Говорим си за Свръхестественото 2

• 30 562
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
  • Русе
 Ние сме въглеродна форма. Въглеродът е четвърта група, един от елементите с най-голяма възможност за сложни връзки, които присъстват в материята на познатия ни живот. Друг такъв елемент е силицият, обаче не се наблюдават такива сложни молекули на база силиций. При животът ,който познаваме е характерен кръговрата, кореспондиращ с цикличността. Не знам необходимост ли е, или е частен случай. Според мен не търсим познатото, а търсим точно непознатото, но не го разпознаваме. И го търсим за да ни даде отговори наготово за нашето извечно любопитство. Обаче отговорите всъщност са доста по-близо.Като пораснем, ако оцелеем ще ги намерим.

# 166
Според мен, проблемът ни е, че търсим и искаме да намериж живот във формата, която познаваме ние.

Знам, какво имаш предвид. Мислила съм много, че учените са тъпи и ограничени и затова търсят нещо подобно на онова, което ние наричаме живот.

След много четене разбрах, че са прави. Всъщност нещата би трябвало да бъдат до много голяма степен идентични.

По всяка вероятност, повечето от живота в нашата галактика, а може би и в цялата вселена, се е прехвърлял от планета на планета / спътници на планети.

Ми то "живот" може да има базиран и на други елементи..
Слънчевите същества също са форма на живот..Плазма..Пак форма на водорода..Simple Smile

Кристалите също могат да бъдат приети като форма на живот, защото растат и ползват ресурсите от околната среда.

Но ние не можем да общуваме с тях. Става въпрос за това, че на нас ни е интересен подобен клас живот като нашият. И то главно, защото може би имаме нещо общо.

Що,бе пла3мата си е ликуид..Те4ен кристал:)

Има огнена и ледена пла3ма и от двете има форми на живот,едните са с тела като от лава,другите като те4но стъкло..

п.п.Формата е хуманоидна де..

4ерешката на тортата се намира в 3та плътност,3 измерение,т.е. 3х3=9,вижте формата на 9,ве4е имаме глава с торс/или акт на твор4еската мисъл,на 0-лата,която е преминала пре3 вси4ки 4исла/форми и фа3и на съществуване и достига божествения етап-хуманоидния/ и до 13 ѝ предстои само развитие.
Да,ще има колебливи циклещи фази(4исло – или +0),ще има и своите падения(-),въ3ходи (+ве),но в крайна сметка пътят ве4е е еднопосо4ен (връщане няма)и предстои 13

Последна редакция: ср, 14 ное 2018, 08:41 от Какво?

# 167
Защото ние засега можем да разпознаваме само подобните на нас, но няма никаква гаранция, че това е достатъчно и единственият възможен вариант.
Какво?, случайно ли изписваш някои букви по този начин или напротив?

# 168
Защото ние засега можем да разпознаваме само подобните на нас, но няма никаква гаранция, че това е достатъчно и единственият възможен вариант.
Какво?, случайно ли изписваш някои букви по този начин или напротив?

Не ми ба4кат определени коп4ета на клавиатурата,ве4е няколко пъти се и3винявам и обяснявам.. Crazy

Напротив.
Мисля си,4е ве4е ра3по3наваме доста видове и форми..Просто си мъл4ат, а НAСA бълва бо3а след бо3а,коя от коя по-вкисната..

# 169
  • Чужбина

Формата е хуманоидна де..

Може би хуманоидната форма е доста разпространена във вселената.

В гностиката има концепция за панспермията. Един вид "боговете" разпръскват ДНК в галактиките и гледат сеир Grinning. Това, разбира се, е метафора. Но нещо стои зад тази метафора.

Много е вероятно животът на пропагадира от планета на планета. И тук не става въпрос само за хуманоидите.

На Земята има милиони видове животни. Дали част от тях не е била пренесена по някакъв начин от други планети - събрана, така да се каже.

Просто си мълчат, а НAСA бълва боза след боза, коя от коя по-вкисната..

