Частни училища - информативна тема 22

• 54 099
  • 804
  •   1
Отговори
# 705
Публичната статистика за СС през последната петилетка гласи, че около:
- 50% продължават в АК
- 35% във всички останали езикови гимназии
- 5% отиват в СМГ и сие
Нещо да прави впечатление? (освен огледалната симетрия в графиките на АК и ЕГ) Simple Smile

# 706
Прави впечатление, че извърташ. Wink С оглед факта, че децата са облъчвани от малките класове за АК, модно е освен това сред родителите и децата, а и се самонадъхват...та изненадващо голяма част от випуска продължава не в АК. Wink Противно на твърдението ти има випуски в които децата отишли в АК са под 30%. Например за 2018 г . 39% са в АК, 39% в езикови, 10% са в СМГ, НПМГ и др. Като им гледам таблицата само през 2017, 2014, 2012, процента в АК е над 50%. Това да ти говори нещо? Но ти си говори наизуст, не ми пречиш. Въпросът е новопостъпили в темата да не ти се връзват много на бригадирския АК устрем.

https://svetasofia.com/koi-sme-nie/realizaciq/

Последна редакция: чт, 20 дек 2018, 11:45 от Анонимен

# 707
В АК все пак трябва и да се влезе, Фелис...
Графиката ми съвпада като данни с тази на СС.

# 708
  • София
Само не разбрах кой точно облъчва деца от малките класове за АК? АК ли?

# 709
през 2016 и 2017 никой от света софия не е отишъл в СМГ/НПМГ/ПЧМГ? И ПЧМГ частна гиманзия ли е или специализиране?

# 710
през 2016 и 2017 никой от света софия не е отишъл в СМГ/НПМГ/ПЧМГ? И ПЧМГ частна гиманзия ли е или специализиране?
ПЧМГ е частна.

# 711

Хахаха, е то и в НЕГ и другите държавни трябва да се влезе. В повечето случаи при доста по-сериозна конкуренция за едно място. Wink От тази за АК.
Познавам няколко деца от СС с родители с възможности, които предпочетоха държавна гимназия пред АК. Бяха приети и на двете места.

Та ти препоръчвам да не говориш наизуст. Разбирам желанието ти да изтъкнеш несъществуваща тенденция за превъзходство в предпочитанията към АК. Да доста деца отиват, но само в 3 от годините те са били над 50%. В повечето от останалото време държавните взети заедно превъзхождат АК.
Като е интересна информацията за частните гимназии. Simple Smile

Последна редакция: чт, 20 дек 2018, 12:17 от Анонимен

# 712

Хахаха, е то и в НЕГ и другите държавни трябва да се влезе. В повечето случаи при доста по-сериозна конкуренция за едно място. Wink

По-сериозна по брой на кандидатстващите или доколко същите са сериозна конкуренция? Освен НЕГ има и други езикови гимназии с друг бал. А и не мисля, че НЕГ и АК имат едни и същи кандидати.

# 713
Хахаха Таралеже, сериозно олекваш.
Да се върнем в началото. Просто оспорих твърдението ти, че по-голяма част от децата от СС отиват в АК. И това се вижда от статистиката. Когато анализирах данните, зомбирана от тази тема, с изненада открих, че всъщност не е точно така.

Както не е точно така и твърдението ти за предпочитанията на ПЧМГ пред СМГ.
Wink

Ще те изненадам, но всъщност АК и НЕГ имат доста общи кандидати. Вкл.  имам ярък пример за дете от ПЧМГ, класирало се първи в списъка на АК и отишло в НЕГ. 😁

# 714
Да се върнем в началото. Просто оспорих твърдението ти, че по-голяма част от децата от СС отиват в АК. И това се вижда от статистиката. Когато анализирах данните, зомбирана от тази тема, с изненада открих, че всъщност не е точно така.

Както не е точно така и твърдението ти за предпочитанията на ПЧМГ пред СМГ.
Wink

Ще те изненадам, но всъщност АК и НЕГ имат доста общи кандидати. Вкл.  имам ярък пример за дете от ПЧМГ, класирало се първи в списъка на АК и отишло в НЕГ. 😁

Твърдението беше, че ГОЛЯМАТА (не по-голяма) част отиват в АК - 50% +/-10% Е голяма част. По-голяма или равна на ВСИЧКИ останали ЕГ.
Предпочитанията ПЧМГ/СМГ ЗАПОЧВАТ да се сменят. Огледай се и ще видиш първите лястовички.
Едно дете отишло в НЕГ не е доста общи кандидати. Нито пък три-четири.
Две толкова различни училища могат да имат общи кандидати само когато АК стане "писъка на модата" (боже опази)

Последна редакция: чт, 20 дек 2018, 13:02 от Ezhko

# 715
  • София
В класа на децата ми има три или четири деца, приети в АК и избрали НЕГ. Не едно..И това само в техния клас, такива има и в другите паралелки. Така че са много неподплатени и спорни разни констатации, че двете училища представляват интерес за различен тип кандидати.

# 716

В сравнението частно-държавно нещата са ясни накъде вървят. Голямата част от Света София отиват в АК. Доста хора от ПЧМГ също. В пети клас предпочитанието почва сериозно да клони към ПЧМГ. За ПУК има frigging конкурс отгоре на таксата, че и бой за влизане...

Пак да припомним какво казваш, че започнаш да си противоречиш. Никъде не сравняваш АК САМО с езиковите ДУ. Напротив. И пак да повторя, само в 3 години повече от 50% от випуска отива в АК. През останалото време държавните гимназии от всякакъв тип са поне в паритет.

И Ежко, това, че за ПУК има бой е в следствие на една друга тенденция в началното образование, която колкото и да ти се иска все още не е толкова ярко изразена в гимназиален етап. Именно благодарение на елитните държавни гимназии.

И не говориш за първите лястовички, а твърдиш, че в 5 клас предпочитанието сериозно клони към ПЧМГ. Което пък е абсолютна лъжа.

Русалка, той Ежко обича да облича собствените си фикции в несъществуващи доказателства. Това, че са различни училища, съвсем не изключва факта, че страшно много деца ги обмислят едновременно.

Последна редакция: чт, 20 дек 2018, 13:49 от Анонимен

# 717
И пак да повторя, само в 3 години (от последните шест) повече от 50% от випуска отива в АК. През останалото време ((ВСИЧКИТЕ) държавните гимназии от всякакъв тип са поне в паритет (с едно единствено училище).

Sweat SmileSmileSmiley

# 718
И пак да повторя, само в 3 години (от последните шест) повече от 50% от випуска отива в АК. През останалото време ((ВСИЧКИТЕ) държавните гимназии от всякакъв тип са поне в паритет (с едно единствено училище).

Sweat SmileSmileSmiley

От последните 21 години. 😉 И да само сравнено с АК, което както казах е много модно. Та очевидно въпреки рекламната кампания само в 3 от 21 години над 50 % от випуска се записва в АК. А в случая на Тинки мисля, че таблицата им трябва да се коригира. Шегичка. 😁

# 719
Та очевидно въпреки рекламната кампания само в 3 от 21 години над 50 % от випуска се записва в АК.
Може би защото приема в АК е бил доста по-малък в по-далечните години? Grinning

Общи условия

Активация на акаунт