Бъдещи десетокласници - 2019/2020

• 53 782
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
  • столицата
Санака, не я плаши, моля те. Нека поживее в щастлива заблуда няколко години.
Иначе моето снощи почти не спа от болки в корема. Днес спа до обяд и е пушка. Но с този режим на живот/лягане и хранене ще си докара някой гастрит. Но кой да слуша. Ляга си след мен с телефон в ръка да не би да пропусне някой чат. И все твърди, че другите си лягат в 12-1ч. И как аз съм я карала да ляга рано,  разбирайте 11ч.
При вас как е? До миналата година се справят и 22-22.30ч.си лягаше. Те и в училище се позволяваха тогава.

# 541
  • Русе
Напоследък си ляга около 22. Но като става в 7,  и всеки ден по 5 часа тренира здрави силови, явно се изморява.
Чатовете и клиповете  са или за спорт или за фотография. Хубавото е че няма време за купони.С приятелите от училище, с които тренира, от време на време се събират или у дома или у едно от момчетата с преспиване. У дома знаете с кого си имат работа, а другото момче е син на  учителка и полицай. Smiling Imp  За сега прекаляват само с кола.

# 542
Моят ляга късно, след 12. По - точно заспива късно. Дори и да го натиря да легне в 23.00, той си цъка нещо на телефона, ТВ или просто се върти в леглото и пак не заспива. Сега, откакто е първа смяна, спи по един час всеки следобед. Научава си по нещо, дремва и после довършва ученето.

# 543
  • София
И при нас телефонът е огромен проблем, с множество последствия - вечно прегърбен, късно лягане, разсеян до безобразие /веднъж си беше забравил хромбука в класната стая, тази седмица пък си издирва мишката Dizzy Face / Днес вече му го взех, ей, голяма кавга настана. Трябвало не да му го взимам, а да оставя проблемът да се реши на принципа на варения картоф?! Ми ... така и не омекна този картоф.

Последна редакция: нд, 24 фев 2019, 14:41 от Prizma

# 544
Хахахха варен картоф.... Ей опасни са.

# 545
Извинявайте, че се намесвам в темата ви, но не се сдържах. Пенева, много прибързано потриваш ръце. Не си видяла още женски пубертет. Joy
Ама аз потрих доволно за мъжкия Smiling Imp за женския ще се обучаваме в движение на тема "к'во те чака щерко след 30-35 години!", аз поне знам какво да очаквам!
Аз к'ъв откАчен пубер бях! Рев, сръдни, кикотене, истерии... ама си намерих сама цаката - като "отвинтех", грабвах сборника (оня жълтия по геометрия... или кафявия алгебра 7-10клас), трЕсвах вратата в стил "не безпокойте (звяра)", забивах на трудност В и с часове разнищвах някоя главоблъсканица... и се успокоявах! Луда рабора, лудааааааа! Ама не казвам на децата, кое ме е успокоявало, че ще решат, че съм за психиатрия!:satisfied:

# 546
  • с/у ОколоМръсТното
... Събират ли се децата ви да правят купони и то без възрастни. По рано се ядосвах, че вики не се събира с класът си, но сега ми се струва че е по добре. Втора поредна седмица почивните дни една голяма група от класът й си правят събирания. Проблема в моята глава е, че  някои нямат дори 16. Възрастен няма с тях. Алкохол, цигари и дрога по думите на Вики в изобилие. Бихте ли разрешили на детето си да ходи при такива събирания.

не съм го чула да споделя, но той е затворен и мълчалив. И колкото и да не ни се щЕ, се почват с тези купони и похождения.
Трябва много да им се говори и напътстват. Уви, никой от нищо не е защитен, но може да се пазят и сами в някои случаи.
И моят син е натоварен, но ще го юркам като навърши 16г да си търси работа. Ако щЕ да е за 2ч на седмица.
Сега е на прословутата практика и никак не си дава зор.
Това с узряването след 10.клас и аз съм го чувала... малко ми е градска легенда. Но дано при вашите деца се случи така.
При моята изцепките почнаха след навършването на 18г. Може би чак сега (21,5) е леко по-кротнала се и разумна, но то е защото живее и се грижи сама за себе си.
Наборът - муден и спокоен до крайност. Изморявам се с него. То бива непукизъм...