Защо е въпросът? Ако имат доказателства, би трябвало да бъдат изнесени. Криенето не може да продължи дълго - безпредметно е да лъжат.

# 170
Тя е върхът на върховете,както и да го смятам..

Предполагам,най-съвършените видове от плътност като нашата са летящи амфибии с опция 3а инфра-ред виждане,опция за пренастройка на филтриращите системи,контрол и регулиране на Т и секрецията на жле3ите,както и способността да се синте3ира 3ащитен мултифункционален гел,и3лъ4ван пре3 кожата,който да я предпазва от всякакви външни условия,вкл ненарушаване на нейната цялост,огън,замръзване и т.н..С не4упливи гъвкави кости

п.п.Крилата са леки,като пеперудени(прилеп,но по-фини),нямат пера..

Може би хуманоидната форма е доста разпространена във вселената.

В гностиката има концепция за панспермията. Един вид "боговете" разпръскват ДНК в галактиките и гледат сеир Grinning. Това, разбира се, е метафора. Но нещо стои зад тази метафора.

ИМенно,но не е сеир,за истинските Богове,сеир е за бог4етата

Единия-Първия/Първои3то4ника се самоорганизира,да,но то е по етапно.
Условно ако приемем,4е вси4ко е една пирамида и на върха ѝ е Първоизт4ника,то веднага под него е 7мо ниво/христовото и там са първите 12 еона + 1 новопристигнал= 13

От те3и първи 12 еона тръгва пирамидата надолу и се ра3ширява

Т.е.хуманоидната форма е 3аложена като върхова,още там,в самото на4ало,в самия връх,а Орионци,Сирианци и про4ее са до 5та.

Има някои като плеядинците(свър3ват ги с моята слабост-ЕНки),които твърдяли 4е ве4е са в 6та плътност,но съм скепти4на и не съм проу4ила нещата все още,нямам мнение 3а сега..

Последна редакция: ср, 14 ное 2018, 09:18 от Какво?

# 171
  • Чужбина

Именно, но не е сеир, за истинските Богове, сеир е за богчетата.

Да, за богчетата е в гностицизма. София е под-Бог. Тя пръскала ДНК в нашата галактика и се забавлявала.

Единия-Първия/Първоизточника се самоорганизира, да, но то е по етапно.

Условно ако приемем, че всичко е една пирамида и на върха ѝ е Първоизточникът, то веднага под него е 7-мо ниво/христовото и там са първите 12 еона + 1 новопристигнал = 13

От тези първи 12 еона тръгва пирамидата надолу и се разширява.

Ох, тия числа 12 и 13 са навсякъде в Бойна Звезда Галактика. Има 12 силона (Атина, Дияна, Каприка, Аарон...), 13-то племе.

По принцип силоните всъщност са номера - Номер 3, Номер 6 и т. н. Другите им имена ги измислиха впоследствие.

Мелезчето от двете раси е дете на Атина и се казва Хера.

Има някои като плеядинците (свързват ги с моята слабост-ЕНки), които твърдяли, че вече са в 6-та плътност, но съм скептична и не съм проучила нещата все още, нямам мнение за сега...

Останах си скептична за Орион и Сириус. Проблемът е следният:

Орион е съзвездие, състоящо се от много много звезди.
Сириус е двойна звездна система и е от съзвездието Голямо Куче. Много е близо до Земята (2,6 парсека (8.6 светлинни години)) и е много млад - на около 200-300 млн години. Последната промяна (превръщане) на едната от звездите е станала преди около 120 млн години. Това е система, която е много много по-млада от нашата слънчева система. Там, ако има живот, трябва да е пренесен от другаде.

Последна редакция: ср, 14 ное 2018, 09:33 от Eleonora_27

# 172
Чудех се дали да не пусна една отделна тема за БЗГ, в която да обобщя символичните неща в сериала (поне тези, за които се сещам), обаче той е доста стар и сигурно темата ще си стои полупразна... А и ще има доста спойлери...

