Говорим си за Свръхестественото 2

• 30 558
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
  • Бургас
Какво мислите за Тета лечение на Ваяна Стайбъл?

# 451
  • Чужбина
Самите "неща" са доста неопределени - шаманите са ги виждали - знаят, че ядат енергия и летят и ги наричат "летачите" (най-общо ги описват като големи черни неща, които летят в небето - няма детайли, не се знае какво са те). Според дон Хуан, те ни отглеждат(нас, хората), като във ферма (естествено, това е опростено и примитивно виждане, но може шаманите да са напипали някаква истина, която тепърва ще се изяснява).

Мисля, че шаманите са знаели много истини, умеели са да виждат много неща, но са ги обяснили с техни си термини и думички.

Погледнах в бг пресата - писмо на Айнщайн, в което критикува религията (с право, естествено), е продадено за 2.9 млн долара:

Писмо на Айнщайн за същността на Бог бе продадено за 2.9 млн. долара

Какво безумие. По всяка вероятност това писмо е толкова ценно, защото дава право на всички материалисти и атеисти.

# 452
Не съм чела за Тета лечение.
Не съм чела Кастанеда , май само една книга от него ,но за какво се разказва не помня,или не е съзнателно запомнена, може би подсъзнателно нещо.Но само една книга помня че четох .Сори в счупения комп  е списък четени книги.
Та  си ги измислям сама напоследък нещата ,на база  подсъзнателното четене, дали обяснявам добре? не вярвам аз да измислям ,но не преписвам ако така е ясно.
Интересни неща ми казвате,и наистина всичко се плаща.И наистина всички преди нас са се питали същите неща ,макар формулирани различно и  всички са стигали до нещо ,брънка във веригата.Е ,чак всички не са, но някои  като нас тук.
И Жул Верн като изтъркан пример не сам е измислил  неща които са изобретени  десетилетия след него.Та  и ние не сами си измисляме, но "нещата" са толкова различни  и противоречиви ,че  пак се връщам  при ангелите и Луцифер,  и там са различни и инакомислещи ,извънматрични и плашещи, що ли? и кой ги прави такива?
Та мисълта ми е кой ни диктува и защо.Свободна мисъл ли  изразяваме или напротив ,моделирана? Ние  тук в темата и всички извън дето правят същото,мислят глупости, сравнено  с обичайните неща.Обичам глупости от малка.
Не съм сигурна какво пише Айнщайн, който е купил писмото ще знае.

# 453
  • Чужбина

Не съм сигурна какво пише Айнщайн, който е купил писмото ще знае.

От статията:
"Думата "Бог" за мен не е нищо повече от израз и продукт на човешката слабост", пише физикът около година преди смъртта си и допълва: "Няма тълкуване, независимо колко сложно може да е то, което (за мен) да промени нещо по този въпрос."

Това изказване може да бъде разбирано по много начини, разбира се. Но ние знаем, как се използва в наши дни - няма нищо интересно за гледане, Дами и Господа, преминете нататък и отидете да си купите нещо ново в Мола, за да не изпаднете в депресия. Ако пък изпаднете в депресия, идете на лекар да ви изпишат лекарства.

Позволявам си да копирам един от коментарите под статията, който ми хареса:

Ако е вярно, че думата Бог е продукт на човешката слабост, това означава две неща- Първо, че човек може да бъде много по-силен, отколкото е по времето когато хората вярват в Бога,т.е. човек може да израстне много повече. Второ, че атеизмът или невярата в Бог дава сила. От времето на Айнщайн много вода е изтекла, прогресът и много напредна, такива данни няма. Напротив, западните общества навлязаха в период на упадък и западните народи са на път да изчезнат. А атеизмът не води до сила, а до точно обратното. Вярващите в Бог остават психически стабилни, а атеистите са все по психиатри и психоаналитици да им анализират душевното състояние. Фармацевтиката прави стотици милиарди да им продава хапчета за стрес, хапчета за психически разтройства, болкоуспокояващи и наркотични вещества. Същите печалби прави и наркоиндустрията. И това се дължи изцяло на разхлопаното душевно състояние. Историята показва, че с разпространението на атеизма обществата започват трудно да се възпроизвеждат, хората лесно да се изпедерастяват. И хора от религиозни общества започват да ги превземат.
С други думи, Айнщайн е казал нещо неверно, което не се потвърждава в живота и във времето.

Оборвайки култа към Бог, Айнщайн и хора като него отварят врата за нови култове. Например, култ към науката. Хора като Айнщайн са новите богове, хората им се кланят и безрезервно вярват. В момента най-големите щети върху обществата се нанасят от сляпата вяра на масите в науката. Всеки шарлатанин, който напише нещо и го проповядва от професорската скамейка, народът вярва дори без да го разбира, без да се замисля и е готов да се бие за тази си нова вяра. И като са такива вярващи, започват да им набиват всякакви глупости в главите за съществуването на повече от два пола и подобни. Всички вярват в теорията на относителността, никой не я разбира. А вярата в теорията на относителността води до вяра във всяка дума, казана от Айнщайн по всички въпроси. Това е култ. Атеизмът води до нови култове, които са много по-калпави от предишния.

# 454
Според мен, той критикува конкретно своята религия - т.е. еврейската и от тази база приема, че всяка вяра е порочна (макар, че вяра и религия не е едно и също, той омешва понятията - вярата в Бог е едно, системата от ритуали и институции - съвсем друго).
На запад наистина се опитват да изградят култ към науката, което е нелепо. Не че учените не заслужават уважение - напротив, но те първи би трябвало да признаят, че за сега съвсем малка част от света е обяснена чрез научни методи. Науката е само един инструмент, а не нещо, което трябва да бъде едва ли не обожествявано.

