Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 16

• 27 165
  • 754
  •   1
Отговори
# 165
  • над кукувичето гнездо
Ооо, да...честито бебе! Blush

# 166
  • София
Благодаря, момичета! Simple Smile

Мажа с Лансинох след всяко кърмене, болката наистина е в първата минута след това просто не ми е приятно. Малкия е доста сънен и вял все още и кърменето е продължително.

# 167
Благодаря, момичета! Simple Smile

Мажа с Лансинох след всяко кърмене, болката наистина е в първата минута след това просто не ми е приятно. Малкия е доста сънен и вял все още и кърменето е продължително.
Честито бебенце! Ще мине тази болка след като привикнат гърдите! Дано стане по-бързо! Ами не искам да те отчайва, но поне първите два месеца, докато позаякне, кърменията ще са доста продължителни..

# 168
Преди да започне да се движи, върти и става, докато я кърмех, си четях книга. Тя суче, аз си чета, прочетох няколко книги с това сучене по час през час и половина 😂

# 169
  • над кукувичето гнездо
А пък после какво ставаааа...курс по борба със Станка Златева Smile

# 170
Чета ви сега и гледам поста на Мони и се чудя наистина ли майките, които гърмят трябва да пият пробиотик? Аз по време на бремеността пиех зелени водорасли /таблетки/, след като родих ги спрях и не знам дали мога да продължа да ги пия?. Утре сме при личната и ще я питам.
Мъничката бонбонка все още заспива адски трудно и понякога това ме изнервя адски - не вдигаме шум, тъкмо започна да правя нещо или да играя с баткото и хоп, малката е будна. Говоря за съм, който трае 10-15 мин и после будува поне половин час. Но е баткото беше с много трудно заспиване, пеене на песнички  и носене до откат.
Имам един въпрос, свързан с кг и третирането. Кърмя, но кг си стоят, а и често, ако прекаля с прегрешения, килограмите отиват плавно нагоре. Мога ли да почна да карам велоаргометър или е още рано? Малката е на 2 месеца. Когато се позатичам усещам леко придърпване отдолу, но предполагам, че карането на колело не е толкова натоварващо точно за тези мускули? И има ли вероятност да намалее кърмата от правенето на спорт?
И последен въпрос? Т.к. кърмата е горе-долу регулирана, чаят за стимулиране го спрях, но обичам да пия чай, доста често плодови или разни комбинации с канела и ябълка и тем подобни. Мога ли да пия такива чайове и какви? Иначе лайка сигурно не пречи, но не ми е от най-любимите.

# 171
  • София
За лайката точно аз знам, че е алерген и образува колики на бебето.

# 172
Лайката не образува колики. Алерген е ако дадеш на бебето да пие. Колко лайка съм изпила 😂. Мента, мащерка, маточина мисля,че влияят на кърмата (намаляват я). Другите си ги пий 😉
Относно пробиотика - ако приемаш антибиотик е хубаво, защото е възможно да се получи дисбаланс на чревната ти флора, пробиотика са на практика полезни чревни бактерии. Ако не си на антибиотично лечение, просто се храни разнообразно, приемай храни богати на пробиотици - кисело мляко, кисело зеле например и пребиотици - чесън, лук и др. Килограмите - свалих чак сега. Половин година по-късно. Но не ям повече от обикновено. Велоаргометърът натоварва доста, включително и тези мускули, но питай АГто си, ако ти даде зелена светлина, върти 😉

# 173
  • над кукувичето гнездо
Ако раждането е било нормално, при контролния преглед АГ лекарят в констатирал, че матката си е контрахирала нормално и ако се чувствате добре, може да ползвате велоергометър. За кърмата и гърдите не е хубаво да се практикуват спортове, свързани с подскачане, тръскане и т.н.
Ако раждането е било чрез секцио, може би е рано за велоергометър.
Ако имате дори и малък дискомфорт, по-добре изчакайте още някой месец и тогава започнете спорт. Килограмите няма да избягат (много).
За чая - гледайте чаят да не съдържа салвия (градински чай), мента и мащерка. Те намаляват кърмата.

# 174
Госпожа Лаленце,честито бебче 😊
Ваня,има резон и в това,което казваш,затова съм със смесени чувства по тоя казус 😀,а за стерилността-да,моя е грешката,неправилно се изразих,идеята ми беше,че няма патогенни,които да навредят...
Да задам един малко лаишки въпрос-какво представлява тоя блистер и как така се боде с игла?! Толкова неща изчетох за кърменето,но за сефте се сблъсках с този термин...

Последна редакция: пт, 16 ное 2018, 01:00 от SweetAngel

# 175
# 176
Ani4kap, опитайте леко полеко да намалите калориите, които приемате от вредности и да останат повече зеленчуци, месо и въглехидрати от ориз и картофи, не е бисквити и вафли. Знам че апетита е ужасен, но няма друг начин. В никакъв случай не стойте гладна, но едно такова ограничаване много помага. Велоаргиметър за мен може, аз от третия месец карам, както и разни леки тренировки, но ако усетите дискомфорт спирате, не чакате да заболи много. Кърмата няма да намалее от спорта, не се притеснявайте. За чайчетата са казали какво не е добре да се пие, та може да пиете, ако бебето няма проблем с това. Моето първото не харесваше вкуса на млякото след чай и не искаше да суче. Сега се престраших да пия чай от лайка от време на време, както и плодови и няма проблем. За лайката и аз съм чела, че е алерген, ама я има и е дентинокс, което е гелче за никнене на зъби при кърмачетата, та не знам.

# 177

Много точно казано.Joy

Момичета, да питам нещо. Претърпяхме леко ПТП и си ударих главата. Знам че за болка мога да пия Нурофен и Парацетамол. Гледам да пия само в краен случай, но проблем ли е по 1 хапче на ден? Може и да не ми се налага да пия повече, но за всеки случай да знам. Не исках да питам неврохирурга вчера, че не знам на какви безсмислици щях да се наслушам, а и бързах.

# 178

Много точно казано.Joy

Момичета, да питам нещо. Претърпяхме леко ПТП и си ударих главата. Знам че за болка мога да пия Нурофен и Парацетамол. Гледам да пия само в краен случай, но проблем ли е по 1 хапче на ден? Може и да не ми се налага да пия повече, но за всеки случай да знам. Не исках да питам неврохирурга вчера, че не знам на какви безсмислици щях да се наслушам, а и бързах.
За нурофена със сигурност може по едно на ден.. Аз приех, когато бях с хиперлактация, защото имах температура.. И ми беше назначено от АГ ми.. Мисля, че и за др няма проблем, но само едно от тях, не и двете за деня..

Лайка има и хомеопатичните хапчета за никнещи зъбки осадент пилули...

# 179
  • над кукувичето гнездо
Диди, според мен няма да е проблем по едно на ден. Все ак може да питате педиатъра. Хубаво е, че сте се разминали сравнително леко.

Общи условия

Активация на акаунт