Днес пак търся снимки на ирландското НЛО, но няма, уви. Всъщност е забелязано от няколко пилота на граждански самолети - не знам защо си бях внушила, че са военни... В чуждите сайтове вече започнаха да замитат - един от пилотите, както и разни експерти твърдят, че най-вероятно ярките обекти са били метеорити, навлизащи в атмосферата.

# 173
Да,пре4упено е пре3 орионската кралица,понеже она3и си приписва вси4ки ка4ества на абсолута..Цирк пълен:)

От друга страна..Боже,колко истина има и колко е многопластова,нищо 4удно 4е хората са дълбоко объркани..

Да,Орионската Кралица,наистина стои 3ад посявката на живот на доста планети,но ако ние посеем живот на Марс,то 3на4и ли,4е сме богове?Simple Smile

София-истинското понятие-това е мъдростта(натрупването при самокомпресията/самоосъ3наването) и самооплождането на Ин-тъмнината,която 4ре3 импло3ия вътре в себе си,ражда своя син –ЯН,светлината

Сама виждаш колко буквално е инфото..

Ели,какво ти другаде?

Те отдавна не живеят на планети,бе 4овек..
Планетата е и34ерпаем ресурс..

Те обитават кораби планетоиди,с вътрешна контролирана микро среда/море,планини,слънце../това е раят и първия адам е съ3даден там..От там са и3гонени и падналите ангели..Кораби,бе..

Говорим 3а раса на въ3раст стотици милиони години..Според твърденията,Орионката е била най-старото същество във Вселената.Дъщеря ѝ я убива и в3ема властта.НО именно старата Кралица слива двете империи в една,а това,4е Сириус са по-млада раса,кво пре4и?Всяка си е имала своето време и история на еволуция..
Ориоците са под4инили и контролират по4ти вси4ко в галактиката ни..

Последна редакция: ср, 14 ное 2018, 09:41 от Какво?

# 174
Може ли информация за Орионската кралица? Не искам да търся на произволен принцип.

# 175
  • Чужбина
Чудех се дали да не пусна една отделна тема за БЗГ, в която да обобщя символичните неща в сериала (поне тези, за които се сещам), обаче той е доста стар и сигурно темата ще си стои полупразна... А и ще има доста спойлери...

То по принцип трябва да е за митологията в БЗГ, а не за самият сериал.
Иначе, сериалът е много много добър. Слагам го при моите любими Lost, Западен Свят, The Leftovers и Човекът във Високия Замък.

Това са сериали, бъкани с митология, религия, история, медиуми, изкуствен интелект.

Между другото, БЗГ е почти винаги на първо място във всички класации за научно-фантастични сериали.

Като се работи с архетипове, хората много се зарибяват. Все едно им бъркаш в мозъка и ги караш да си спомнят.

Какво?, имаш предвид, че София е Орионската кралица ли?

Според гностиците, София "излъчила" от себе си, по погрешка, падналите ангели. Били нещо като недоразвити зародиши и затова дефектни.

Последна редакция: ср, 14 ное 2018, 09:49 от Eleonora_27

# 176
Цитат
Ох, тия числа 12 и 13 са навсякъде в Бойна Звезда Галактика. Има 12 силона (Атина, Дияна, Каприка, Аарон...), 13-то племе.

По принцип силоните всъщност са номера - Номер 3, Номер 6 и т. н. Другите им имена ги измислиха впоследствие.

Ми как да и3мислят нещо,което е и3вън модела по който сме сътворени?
Ти можеш ли?А3 ли4но,не.

Последна редакция: ср, 14 ное 2018, 09:53 от Какво?

# 177
  • Чужбина
Цитат

Ми как да измислят нещо, което е извън модела, по който сме сътворени?
Ти можеш ли? Аз лично, не.

Да, не измислят, а интерпретират. И доста добре са го направили, честно да си призная. Респект на сценаристите.

Холивудските сценаристи четат като побъркани свещените книги, митовете и легендите. Сигурно ползват и документи на ЦРУ (смятай, след като и ние можем да ги четем).

