Йоркширски териер - тема 11

• 56 750
  • 763
  •   1
Отговори
# 195
Да,да,точно Simple Smile Просто имах предвид че рискувате да дойде цикъл вече и затова да не отлагате! Успех!

# 196
Относно кастрирането  на женски кучета, явно сме позакъснели според последните мнения. За съжаление дълго време се двоумях какво да предприема. Октомври Тара ще навърши три години. Има прекарана фалшива бременност при първото разгонване. След това не сме имали проблем.   Сега отново се опитва, но тъй като познавам вече такова поведение, мисля, че ще успея да я отклоня. Дълго време бях против кастрацията, заради това, че е противоестествено. Едновременно с това, ежедневието ни е такова, че не виждам как ще отделим достатъчно време покрай евентуална бременност, раждане и първи дни на бебетата. Страхувам се и от това, че е прекалено мъничка според мен - 2кг и 300гр. Според клиниката, която посещаваме, и по- малки раждат успешно. Питането ми е - на тази възраст, подходяща ли е кастрация като превантивна мярка за последващи проблеми? Знам, че животни се кастрират по всяко време, ама има ли значение на каква възраст и защо?

# 197
  • София
Всъщност е още млада и няма проблем да се кастрира.
Не е късно.
Най-добре е да е като захлади времето, но при нужда може по всяко време.

# 198
Здравейте,
Новобранци сме тук, предстои ни да вземем нашето йорки скоро (когото го вземем ще бъде на 50 дни). Според вас това нормална възраст за отбиване от майката и смяна на дома или е по-добре да изчакаме по-дълго? Всякакви съвети за всичко с което трябва да сме подготвени за новороденото ще са ми от полза 🙄
Най - големия ми страх и притеснение е как ще се справим с изграждането на хигиенни навици и то как по- бързо да научим кученцето да не пишка и ака навсякъде 🙄

# 199
  • София
Пишкането и акането все ще ги овладеете. На първо време обърнете внимание на адаптацията у вас, захранването, падането на кръвната захар и всякакви други неща.
З ахигиенните навици - пелена, капки за привличане, багради имного търпение и разходки като дойде момента.
Ние си взехме Арчи когато беше на 45 дена и според мен му беше страшно рано.

# 200
Пишкането и акането все ще ги овладеете. На първо време обърнете внимание на адаптацията у вас, захранването, падането на кръвната захар и всякакви други неща.
З ахигиенните навици - пелена, капки за привличане, багради имного търпение и разходки като дойде момента.
Ние си взехме Арчи когато беше на 45 дена и според мен му беше страшно рано.
По принцип на каква възраст е най-добре да се вземе кученцето?

# 201
  • София
Ми от сегашната ми позиция, бих казала 3 месеца, ако собствениците на майката са ок да го гледат до 3 месеца и ако вие можете да изтърпите.

# 202
Някой би ли споделил примерни разходи на месец за едно Йорки- храна, преглед ако се наложи, подстригване, кастрация, други екстри....

# 203
  Купувам храна по 6 кг, около 70 лв, стига за около 5 месеца. Фризьор - 35 лв, капки за обезпаразитяване - 15 лв. За прегледи сме ходили за дребни неща, около 10-15 лв. По 20 лв май бяха ваксините. Наложи се да му вадят два зъба с упойка, там мисля платихме 50-60 лв. От време на време играчки, торбички за изпражненията - 4-5 лв на месец.
  Долу-горе 50 лв на месец идва, като основния разход е храна и капки.

# 204
  • София
След първоначалните разходи, ми излиза много евтино. Даже най-скъпата храна е 15 лв килото, тя стига за месец. Всъщност сега сме на Брит, 8 лв и нещо.
Някоя и друга консерва по 2 лв.
Аз си я къпя с моя шампоан.
Аз си я сресвам и връзвам.
Мъжът ми я подстригва с машинка.
Лекар не ни се е налагал от доста време.
Знам какво да й слагам и давам за обезпаразитяване - 20 лв.

Разбира се, може да я гледате като кифла и всеки месец да я водите в ЦВК и на груумър.

# 205
  • Sofia
Трудна работа, но ще опитам.
Храна - около 20 лв на месец (храним с ND, която е от най-добрите храни, има и по-евтини);
Памперси - 10 лв на месец приблизително;
Шампоан - към 12 лв май беше, стига за 2-3 мес.
Подстригване - 25 лв на 2-3 месеца веднъж.
Обезпаразитяване - около 25 лв на месец
Отделно дрехи, играчки, каишки, купи, легло...

Ветеринар - много е трудно да се предвиди, защото не се знае кога какво ще се наложи. Миналият месец направи алергия и понеже беше през нощта ми взеха 70 лв.
Сега беше с гастрит, лечението ми излезе около 100 лв. А йоркитата са кекава порода и често имат нужда от лекар. Поне мойта има по няколко пъти годишно.

# 206
  • София
Първоначалния разход зависи от това с какво ще решите да се заредите. Ние купихме легло, дрехи, тоалетна, купички, играчки и самото куче разбира се Simple Smile
Първите месеци разходите са повечко, защото всеки месец се ходи на ветеринар за ваксини. Та се получава нещо подобно:
Храна - 20лв на месец (аз храня с Роял Канин за подрастващи)
Пелени за тоалетната - 10лв
Външно обезпаразитяване - 15лв (сама му го капя)
За вътрешно обезпаразитяване 1 хапче, което е около 10лв стига за 4 месеца, защото даваме четвъртинка, така, че го слагам грубо 3лв.
Ветеринар - 30лв (ваксини или чипиране)
Данъка е 25лв на година, значи 2лв на месец
Подстригване, рязане на нокти и т.н., т.е. грууминг - 35лв на месец.
Значи докато направи 5 месеца разхода се връзва около 100-120лв на месец, после ежемесечно ходене при ветеринар отпада, така че пада под 100лв. Пиша това с уговорката, че ние си гледаме чобака, който трябва да се подстригва всеки месец, иначе обрасва целия и категорично предпочитам да си го водя на специалист, защото аз не се оправям с това. Simple Smile

# 207
HeartЙоркширският териер за мен е най-сладурското куче на света, затова искам да си купя! Гледам обяви, но не знам кое е най-добре да взема. Вие от къде и на каква цена сте си взели?Heart

Знам, че не е шега работа😊😊😊

# 208
  • Sofia
Само да вметна, че за кастрираните кучета данък не се плаща. Поне в София.

# 209
Здравейте,
На моето бебе му се бели коремчето и кожичката. Изглежда както,когато се бели кожа, изгоряла от слънцето (но не големи кожи, а малки кожички).
Мисля, че е от един медицински шампоан, с който го къпя последните 4 пъти (понеже имаше алергия). Не го сърби, не е червено.
Идеята ми е - с какво да го мажа, за да му хидратирам малко кожичката?

Общи условия

Активация на акаунт