# 547
  • София
О, аз като казах работа изобщо нямах предвид учебно време, а лятото, през ваканциите Simple Smile)) или нещо творческо, което можеш да правиш ако имаш свободно време Simple Smile Тя например с кеф би станала тестер на Wacom, щото и без това рядко прави нещо различно от рисуването Wink

# 548
  • София
Не бях далече от мисълта да хвърля Ивайло да работи някъде през лятото. Толкова много се ядосах на срочните му оценки. Ама после размислих и реших, че е по-правилно да гопратя на езиков лагер, все пак. Щото работата няма да му избяга - цял живот това го чака. Ама езика, езика .... сега трябва да го учи. Френския - да уточня.

Ако успея да намеря нещо много краткосрочно като ангажимент - за малкото дни, които ще останат от ваканцията, ще се възползвам. Нямам идея какво може да е, обаче, а предложения досега не са постъпвали. Simple Smile

# 549
  • sofia
Ваче, моят пък само го изпробва графичния таблет и си стои в калъфа. Нещо не се въодушеви. Сигурно, защото разпечатана скица няма да му я приемат и си действа на хартията.
Въртят ми се 2-3 идеи за през лятото, та поне да му помогне за професионалното ориентиране. Не съм ги избистрила още.
Чака ме и седмокласна одисея с дребното, а него съвсем не знаем накъде да го побутнем.

# 550
  • Чикаго / София
Добре сте се разписали, малко да живне темата.

Дени си ляга към 10.30, но кога заспива не знам. Не мисля, че стои до късно - най-късно в 11 е заспала. Всички в нас лягаме в 10.30 най-късно, аз понякога и в 10 вече спя, не мога да ги чакам.

На купони не е ходила до сега и не съм чувала нейните приятели да правят. Определено ми е притеснено, но рано или късно се почва. Дано са разумни.  Колкото по-късно, толкова по-добре.

За работа, ще видим.  Добре е да поработват по няколко часа, но не знам кога ще смогва и за това. До края на годината от училище им искат да има 5 часа доброволстване някъде. Още не е измислила къде ще ходи. Летата все още се опитваме да ги пращаме в България, че ми е важно да имат връзка със страната и да изкарват време с баба и дядо.  През учебно време не остава време, нали са до 3.00ч. на училище, а ако е на спорт - свършва и след 5-6, понякога и след 7 вечерта, съботите е на Бг училище - та съвсем не знам кога да вмъкнем работа, но ще го мислим след време. Няма да е това лято, а и тя още няма 16г. Ще ги навърши чак Декември.

В петък взе пермит за каране на кола. Тази седмица й свършва теорията на шофьорския курс и с пермита ще има право да кара кола с придружител. Много е ентусиазирана.

# 551
Здравейте!
В момента сестра ми е 9-ти клас. Учи в езикова с немски и математика и въпросът ми е възможна ли е смяната на профила (математиката с химия например) и ако да, как се процедира?

# 552
Здравейте!
В момента сестра ми е 9-ти клас. Учи в езикова с немски и математика и въпросът ми е възможна ли е смяната на профила (математиката с химия например) и ако да, как се процедира?
Отговорих ти в темата за МОН. Харесала си поста, значи си го прочела. Какво точно не ти е ясно? Да се повторя и тук. Има свободни места, кандидатства. Ако има приравнителни изпити, трябва да ги положи.

# 553
  • гр.Варна
В петък взе пермит за каране на кола. Тази седмица й свършва теорията на шофьорския курс и с пермита ще има право да кара кола с придружител. Много е ентусиазирана.
Това е много хубаво! Моят син очаква с нетърпение да вземе книжка ,но тук така и не позволиха това да стане по - рано.

# 554
  • София
Ваче, моят пък само го изпробва графичния таблет и си стои в калъфа. Нещо не се въодушеви. Сигурно, защото разпечатана скица няма да му я приемат и си действа на хартията.
О, тя сега се разнообразява с един курс по Концептуално и комикс рисуване и преподаввателят там ги учи, че се рисува на хартия и после се сканира и дигитализира с таблета Wink Може и така да прави наборът Wink Аз много мелих, че трябва да се рисува на хартия. Това тя прави само при учителя си (не комикс курса), а разните аниме истории се рисуваха на таблета направо. Аз нали се сещаш, че не съм авторитет, та си чака тя да й кажат по-умните глави Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт