Бъдещи десетокласници - 2019/2020

• 53 762
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
И "ние" се бяхме стресирали, че сме си загубили личната карта, заедно с картата за пътуване. Е, намерих я аз - завряла се беше между възглавниците на дивана. Носи я напоследък, защото два или три пъти му я бяха искали в метрото, охраната. Малко е по-мургав, не знам това ли е причината, що ли?
Родителската среща е другата седмица. Дано няма изненади. Уж ми показа всички оценки, снимал беше дневника. Картинката е пъстра. Не учи изобщо вкъщи. Продължаваме си с гаджето, почти три месеца станаха.
За Коледа вече получи игра за компютъра. Не се очертават други подаръци, освен дежурните гащи, дезодорант и т.н. подобни дреболийки. Още повече, че сигурно ще трябва да вложа в цървули тия дни. Все не е разбрал - хората си мерили краката, поръчвали. Нашият...

# 166
Завеяни са младежите...
Велина, мерси. Прибрах му личната карта. Не му трябва до училището, което е наблизо.
Бети, дано да няма изненади на РС.
На нашите май само класното по МАТ ще е преди  ваканцията / последната седмица/ , а всички останали след Нова година...

# 167
  • sofia
Ох, тия класни. Моят младеж има цели 5 тази година. През януари ще са, но вече е увесил нос.

# 168
Нашите са четири -НЕ, АЕ, БЕЛ, МАТ.
Мирта, кое е вашето в повече?
Някой от наборите с НЕ ходи ли на сътезанието на Клет?
Нашите днес правиха в обратната смяна. Не се надявам много да  се класира за втори кръг, но важното е, че участва.

# 169
  • България, София
Чиби, моята девойка е с НЕ, но дори не съм чула за такова състезание.
Явно ми е спестила информация.

# 170
Велина, ясно.
Нашият не е за състезания по други предмети, освен НЕ и АЕ, но и това е достатъчно.

# 171
  • България, София
Чиби, тя не иска да ходи по състезания.
За мен е важен опитът, който трупа, не резултатите, но като не иска, какво да я правя.

В прогимназията ходи на олимпиада по география, даже стигна до втори кръг. Сега не ще да чуе.

# 172
  • София
Нашите са четири -НЕ, АЕ, БЕЛ, МАТ.
Мирта, кое е вашето в повече?

Италиански, старогръцки, латински, БЕЛ, МАТ.

# 173
  • Русе
  Пас е за всички състезания и проекти. До 5-6 клас ходеше на английски и български и с английските се справяше не зле, но сега не иска с нищо "излишно" училищно да се товари. И аз вече не виждам смисъл да го агитирам, защото нивата се отчитат и по други показатели. Въпреки че не са се изсилили да им преподават предметите на съвършен английски, самото учене на терминология по предметите го намирам за много полезно.

Утре му е класното по български. Два часа обсъждахме и спорихме по теми от сорта - Пари,Любов, Родителска обич.... Артистичната им учителка се е развихрила в творене на теми за есета, а той е толкоз далеч от глобалното и задълбочено мислене, че големи дебати заформихме. Но мисля, че беше полезно да се изяснят някои позиции. Класното обаче не променя изобщо графика на тренировки и вече е в залата. След нова година остава само класното по математика и някое друго контролно да направят. Вече приключиха с класната по руски и английски.

# 174
Велина, да са ни здрави.
Иначе всяко упражняване на езика е в помощ.
Резултатите от състезанията не ме вълнуват.
Жълто Цвете, ясно.
Успех на Светльо на класното по БЕЛ.

# 175
  • България, София
Така е, Чиби Simple Smile

Успех и на Светльо, и на всички, които тази седмица имат класни, контролни, тестове и т.н. Simple Smile

# 176
Успехи на връстниците и от мен!
Не направил вчера всичко на състезанието, но нищо.
За изпита по НЕ догодина целият му клас е покрил изискванията да ги допуснат.
Дано до края на ученето са в този състав и тази класна.
П. П. А каква красива двойка ще му напише днес по химия.. В последния момент се сети, че не разбира задачите преди да тръгне, а днес имат контролно.
!

Последна редакция: вт, 11 дек 2018, 12:01 от Чиби

# 177
"Образът на времето и на човека в него" по " Дон Жуан" - това е темата на есето от вчерашното класно по БЕЛ. Очаквам резил.
Много се е отпуснал нещо моичкият, само къпане и парфюмиране му дай.
Сутрин все му се спи, киселее, мрънка, сякаш е каторжник, а не ученик.
А днес - звъни по телефона в 7.25 сутринта, ококорих око аз в изненада. Реших, че нещо се е запалило у дома, няма събуждане толкова рано в друг ден. И каква беше изненадата - отивал на фитнес  с двама приятели.

# 178
  • Русе
"Образът на времето и на човека в него" по " Дон Жуан" - това е темата на есето от вчерашното класно по БЕЛ. Очаквам резил.

Нещо им е станало на тези даскаля. Развихрили са въображение без оглед на времето и на човека пред тях. На другия клас  дала темата  "Близкото, непостижимо щастие".  Аз честно казано не знам какво да пиша по такава тема. За късмет днес темата на Светослав е била ясна и неотвлечена, та той се бил развихрил и писал ,та писал.Били му бликали идеите. Ама той все така си пише по няколко страници и накрая тя му святка някоя тройка за неясна теза и неиздържана аргументация. Кой знае как се нерви на дълги писания, които трябва да чете.

# 179
  • Чикаго / София
Хич не обичам такива теми.  Дано се справят децата, понякога ни изненадват приятно.

emonaem да няма някоя девойка на хоризонта, за която да се гласи човека?

Чиби дано му се размине двойката на Сашо.

Дени усилено се притеснява за файналите другата седмица, но пък не я виждам да учи.  Само някакви сметки прави колко процента трябвала да изкара на тях, за да си запазила оценките до сега / за сега има по всичко А - над 95%/. Казах й, че ако използва това време в учене, има по-голяма вероятност да запази оценките, отколкото ако го използва в пресмятане на проценти, ама да видим.

Общи условия

Активация на акаунт