мляко си е ял откакто е роден(Хип Комбиотик). Не мисля за сега да сменяме млякото ще опитаме Лефакса и анасона ще продължа. Въпреки че вчера изпи едно шише 125мл от водата с анасон и ефекта беше до 5 мин. след всяко отпиване.

# 614
На нас много ни помогна Лефакс. Преди три дни ни го донесоха от Германия и направо се родихме наново. А  изпробвахме какво ли не - колиф, инфакол, бутилките на доктор Браун /на смесено хранене сме/, топли кърпи върху коремчето, държане в поза самолетче и т.н..  Но все пак коликите не изчезват напълно. Може да се каже, обаче, че симптомите много намаляват - няма извиване, плач и будуване през нощта. Нашата девойка след приема на Лефакс само мрънка, но бързо заспива. Вчера бяхме на контролен преглед и докторът каза, че коликите не са изчезнали, но все пак при нас Лефакса облекчи положението. Вчера си говорихме с една мама пред лекарския кабинет, тя каза, че при нейното бебе Лефакса не е подействал. Явно е много индивидуално при всеки.

Общи условия

Активация на акаунт