Stranger Things, например, е по Проекта Монтоук. Добре е направен сериалът, но аз не изтърпях да го изгледам, защото ми беше много гнусен.

# 178
Бе гледай това,цялата история е пока3ана

Отражения на галактическата действителност в „Jupiter Ascending“

https://www.parallelreality-bg.com/analizi/kratkianalizi/541-jup … ic-synthesis.html

Цитат
Какво?, имаш предвид, че София е Орионската кралица ли?

Тя си приписва спцеифките на първи4ната праматерия,и е права ра3бира се(особено като се има предвид,4е е самооплождащ се биол.органи3ъм–еволуция от п4ела)..НО,всеки женски органи3ъм е в състояние да са самооплоди и това е 3аложено от истинския Бог-Творец и със същия успех,всяка жена е София щото сме манифест на Ин

Истинската София,това е тъмната матер-ия (матер-майка)
От тъмната матер-ия се раждат материя и антиматерия

# 179
Не съм чела за София, но преди време търсих информация за женски буди (понеже съм феминистка) и попаднах на един популярен (за будистите) образ, който е много интересен - Ария Тара, която била принцеса в друг свят. В българската Уикипедия (която не става за нищо), пише съвсем малко неща за нея, но в англоезичната е разказана интересна легенда:
https://en.wikipedia.org/wiki/Tara_(Buddhism)
Скрит текст:
In this tale there is a young princess who lives in a different world system, millions of years in the past. Her name is Yeshe Dawa, which means "Moon of Primordial Awareness". For quite a number of aeons she makes offerings to the Buddha of that world system, whose name was Tonyo Drupa. She receives special instruction from him concerning bodhicitta - the infinitely compassionate mental state of a bodhisattva. After doing this, some monks approach her and suggest that because of her level of attainment she should next pray to be reborn as a male to progress further. At this point she lets the monks know in no uncertain terms that it is only "weak minded worldlings" who see gender as a barrier to attaining enlightenment. She sadly notes there have been few who wish to work for the welfare of sentient beings in a female form, though. Therefore, she resolves to always be reborn as a female bodhisattva, until samsara is no more. She then stays in a palace in a state of meditation for some ten million years, and the power of this practice releases tens of millions of beings from suffering. As a result of this, Tonyo Drupa tells her she will henceforth manifest supreme bodhi as the Goddess Tārā in many world systems to come.
Приблизителен (съкратен) превод: Милиони години назад в миналото, живяла млада принцеса (принцеса на друг свят - което може да разбирате както ви харесва). Нейното име било Yeshe Dawa (никога не съм сигурна как се произнасят чуждестранните имена - може би Йеше Дава?), или Луната на първичното осъзнаване. В продължение на много дълго време, тя предлагала приношения на тамошния Буда - Tonyo Drupa (Тоньо Друпа). Тя получила инструкции от него за бодхичита - състояние на ума, изразяващо се в безкрайно състрадание, характерно за бодхисатвите (бодхисатва - просветен, който един ден ще стане Буда). След като го постигнала, разни монаси дошли при нея и й казали да се моли при следващото си прераждане да се роди мъж, за да може да напредне в духовните си занимания. Тя им отговорила, че само тези със слаб ум смятат, че полът е пречка за постигането на просветление. Въпреки това, тя с тъга отбелязала, че жените (създания от женски пол), които искат да работят за благополучието на съзнателните същества, наистина са малко. Заради това, тя взела решение винаги да се преражда като бодхисатва от женски пол, докато приключи самсара (т.е. докато постигне пълно освобождение от цикъла на преражданията). След това, принцесата останала в състояние на медитация в двореца си в продължение на десетки милиони години и силата на нейната практика освободила от страдание милиони същества. За да я награди, Буда Тоньо Друпа й казал, че тя ще се манифестира като богиня Тара в много светове, в бъдеще.

Тази история сякаш се отнася не просто за същества от миналото, а за извънземни.

Общи условия

Активация на акаунт