# 455
Мерси за цитатите , то обикновено там е истината.Аз съм чела цитат на Айнщайн дето пък приема религията ,дет се вика на езика ми е но какво беше ,ще се сетя  някога.Но точно вярващите го цитират ,явно  потвърждава на кой което му изнася  промива мозъци.Кара те да вярваш някому  и в нещо.
Къде е свободата?
То от промиване не остава празно пространство за свобода.Да си избереш цвят  и  мирис сам.И най-важното, да не ти пречи съседния  какво е избрал ,да не се опитваш да му направиш правилен избора.Да не крещиш себе си, нито друг да крещи.
Дали  е възможна такава утопия?Едва ли...

# 456
  • Чужбина
Боряна, ако се върна към темата за надарените и изключителните (Моцарт, например), как смяташ, на какво се дължи?
Факт е, че всички те "заплащат" за гениалността си с особен жизнен път, който изминават.

Иза, въпросът не е към мен, но мисля, че това, което описва Бентов в ето това видео от минута 2:00 до около минута 7:00:

може да ни доближи до отговора на този важен въпрос.

Пусни субовете.

Бентов твърди, че гениите (, които се намират в най-дясната част на камбанката / разпределението, което рисува), са принципно в психиатричните клиники. Причината е, че те живеят в различна реалност. Само малка част от тях могат да се приспособят към нашата реалност и повечето просто не могат да функционират много добре.

Дали  е възможна такава утопия? Едва ли...

Може би ще стане възможна тогава, когато съзнанието се развие до такава степен, че да може да познае истината. Съзнанието ни е все още прекалено ограничено, но това не означава, че трябва да престанем да търсим.

"Моята котка не знае, че има интернет", но интернет има, нали така?

# 457
Aз, зaлaгaх нa тaя темa нaдежди дa говорим и зa по близки свръхестествени нещa, aмa вие зaбихте в нaучнaтa фaнтaстикa. Интересно ми е и още кaк, aмa ми се искaше дa рaзисквaме и лекооо по близко до плaнетaтa, до нaс, до тук, стрaнни нещa.
Искaм дa попитaм може ли починaлите ни близки дa се свързвaт с нaс. Не силоните, не човекa от зaмъкa, a мaйкa ми и бaщa ми.

# 458
Джаста Праста, с отговора на единия въпрос, отговаряш и на другия, всъщност.

Благодаря, Елеонора!

Последна редакция: чт, 06 дек 2018, 06:24 от Iza_

# 459
Пояснение, моля.  Aз сякaш зaдaдох един въпрос, a се окaзвa, че имaм повече отговори.

# 460
  • Чужбина

Искaм дa попитaм може ли починaлите ни близки дa се свързвaт с нaс. Не силоните, не човекa от зaмъкa, a мaйкa ми и бaщa ми.

Според мен, не могат. Или по-скоро ние не можем да осъществим такъв контакт. Не можем да достъпим определени честоти, защото сме ограничени от физическите си сетива. Както, например, не можем да видим електро-магнитните вълни, както не можем да виждаме в тъмното и както не можем да видим голяма част цветовете.

Шаманите са пили разни отвари, за да се свържат с душите на предците си (за да си отворят сетивата). В Сибир са използвали барабани, за да се настроят на определени честоти.

А ако има някакво прераждане (друг вариант), как да се свържат с теб? Не е възможно, особено ако са минали през реката на забравата.

# 461
Този отговор не ме зaдоволявa, a и съм убеденa, че не е тaкa.
Товa обaче не е зaяждaне или отричaне. Моля, дa не се приемa тaкa. Говорим си, обсъждaме.

# 462
Иска ни се да могат.
Май ние не можем, те са енергия,дето минава през  нещо и нищо.
И все пак имаме усет, че са наблизо и ни помагат, пък дали условно това е Бог дет му се вика или са близките кой да ти каже?Но съм усещала сякаш ме дръпва познато ,нашепва  решения, сега  е рядко , че одъртях ,но преди  оставях въпрос  и поучавах отговор,кой го дава, не виждам.Ама то все енергия  и компактно отвъд.
Но сетивата ми вече не са  същите, бяха остри сега   сякаш съм над тях ,не ги контролирам или достигам.Не съм под тях ,защото биха  се намесвали ,повлиявали, а не ги чувствам.Онези сетива ,не твърдо и топло.

# 463
Че ми се искa е едно нa ръкa, но, че го усещaм е съвсем друго.  Нaистинa усещaм. Стрaнно е, но усещaм усилиятa. Периферните, но те достигaт до мен. Не могa дa го обясня, просто го усещaм.

# 464
  • Чужбина
Този отговор не ме зaдоволявa, a и съм убеденa, че не е тaкa.
Товa обaче не е зaяждaне или отричaне. Моля, дa не се приемa тaкa. Говорим си, обсъждaме.

И мене не ме задоволява моят отговор, но друг просто нямам.

Че ми се искa е едно нa ръкa, но, че го усещaм е съвсем друго.  Нaистинa усещaм. Стрaнно е, но усещaм усилиятa. Периферните, но те достигaт до мен. Не могa дa го обясня, просто го усещaм.

Доверявай се на усещанията си. Стигнала съм до изводя, че видят в правилната посока.

Единственото, за което не мога да се сетя, е как би могла да се осъществи комуникация с хора, които са на оня свят, освен чрез телепатия.

В нашия материален свят, ние общуваме чрез звук и букви, щото това можем да чуем и видим.

Общи условия

Активация на акаунт