Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 16

• 27 166
  • 754
  •   1
Отговори
# 180
Благодаря, момичета. За щастие само цицина на главата и синьо око. За колата е друг въпрос, но това да е проблемът.

# 181
По добре е парацетамол при нужда. Не знам защо, но педиатърката ми се скара, че съм пила нурофен, бебето беше на 2 месеца.

# 182
Лаленце, честито бебче! Бързо да свиквате и да суче добре ❤ И аз имах болка в началото, мазах с Лансинох и за няколко дни всичко се нормализира!

Диди, много неприятен инцидент..Бързо да ти минава 🤗

Аз имам едно питане - бебка като почне да суче и след 30 секунди все едно накой пуска кранчето и усещам как тръгва силно кърмата. Май малко изненадващо й идва това явление. А аз искам да попитам дали е ОК? Бебка е на 2 месеца и малко, та не сме съвсем нови в занаята, но това силно усещане ми е от скоро 😊 Друго, което искам да споделя е , че 2 нощи направи по-дълго паузи, но тази нощ яде доста често. Така или иначе кърмя на поискване, предполагам това е нормално.

# 183
  • над кукувичето гнездо
Ако бебето протестира от силната струя или се дави много, може да изцеждате малко преди да предложите, или пък да кърмите полегнала назад, за да помага гравитацията.
Другото си е нормално.

# 184
А пък после какво ставаааа...курс по борба със Станка Златева Smile

Колко точно! Joy

Момичета, аз водих моето дете и при доц. Пантелеева, много известен детски гастроентеролог. Нейната хипотеза е, че има лактазна недостатъчност, от която ака под налягане, пукат се капиляри и следва кървенето в памперса. Лечението включва капки Колийф и бани със смрадлика за дупето. Тя каза все пак да не ям крави продукти, бадеми и сусам. Можело кози и овчи млечни, орехи и лешници, яйца също, но през ден. Така че поразнообразих менюто (моето). Засега лечението няма ефект, но може би е рано. Нямам търпение да захраня, като стане бебето на 6 месеца - все си мисля, че това най-вече ще ни реши проблема. Малко остана.

# 185
По добре е парацетамол при нужда. Не знам защо, но педиатърката ми се скара, че съм пила нурофен, бебето беше на 2 месеца.
Защото Парацетамол може да се дава на 2 месечно бебе,Нурофен (ибупрофен) е след 3тия месец....предполагам заради това 😀
Диди,ако бебчето е по-малко Парацетамол 2-3 табл дневно,а ако е над 3 месеца,може и Нурофен пак по 2-3 табл...можеш и двете в един ден,но общия брой табл да е 3 😉
И момичета,купувайте си Панадол обикновен табл,а не българските парацетамоли...,разликата в качеството и чистотата на лекарството е огромна 😉
isa,мерси 😊

# 186
Благодаря за информацията и пожеланията, момичета.Blush

# 187
  • София
Доматите причиняват ли дискомфорт? Днес синът ми се скъса да има газове, съответно отново кръв в изпражненията, а вчера не съм яла нищо, което да причинява дискомфорт, освен един доматен сос за паста..

# 188
Киселички са, би могло https://www.babyment.com/nutrition/safe-to-eat.php?food=Tomato. При мен не съм забелязала да имат влияние обаче. Наблюдавай следващия път като хапнеш домат дали ще има същата реакция.

# 189
  • гр. Варна
Момичета, имам два въпроса, малкия ми удари гърдата и ми стана твърда отдолу и ме боли като я пипта, това дали ще окаже някакво влияние на кърмата? И вторият знам, че прясното зеле образува колики и киселото също ли 🙄

# 190
Нито доматите, нито зелето прясно или кисело е сигурно че ще имат ефект върху бебето. Пробвайте и ще разберете, защото е индивидуално.
Това с удара е неприятно, от травмата е станало запушване. Третирайте като запушване. Не влияе на кърмата, даже и с мастит се кърми, та няма страшно.

# 191
  • гр. Варна
Нито доматите, нито зелето прясно или кисело е сигурно че ще имат ефект върху бебето. Пробвайте и ще разберете, защото е индивидуално.
Това с удара е неприятно, от травмата е станало запушване. Третирайте като запушване. Не влияе на кърмата, даже и с мастит се кърми, та няма страшно.
Благодаря ви

# 192
Здравейте! Бебчето ми днес става на 3 месеца. От няколко дни обаче кърменето се превръща в кошмар. Гладен е, слагам го на гърда. За 5 минути някъде цока нормално, нагълтва се с въздух и спира. Това го е правил винаги. Обаче от няколко дни след като го оригна и го сложа пак започва едно оглеждане на стаята, все едно за първи път е тук. Обръща се към гърдата и уж ще засуче, сам, без да го насилвам, обаче изплюва зърното и пак се оглежда. И така до без край. А гърдата си е пълна. След известно време въртене го пробвам с другата гърда. Цокне малко и ме гледа влюбено. Изплюва пак и започва да се смее, облизва зърното и се отдръпва. И така няколко пъти. Гърдите ми остават пълни, тоест не хапва особено. И започвам да се притеснявам вече. Някакви идеи защо се получава така и как по точно да го накарам да яде?
А до сега е бил много послушно кърмачета, хапва и повече не иска да стои на гърда. Качването ни до сега също е много добро, но ако продължава така не само че няма да качи, а и ще отслабне

# 193
  • над кукувичето гнездо
Оставете го на поискване. И този филм съм гледала. Правила съм какви ли не стойки, за да набутам гърда, ами не иска. Човекът искаше да си играе. И видимо беше доволен.
Пробвайте така за седмица. Ако ака, пишка и се чувства добре, значи си е ок.

# 194
  • София
При нас е същата история. Оставам го да си зяпа, ама в един момент изпада в омагьосан кръг - спи му се, ама е гладен, ама не иска да яде, защото му се спи. В тази ситуация приспивам на ръце и храня в просъница, иначе изпада в истерия и е ад. И се надявам да качи поне 500 грама за месеца, за да не мрънкат педиатъра и мъжа ми.

Общи условия

Активация на акаунт